گروه معادن
 
پاک عنوان کرد:
لزوم الگوبرداری از کشورهای معدنی دنیا در زمینه مدیریت آب
گروه معادن - استاد بازنشسته دانشکده فنی با اشاره به طرح جامع آب موردنیاز معدنکاری از معدن تا کنسانتره ، گفت: با سفر به کشورهای معدنی دنیا اطلاعات خوبی بدست آمد. آنها می‌گفتند ما نقشی در محل قرارگیری معادن نداریم. از سوی دیگر آب‌های سطحی نیز محلشان در دست ما نیست به همین دلیل تا مرحله تولید کنسانتره مجبور به انتقال هستیم اما پس از آن کنسانتره قابلیت حمل هزاران کیلومتر در جهان را دارد.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، دکتر علی اصغر حسنی پاک در نشست نقش آب در توسعه صنعت معدنکاری عنوان کرد: براساس مطالعات مشخص شد آنها نیز مشکلات ما را دارند در نتیجه ما باید روش‌هایی را که آنها استفاده کرده‌اند بکار بگیریم.

پاک معتقد است: معادن ایران با یک بدشانسی مواجهند و آن اینکه در مناطق خشک و بی‌آب قرار گرفته‌اند. این در حالی است که معادن جهان هم بیشتر در مناطق خشک و بی‌آب هستند اما باید دید آنها چطور این موضوع را مدیریت کرده‌اند. در واقع آنها صنعت را با توجه به سیستم آب طراحی کرده‌اند.

به گفته پاک، با استفاده از این راهکار می‌توان به آینده کار امیدوار بود.

وی ادامه داد: در نتیجه این موضوع ما مطالعه در این بخش را آغاز کرده و برای تخصیص آب ۸۳ متغیر را از معدن تا کنسانتره مشخص و در ۱۵ جدول آوردیم.

براساس صحبت‌های این استاد دانشگاه، این ۸۳ متغیر را به استان‌ها دادیم تا جداول را کامل کنند اما متاسفانه پس از گذشت ۷ ماه تنها ۱۵ درصد این جدول‌ها پر شده است.

با پر شدن این جدول‌ها بسیاری از نقاط ضعف و قوت معادن مشخص می‌شود.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی باید کمک کرده و صنف را مورد خطاب قرار دهند تا اطلاعات موردنیاز برای تخصیص آب کامل شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۲:۱۰
کد مطلب: 34650