گروه معادن سنگ آهن
 
مديرعامل شركت معدني و صنعتي چادرملو تشريح كرد:
دورنماي توسعه ۵ ساله «چادرملو»
گروه معادن >سنگ آهن - مديرعامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو با تاکيد بر اهميت توسعه معادن کشور با حفظ شاخص هاي زيست محيطي گفت: طي سال هاي اخير اقدامات قابل توجهي از سوي فعالان بخش معدن براي ارتقاي عملکرد و رشد توليد برداشته شده است اما هنوز کافي نيست، چرا که اين بخش از صنعت کشور قابليت ها و ظرفيت بسيار بالايي براي توسعه دارد که ظرفيت محقق شدن آن در بخش خصوصي وجود دارد.
 
به گزارش ماین نیوز، نوريان با اشاره به نقش دولت و مجلس در تقويت بخش معدن يادآوري کرد: اين بخش از صنعت نيازمند وضع قوانين حمايتي از سوي مجلس و ايجاد تسهيلات تشويقي از سوي دولت، براي تشويق بخش خصوصي براي سرمايه گذاري است. وي افزود: موانعي در اين بخش وجود دارد که برطرف کردن آنها نيازمند عزم جدي همه دست اندرکاران و مسوولان کشور است و مي تواند راهگشاي ورود سرمايه گذاران در اين بخش اقتصادي باشد.

نوريان گفت: با حل و فصل پرونده هسته اي و بازگشت ثبات نسبي به اقتصاد کشور، در سال 95 شاهد رشد 26 درصدي توليد كنسانتره سنگ آهن عمدتا در شرکت هاي بزرگ سنگ آهني خصوصي چون گل گهر و چادرملو بوديم، به طوري که طي سال گذشته بيش از 32 ميليون کنسانتره توليد شده درحالي که اين ميزان در سال 94، 25 ميليون و 800 هزار تن بوده است. مديرعامل چادرملو تصريح کرد: اين شرکت با ترسيم دورنماي توسعه بخش خود توانست در سال گذشته سرمايه خود را از 17 هزار و 100ميليارد ريال به 28هزار و 215 ميليارد ريال افزايش دهد و اين در حالي است که 4 سال قبل کل سرمايه چادرملو 12 هزار ميليارد ريال بوده است.نوريان تصريح کرد: با وجود مشکلات اقتصادي چند سال اخير چادرملو موفق شد هرچند با تاخير اما طرح هاي خود را اجرا و بخشي از آنها را به مرحله بهره برداري برساند.

وي افزود: طرح فولاد چادرملو با ظرفيت توليد سالانه يک ميليون تن، قابل ارتقا تا 3/ 1ميليون تن شمش فولاد در مجتمع صنعتي چادرملو به اتمام رسيده و طرح احياي مستقيم به ظرفيت توليد سالانه يک ميليون و 550 هزار تن آهن اسفنجي در حال اجراست که اميدوار هستيم تا پايان سال جاري راه اندازي شود. براي اجراي اين دو طرح 18هزار و 373 ميليارد ريال سرمايه گذاري پيش بيني شده است. يکي ديگر از طرح هاي بهره برداري شده، نيروگاه 500مگاواتي سيکل ترکيبي اردکان است.وي در ادامه گفت: اين طرح با ظرفيت توليد 500 مگاوات برق، از آبان سال 1391 شروع و فازهاي 1 و 2 گازي آن در آذر سال 1393 راه اندازي شد. فاز 3 آن شامل واحد بخار در سال گذشته راه اندازي شده است. براي اجراي اين طرح 13 هزارو 698 ميليارد ريال سرمايه گذاري شده است.

