گروه صنایع معدنی سیمان
 
بررسی راهکارهای حمایتی با تشکیل کارگروه صنعت سیمان
سیمانی‌ها بازار مصرف خارجی را گسترش دهند
گروه صنایع معدنی >سیمان - یکی از چالش‌های پیش روی صنعت سیمان کشور افت تقاضا است. با توجه به رکود موجود در صنعت ساخت‌وساز و رکود پروژه‌های عمرانی میزان مصرف سیمان نیز کاهش یافته است.
به گزارش ماین نیوز، اما مشکلات صنعت سیمان تنها به این محدود نمی‌شود بلکه شرایط این صنعت با اعمال محدودیت از سوی عراق که یکی از بهترین بازارهای صادراتی سیمانی‌ها به شمار می‌رود، بدتر شده است.

برای رفع مشکلات این صنعت تاکنون جلسات متعددی با حضور فعالان صنعت سیمانی و مسئولان ذی‌ربط برگزار شده است. در همین چند روز اخیر نیز جلسه انجمن صنفی صنعت سیمان با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر راه و شهرسازی و اعضای هیات‌مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان تشکیل و در این جلسه درباره مشکلات سیمانی‌ها بحث و اظهار نظر شده است. افزایش میزان تقاضای داخلی و خارجی برای سیمان نکته‌ای است که این کارشناسان بر آن تاکید کرده‌اند. در این جلسه مقرر شده که مشکلات صنعت سیمان کشور در کارگروهی با عضویت نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، بانک مرکزی و انجمن صنفی صنعت سیمان بررسی و در این کارگروه راهکارهای لازم برای نجات این صنعت از مشکلات فعلی ارائه شود.

رفع موانع پیش روی صادرات
معاون اول رییس‌جمهوری در جلسه انجمن صنفی صنعت سیمان، این صنعت را یکی از صنایع مهم کشور دانست و بر لزوم حمایت و جلوگیری از آسیب رسیدن به این صنعت تاکید کرد. اسحاق جهانگیری اظهار کرد: واحدهای تولیدکننده سیمان در مقطع فعلی با مشکل کمبود تقاضا روبه‌رو هستند و در معرض آسیب قرار گرفته‌اند که لازم است با اتخاذ تدابیر مناسب، از آسیب رسیدن به این واحدها جلوگیری کنیم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رییس‌جمهوری، جهانگیری افزایش تقاضا در بازار داخلی سیمان را ازجمله راهکارهای حمایت از این صنعت برشمرد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست کارگروهی با حضور نمایندگان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بانک مرکزی، وزارت راه و شهرسازی و انجمن صنفی صنعت سیمان تشکیل دهند و راهکارهای حمایت از صنعت سیمان را مورد بررسی قرار دهند. وی بر لزوم توسعه صادرات سیمان در جهت حمایت از واحدهای تولیدکننده تاکید کرد و گفت: باید با استفاده از راهکارهای مختلف ازجمله اعطای خط اعتباری به کشورهای هدف و نیز رفع موانع پیش روی صادرات سیمان، به افزایش تقاضای بازارهای خارجی کمک کنیم.

جهانگیری با قدردانی از مدیران صنعت سیمان کشور گفت: یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید داخلی است و لازم است با استفاده از راهکارهای مختلف از واحدهای تولیدکننده صنعت سیمان نیز حمایت کنیم. محمد رضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت میزان صادرات سیمان ارائه کرد و به تشریح موانع و مشکلات پیش روی صادرات سیمان پرداخت. همچنین عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز در این نشست پیشنهادهای مختلفی را برای افزایش تقاضای بازار داخلی سیمان مطرح کرد و گفت: باید تلاش کنیم به جای سازه‌های فولادی، از سیمان و بتن در ساخت‌وسازه‌ها و اجرای طرح‌های عمرانی و نیز روسازی جاده‌ها استفاده کنیم تا میزان تقاضا در بازار سیمان افزایش پیدا کند. همچنین رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان و دیگر اعضای هیات‌مدیره نیز دغدغه‌ها و مسائل این صنعت را مطرح کردند و خواستار حمایت دولت از صنعت سیمان و واحدهای تولیدکننده شدند.


