گروه معادن
 
وزارت صنعت پروانه معدن‌داران بدهکار را تمدید نمی‌کند
گروه معادن - رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: وزارت صنعت در حالی از دیگر ارگان‌ها می‌خواهد که جرایم صنعتگران و معدن‌داران را ببخشند که خودش پروانه معدن‌داران بدهکار به وزارت صنعت را تمدید نمی‌کند.
به گزارش ماين نيوز،  سیدعبدالوهاب سهل‌آبادی با بیان اینکه مشکل بزرگ معدن‌داران عدم تناسب صنعت و معدن است، اظهار کرد: اگر تناسب درستی میان این دو بخش وجود داشته باشد و مسؤلان به این مساله توجه کافی کنند، در صادرات، ایجاد درآمد و اشتغال در حوزه معدن می‌توانیم رشد قابل ملاحظه‌ای داشته باشیم.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران عیار سنگ آهن صادراتی را بالای 58 درصد ذکر کرد و گفت: در سال‌های گذشته در حالی بزرگترین صادرکننده سنگ آهن خام بوده‌ایم که این ماده معدنی کمترین میزان مواد معدنی در کشور را دارد و تنها در سه استان کشور سنگ آهن وجود دارد. از سوی دیگر بزرگترین واردکننده فولاد در خاورمیانه بوده‌ایم به طوری که در سال گذشته 10 میلیون تن فولاد وارد و 30 میلیون تن سنگ‌آهن خام را صادر کرده‌ایم.

سهل آبادی سرمایه گذاری‌های بدون مطالعه، تعداد زیاد کارخانه‌های نورد و میزان بالای مجوزهای صادر شده برای واحدهای جدید در این بخش را از چالش‌های پیش روی حوزه معدن دانست و ادامه‌داد: وجود نیروی انسانی ماهر و فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از مزیت‌های کشور است، که می‌توانند به جامعه صنعتی و معدنی کشور کمک کنند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اعلام اینکه 119 کارخانه تولید نورد با ظرفیت 37 میلیون تن در کشور وجود دارد، گفت: 79 واحد از این تعداد فعالند که تولید 24 میلیون تن را دارند و از این میزان 50درصد توسط فولاد مبارکه و 25درصد هم توسط واحدهای ذوب‌آهن و فولاد خوزستان تولید می‌شود و 10 میلیون تن هم با مبلغ 1.7 میلیارد دلار وارد کرده‌ایم.

وی ادامه داد: 90 درصد از محصول نورد توسط پنج کارخانه تولید می‌شود و برای تولید 85 میلیون تن نورد دیگر در 417 کارخانه پروانه صادر شده، در حالی که نیاز نهایی به این محصول تا پنج سال آینده 30 میلیون تن است، سوال من از مسؤلان این است که آیا این مجوزها با مطالعه و کارشناسی صادر شده است؟

سهل‌آبادی اظهارکرد: تمام تولید خوراک کارخانه‌های فولادسازی 18 میلیون تن است که در 13 واحد تولید می‌شود و تنها نیمی از نیاز کشور را در بر می‌گیرد و 60 درصد آن را کارخانه فولاد مبارکه تولید می‌کند.

وی با بیان اینکه تنها 9 واحد فعال در زمینه تولید کنستانتره و 9 واحد هم در زمینه تولید گندله در کشور وجود دارد، اضافه کرد: این تعداد جوابگوی نیاز 417 واحد تولید نورد نیست و در دو تا سه سال آینده باید آهن اسفنجی و گندله وارد کنیم.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: چرا نباید از ابتدای چرخه تولید فولاد شروع کنیم و به جای صادرات موادخام و وارد کردن محصول نهایی، این چرخه تولید را در کشور تکمیل کنیم؟

سهل‌آبادی با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی در صدور پروانه‌ها و مجوزهای واحدهای صنایع معدنی گفت: باید در این مورد هم برنامه‌ریزی بلندمدت و هم کوتاه مدت داشت و از نظرات دانشگاهیان و افراد با تجربه در حوزه فولاد استفاده کرد.

وی با انتقاد از نبود یک سازمان حامی و ناظر بر سرمایه‌گذاری در واحدهای صنایع معدنی، تصریح‌کرد: کارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجات باید بر سرمایه‌گذاری‌ها نظارت داشته باشند و با برنامه‌ریزی صحیح و منطقی سرمایه‌ها را برای صحیح هدایت کنند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان از وزارت صنعت خواست که هر چه سریع‌تر نسبت به تاسیس و راه‌اندازی کارخانه‌های تولید کنستانتره، گندله و آهن اسفنجی اقدام کند.

وی با اشاره به مزیت‌های کشور در زمینه معادن سنگ‌های تزیینی گفت: در حالی که سنگ‌های دو تنی به دلیل نبود تکنولوژی پرت می‌شوند، چین از سنگ دو کیلوگرمی صادراتی بهره می‌برد. زیرساخت‌ها باید برای احداث کارخانه‌های بهره‌برداری از ضایعات سنگ فراهم شود.

سهل آبادی خاطرنشان کرد: متاسفانه مواد معدنی کشور به صورت خام به چین، ترکیه و روسیه صادر می‌شود، اما محصول نهایی با پرداخت هزینه حمل و نقل از سوی واردکنندگان، به کشور بر می‌گردد.

انتهای پیام
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۵۱
کد مطلب: 3665