گروه معادن مس
 
توانایی تولید سالانه ۲۴۰ هزار تن مس کاتدی در مجتمع مس سرچشمه
گروه معادن >مس - مدیر امور پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه از توانایی تولید سالانه 240 هزار تن مس کاتدی در واحد پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه در صورت تامین به موقع خوراک(مس آندی) خبر داد.
به گزارش ماين نيوز، مهدی جاودانی درباره فعالیت های این واحد گفت: در واحد پالایشگاه باید آند مسی که پس از مراحل مختلف (استخراج از معدن، تغلیظ و ذوب) تهیه می شود را به خلوص 99.99 درصد به عنوان کاتد مسی برسد.

وی افزود: آند مسی که در واحد ذوب تهیه می شود با خلوصی در حدود 99 درصد بوده که بعد از انتقال به واحد پالایشگاه به خلوص استاندارد جهانی یعنی 99.99 تبدیل می شود.

مدیر امور پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه ظرفیت پیش بینی شده تولید کارخانه بر طبق طرح های اولیه را 158 هزار تن در سال اعلام کرد و اظهارداشت: این کارخانه طی سالیان پس از راه اندازی موفق به تولید عملی 140 هزار تن از 158 هزار تن پیش بینی شده در سال دست یافت که در حال حاضر با اصلاحاتی که بر روی تجهیزات به کار رفته در این واحد انجام شده است ظرفیت تولید به 240 هزار تن رسیده است.

وی در ادامه با بیان اینکه تحقق برنامه تولید 240 هزار تن مس کاتدی نیازمند تامین 300هزار تن آند مسی است،خاطرنشان کرد:در حال حاضر ظرفیت تامین خوراک مس آندی به واحد پالایشگاه تقریبا حدود 235 هزار تن بوده که حدود85 هزار تن آن توسط کارخانه ذوب خاتون آباد و 150 هزار تن دیگر نیز توسط کارخانه ذوب مجتمع مس سرچشمه تامین می شود و هنوز برای رسیدن به ظرفیت تولید و اجرای طرح توسعه ذوب سرچشمه،این واحد نیازمند تامین 300 هزار تن آند است.

جاودانی افزود: واحد پالایشگاه این توانایی را دارد که در صورت تامین خوراک ( 25 هزار تن آند در ماه) ظرفیت تولید مس کاتدی 240 هزار تن در سال در نظر گرفته شده را تولید کند.

مدیر امور پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه از اجرای 60 پروژه کوچک و متوسط درخصوص اصلاح سیستم و تجهیزات نصب شده در واحد پالایشگاه خبرداد و گفت: از مهمترین پروژه های اجرا شده می توان پروژه تعویض سلولهای پالایشگاه از سلولهای با لاینر سربی به سلولهای پلی مری و ماشین آماده سازی آند که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است،اشاره کرد.

وی ادامه داد: پروژه افزایش دانسیته جریان پالایشگاه از 210 آمپر بر مترمربع به 310 آمپر برمترمربع را یکی دیگر از پروژه های انجام شده در واحد پالایشگاه بوده که انجام این کار باعث افزایش سرعت تولید مس کاتدی می شود.

جاودانی با بیان اینکه اجرای اکثر پروژه های تعریف شده در این واحد توسط شرکت های داخلی انجام شده، خاطرنشان کرد: سالها قبل به دلیل عدم توانایی ساخت سلولهای پلیمری توسط شرکت های داخلی این تجهیزات از خارج خریداری می شد ولی اکنون به دلیل ساخت این تجهیزات توسط شرکت های داخلی امکان تهیه این سلولها از منابع داخلی امکان پذیر شده است.

وی با تاکید بر این موضوع که سعی شده اغلب پروژه های کم هزینه و تاثیرگذار در روند رشد و ارتقاء‌ کمیت و کیفیت تولید تعریف شود،اضافه کرد: پروژه افزایش ظرفیت پالایشگاه و روش رسیدن به ظرفیت مطلوب توسط مهندس شمسی مدیر وقت امور پالایشگاه بنا نهاده شد که پس از وی توسط سایر همکاران در پروژه بازسازی ونوسازی پالایشگاه و امور پالایشگاه ادامه یافته است.

جاودانی ادامه داد: بودجه ای که در پالایشگاه به منظور افزایش ظرفیت و پایداری آن تاکنون هزینه شده است با توجه به میزان افزایش ظرفیت در مقایسه با ظرفیت سازی های مشابه که انجام گرفته بسیار نازل و از اثرگذاری زیادی برخوردار بوده است.

مدیر امور پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه تاکید کرد: هدف مهمی که در حال حاضر از سوی مدیریت این واحد در حال پیگیری است تغییر تکنولوژی تولید پالایشگاه از روش سنتی ورق اولیه به کاتد دائمی استنلس استیل بوده که درصورت ارتقاء‌ تکنولوژی راندمان و سرعت تولید افزایش خواهد یافت.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۷
کد مطلب: 4112
 
مرجع : سايت خبری مس پرس