طرح افزايش ظرفيت کارخانه گندله سازي اردکان هم از سال گذشته آغاز شده و اجراي آن همچنان ادامه دارد. با اجراي اين طرح ظرفيت توليد سالانه کارخانه از 3 ميليون و 400 هزار تن فعلي به 4 ميليون تن افزايش خواهد يافت. براي اجراي اين طرح 905 ميليارد ريال پيش بيني سرمايه گذاري شده است.وي همچنين گفت: با توجه به نياز آب مصرفي براي فرآيند عمليات توليد آهن اسفنجي و شمش فولاد و محدوديت هاي شديد منطقه اي در تامين آب مورد نياز، در قالب قرارداد في مابين شرکت معدني و صنعتي چادرملو و سازمان آب وفاضلاب استان يزد تفاهم شد که چادرملو شبکه فاضلاب شهر اردکان و تاسيسات تصفيه فاضلاب را اجرا کند و در قبال آن استفاده از پسآب آن به مدت حداقل 30 سال به شرکت واگذار شود. اين قرارداد در نوع خود، اولين قرارداد عملياتي از اين نظر بوده است. وي گفت: کل سرمايه گذاري اين طرح يک ميليارد و 939 ميليون ريال است و پيش بيني شده است در سه ماه اول سال جاري به بهره برداري برسد.

نوريان افزود: شرکت معدني و صنعتي چادرملو با هدف افزايش بهره وري و توسعه فعاليت ها براي ارزش آفريني، در بسياري از طرح هاي صنعتي و زيربنايي مشارکت فعال داشته که طرح آهن و فولاد سرمد ابرکوه از اين طرح ها است. اجراي اين طرح با ظرفيت توليد سالانه 600 هزار تن فولاد خام و 500 هزار تن محصولات نورد، با سرمايه گذاري 1939 ميليارد ريال از آذر 91آغاز شده که بخش نورد اين مجموعه، بهمن سال 1395 راه اندازي شد و بخش فولاد در پايان سال 1397 آماده بهره برداري خواهد شد. شرکت معدني و صنعتي چادرملو به ميزان65درصد در اين طرح سرمايه گذاري کرده است.نوريان در ادامه با اشاره به اينکه چادرملو يکي از شرکت هاي بزرگي است که در طرح انتقال آب از خليج فارس به مناطق مرکزي کشور به ميزان 22 درصد مشارکت دارد، افزود: اين طرح از بندرعباس تا يزد و در ۳ فاز اجرا مي شود که فاز اول آن خط انتقال آب به طول ۲۹۲ کيلومتر از بندرعباس تا گل گهر سيرجان، فاز دوم از گل گهر تا مس سرچشمه در رفسنجان به طول ۱۳۶ کيلومتر و فاز سوم از مس سرچشمه تا معدن سنگ آهن چادرملوي يزد به طول ۳۰۷ کيلومتر است. سرمايه گذاري اوليه اين طرح 6400ميليارد ريال است، وي گفت: در مرحله اول، ۱۵۰ميليون مترمکعب شيرين سازي آب در دستور کار قرار دارد که مقرر شده ۱۱۰ميليون مترمکعب آن به استان هاي کرمان و يزد منتقل شود.

مديرعامل شرکت چادرملو همچنين گفت: چادرملو در سهام شرکت آهن و فولاد ارفع به ميزان 39 درصد، شرکت آهن و فولاد غدير ايرانيان معادل 30 درصد، شرکت کاوند نهان زمين به ميزان 29 درصد، شرکت احداث صنايع و معادن سرزمين پارس به ميزان 20 درصد، شرکت تامين سرمايه اميد معادل 17 درصد، شرکت نوين الکترود اردکان به ميزان 17 درصد و شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر معادل 10درصد مشارکت کرده است.نوريان با اشاره به سرمايه گذاري 44 هزار و 550 ميليارد ريالي اين شرکت براي اجراي طرح هاي توسعه خود گفت: با اجراي اين طرح ها، اين شرکت براي 7 هزار نفر به طور مستقيم و 35 هزار نفر به طور غير مستقيم اشتغال زايي کرده است.مديرعامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو در مورد برنامه هاي آينده اين شرکت افزود: در دورنماي 5 ساله چادرملو چند طرح برنامه ريزي شده است که به اين منظور احداث دو واحد نورد ميلگرد با ظرفيت 2/ 1 ميليون تن در سال و احداث کارخانه گندله سازي جديد با ظرفيت 4ميليون تن در سال در حال مطالعه هستند.نوريان در پايان با تاکيد بر ضرورت واقعي شدن قيمت سنگ آهن که اکنون با 50 درصد قيمت جهاني در اختيار صنايع فولادي قرار مي گيرد خواستار ايجاد تسهيلات براي صادرات مطابق ماده ۳۷ قانون رفع موانع توليد براي مازاد سنگ آهن توليد معادن داخلي شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۲
کد مطلب: 37230
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد