گروه معادن
 
شکوری مطرح کرد:
سهم ۸۰ درصدی بخش کشاورزی در اتلاف آب کشور
استراتژی آب کارشناسی شده نداریم/جنگ آینده جنگ آب است
گروه معادن - رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران اظهار کرد: نقش آب بر همگان مشخص بوده و همه می‌دانیم جنگ آینده بر سر آب خواهد بود.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، بهرام شکوری در نشست نقش آب در توسعه صنعت معدنکاری افزود: در کنار مشکل آب مشکل دیگری به نام مدیریت آب وجود دارد. مدیریت آب در تامین آب موردنیاز به ویژه در بخش صنعت بسیار تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اقلیم ایران بیان کرد: ۶ درصد از مساحت کشور را مناطق بیابانی تشکیل داده است. براساس آمارهای منتشر شده از ذخایر آبی کشور، مساله آب یک تهدید جدی برای تمامی بخش‌ها به ویژه بخش اقتصاد کشور محسوب می‌شود.

به گفته وی، سرانه مصرف آب ایران در مقایسه با جهان 2 برابر است و به لحاظ بارندگی 25 درصد از میانگین بارندگی جهان را در اختیار داریم.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با اشاره به اینکه سهم مصرف صنعت و معدن در بخش آب تنها 2 درصد است، اضافه کرد: با توجه به بالا بودن سهم بخش کشاورزی در مصرف آب، باید توجه ویژه به این بخش داشت. این در حالی است که در بحث اشتغال بخش کشاورزی سهم کمی در اشتغال کشور دارد. همچنین سهم این بخش در تولید ناخالص ملی نسبت به دیگر بخش‌های اقتصادی نیز کم است.

وی معتقد است: بخش کشاورزی به دلیل نبود تکنولوژی‌های روز نزدیک به 80 درصد در اتلاف آب کشور سهم دارد.

شکوری با اشاره به موضوع آب مجازی تصریح کرد: آب مجازی مورد استفاده در کشاورزی بیشتر از درآمدی است که به کشور می‌دهد. در نتیجه محصولات کشاورزی ارزش اقتصادی ندارند به همین دلیل ما باید الگوی کشت را تغییر دهیم.

به گفته وی، یکی از مشکلات عدم تدوین استراتژی آب به شکل کارشناسی شده است.

شکوری بیان کرد: اگر نگاهی به کشورهای تولیدکننده فولاد داشته ‌باشیم، خواهیم دید در کشورهایی همچون هند و چین کارخانه‌های فولاد در نزدیکی آب‌ها احداث می‌شوند تا هم به بازارهای صادراتی نزدیک باشند و هم بتوانند از منابع آبی استفاده کنند، در نتیجه مشکل اصلی ما در مدیریت آب است.

وی استراتژی را به مانند یک پازل تشبیه کرد و گفت: استراتژی توسعه صنعت با دیگر استراتژی‌ها تداخل دارد در نتیجه برای تدوین این استراتژی باید اطلاعات دقیق از میزان مصرف صنایع در دست باشد.

شکوری تاکید کرد: این نشست به همت اتاق ایران و خانه معدن تشکیل و دبیرخانه آن اتاق ایران است. همچنین مدیریت آن به دست اتاق ایران است.

وی معتقد است: امروز انجمن‌های صنفی باید به دسترسی آمار و اطلاعات کمک کرده تا بتوان یک ماه دیگر نشست بعدی را در حوزه آب برگزار کرد.
÷
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۰
کد مطلب: 34643