گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
ناصرنیا مطرح کرد:
ضرورت سرمایه گذاری خارجی برای تامین ماشین آلات فرآوری سنگ تزئینی
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران معتقد است: سنگ های تزئینی و نمای ایران در شمار بهترین نوع از نظر کیفیت و تنوع رنگ در عرصه جهانی است و امروز نیاز جدی به سرمایه گذاری خارجی برای تامین ماشین آلات فرآوری این بخش وجود دارد.
به گزارش ماین نیوز، هرمز ناصرنیا تصریح کرد: آمارها نشان می دهد که حدود 74 درصد از معادن فعال کشور به مصالح ساختمانی و سنگ تزئینی اختصاص دارد و بنابراین تامین ماشین آلات روز و کیفی برای عرضه تولیدات این بخش اهمیت بسزایی دارد.

وی یادآور شد: برخی از گزارشهای منتشر شده از سوی دست اندرکاران سنگ های تزئینی و نما حاکی از آن است که حدود شش هزار واحد سنگبری در کشور فعالیت دارند و بخش عمده آنها دارای ماشین آلات فرسوده هستند.

ناصرنیا افزود: بالغ بر 64 درصد تولیدات معدنی کشور مربوط به مصالح ساختمانی و سنگ تزئینی است و انتظار می رود تولیدات کیفی این بخش ضمن تامین نیاز بازار داخل، بتواند در بازارهای منطقه ای و جهانی جایگاه مناسبی پیدا کند.

نتایج یک تحقیق که از سوی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده، نشان می دهد، ایران با وجود آنکه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ تزئینی و نما در جهان محسوب می شود در دوره 2011- 2006 جایگاه بیستمین صادرکننده جهانی را در این بخش داشت.

براساس این تحقیق، ایران طی سالهای 2011 - 2006 در مجموع 674 هزار و 67 تن سنگ ساختمانی و تزئینی کار شده صادر کرد.

ناصرنیا با یادآوری اینکه امروز سهم بخش معدن از تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد است، گفت: سهم این بخش با احتساب صنایع معدنی در مجموع کمتر از پنج درصد تولید ناخالص ملی است.

آمارها نشان می دهد کل صادرات سنگ ساختمانی و تزئینی جهان در دوره یادشده 188 میلیون و 483 هزار و 15 تن بود.

مطالعات نشان می دهد که کشورهای مالزی، هندوستان و پاکستان در برخی از اقلام سنگ اعم از سنگهای تراش پذیر، سخت و غیره جایگاه ایران را در بازار جهانی از آن خود ساخته اند.

ناصرنیا خاطرنشان ساخت: مشکلات مالی واحدهای سنگبری کشور مانع از آن شده که اینگونه واحدها بتوانند نسبت به جایگزینی ماشین آلات قدیمی و فرسوده اقدام نمایند و نبود ماشین آلات نوین که مجهز به فناوریهای روز باشند، سبب شده که تولیدکنندگان سنگ تزئینی و نما، نسبت به صادرات خام سنگ اقدام نمایند.

آمارهای غیررسمی نشان می دهد ارزش صادرات سنگ تزئینی و نما در سال 91 به رقم 176 میلیون دلار رسید.

تولید سالانه سنگ ساختمانی و تزئینی ایران 14 میلیون تن است و چین، ترکیه، هند و ایتالیا از صادرکنندگان شاخص جهانی این ماده معدنی محسوب می شوند.
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۴
کد مطلب: 3971
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا