گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
نشست فعالان حوزه‌معدن با وزیر صنعت
حمایت از محدودیت صادرات سنگ خام
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران ضمن حمایت از محدودیت صادرات سنگ خام، گفت: پایانه‌های صادراتی سنگ در حد وعده مانده است.
 
به گزارش ماین نیوز، محسن غیاثوند با اشاره به نشست فعالان حوزه معدن با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در جریان نشستی صاحبان معادن و بخش فرآوری محصولات معدنی با وزیر صنعت دیدار و مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.

وی با اشاره به جزئیات این دیدار از موضع دولت برای ایجاد عوارض و محدودیت در صادرات سنگ خام حمایت و دفاع کرد.

غیاثوند با طرح این سؤال که معدن داران بیش از ۹۵ درصد محصولاتشان را برای سنگری‌های داخلی تولید می‌کنند، از صاحبان معادن سؤال کرد اگر واحدهای سنگ‌بری داخلی نبودند ۹۵ درصد تولیدتان را کجا می‌فروختید؟

نایب رئیس خانه صنعت استان لرستان و عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران افزود: هم معادن و هم بخش فراوری محصولات معدنی برای بازار داخلی تولید کرده‌ایم و طبیعی است تا این تفکر حاکم است راهی به‌سوی صادرات نخواهیم داشت.

وی با گلایه از عدم توجه لازم به بازسازی و نوسازی معادن و سنگ‌بری‌ها خاطرنشان کرد: متأسفانه علی‌رغم دستور وزیر صنعت در جلسه قبلی که داشتیم در خصوص پیگیری راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی تاکنون اقدامی نشده است.

غیاثوند گفت: اگر ما با ایجاد پایانه‌های صادراتی بتوانیم این استارت را بزنیم و مشکل سنگ‌های بریده را حل کنیم به‌طور حتم می‌توانیم موضوع خام فروشی را در کنار آن رفع کنیم.

غیاثوند همچنین با اشاره به وعده رئیس‌جمهور برای ایجاد واحد بزرگ سنگ‌بری در خرم‌آباد گفت: ما سنگ‌بری بزرگ کم نداریم، مسئولان به داد واحدهای موجود برسند که سرمایه‌گذاری کرده‌اند ولی نه مواد اولیه دارند، نه سرمایه در گردش و نه پایانه صادراتی.

رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران یادآور شد: کانون سنگ ضمن احترام به نظر همکاران معدن دار از تصمیم وزیر و دولت درزمینهٔ محدودیت صادرات سنگ خام کاملاً حمایت خواهد کرد.

بنابراین گزارش در این دیدار جعفر سرقینی معاون معدنی وزیر حضور داشت و مطالبی را مطرح کرد. همچنین برخی از فعالان و دست‌اندرکاران حوزه معدن نکات خود را ارائه کردند.

پدیده غیراقتصادی خام فروشی در کشوری مانند ایران که نیاز اساسی به اشتغال‌زایی دارد باعث شده که معدن داران و فعالان صنعت سنگ تنها به‌زحمت برداشت اکتفا کرده و استخراج معادن گران‌بهای کشور بدون فرآوری خاص را نادیده گرفته و تنها با برش‌های معمولی و به‌صورت خام زمینه عرضه محصولات این صنعت به نام کشورهای دیگر در بازارهای جهانی را فراهم کنند و شش برابر ارزش افزوده و اشتغال‌زایی این حوزه دودستی تقدیم رقبای خارجی شود.

هرچند که فعالان صنعت سنگ دیدگاه‌های مختلفی برای رفع مشکلات صنعت سنگ در لرستان دارند اما ایجاد پایانه صادراتی سنگ، راه‌اندازی شرکت‌های تخصصی در حوزه‌های فرآوری، ممیزی، بازرگانی و صادرات، ایجاد واحدهای فرآوری و تجهیز این واحدها به دانش روز، اعمال عوارض خام فروشی سنگ و ترغیب فعالان این حوزه تجهیز واحدهای خود به فناوری‌های نوین را می‌توان از مهم‌ترین راهکارهای برون‌رفت از مشکلات حوزه صنعت سنگ استان برشمرد.
تاریخ انتشار : شنبه ۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب: 35473
 
مرجع : خبرگزاری مهر