افزایش قیمت سیمان
از دیگر مباحثی که سیمانی‌ها در شرایط فعلی بر آن تاکید می‌کنند، افزایش قیمت سیمان است. آنطور که فعالان این صنعت مطرح کرده‌اند قیمت سیمان بعد از ماه مبارک رمضان افزایش خواهد یافت. مدیرعامل هلدینگ سیمان فارس و خوزستان نیز با اشاره به جلسه مهم انجمن صنفی سیمان با اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور به اقتصادنیوز گفت: افزایش قیمت و مشکلات اخیر صنعت سیمان و بسترسازی برای خروج از رکود این صنعت از محورهای اصلی گفت‌وگوهای سیمانی‌ها با معاون اول رییس‌جمهور بود. مرتضی لطفی اظهار کرد: در این جلسه اعضای انجمن صنفی سیمان در زمینه افزایش قیمت سیمان در بازار تصمیم‌گیری کردند زیرا واحدهای سیمانی کشور به دلیل افزایش ظرفیت تولید و کاهش تقاضا در بازار با فضای تازه‌ای روبه‌رو شده‌اند و ناچار هستند به‌دلیل تعمیق رکود با ظرفیت پایین خود کار کنند. لطفی افزود: با معاون اول رییس‌جمهور در این‌باره مذاکراتی داشته‌ایم و قرار است تمامی مطالبات معوقه این صنعت پرداخت شود، ناتوانی مالی واحدهای سیمانی در سایه رکود باعث شده بیشتر کارخانه‌ها با ظرفیت ۶۰ درصدی تولید کنند و با تامین زیرساخت‌های گاز و برق با مشکلات بسیاری روبه‌رو شوند.

وی به بدهی ۲۹میلیون دلاری وزارت نفت به کارخانه‌های سیمان اشاره کرد و گفت: براساس تفاهم انجمن سیمان با وزارت نفت سال ۹۳ قرار شد در راستای صرفه‌جویی در مصرف گاز ۲۰ روز کوره‌های سیمان خاموش شوند و مصرف گاز خود را متوقف کنند و به جای آن سوخت مازوت استفاده کنند که سیمانی‌ها به این تفاهم عمل کردند اما وزارت نفت ۲۹میلیون دلار را به این کارخانه‌ها پرداخت نکرد.


دست گرفتن بازارهای جایگزین
با توجه به ممنوعیت عراق برای صادرات سیمان به این کشور، سیمانی‌ها جایگزین کردن بازارهای مصرف صادراتی را یکی از راهکارهای پیشنهادی برای رفع مشکلات صادراتی این صنعت عنوان می‌کنند اما از آنجایی که بسیاری از کشورهای جایگزین از جمله افریقا مسافت زیادی تا کشور ما دارند و هزینه حمل‌ونقل صادرات سیمان به این کشور بالا است اختصاص یارانه حمل‌ونقل برای رفع این معضل به صادرکنندگان سیمان کمک خواهد کرد. نایب رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اعلام کرد: صنعت سیمان از ظرفیت تولید ۸۰میلیون تنی برخوردار است که امروزه بیش از ۵۰درصد آن به دلیل نداشتن تقاضا، خالی مانده است. وی افزود: برآورد می‌شود به میزان ۴۶ تا ۴۷درصد ظرفیت سیمان در کشور جذب می‌شود و بقیه بازار لازم را ندارد.

به گفته لطفی رییس سازمان توسعه تجارت ایران از ارائه بسته یارانه حمل‌ونقل صادراتی برای دسترسی به بازارهای آسیای جنوب غربی، شرق و شمال افریقا خبر داده است. لطفی ادامه داد: یکی از راه‌های برون‌رفت برای مسئله تقاضای سیمان ایران، توجه به بازارهای مصرف کشورهای افریقایی است. وی یادآوری کرد: فعالان این عرصه از دولت درخواست کرده بودند یارانه‌ای برای حمل‌ونقل و رقابتی کردن سیمان کشور در برابر کشورهایی که به بازارهای افریقایی نزدیک‌ترند، بپردازد البته این موضوع اکنون مطرح شده است. نایب‌رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اعلام کرد: براساس نشست‌های اعضای هیات مدیره این تشکل با رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وی وعده داد یارانه ۱۰هزار میلیارد ریالی برای حمل‌ونقل کالاهایی مانند سیمان تخصیص یابد که سهم حمل‌ونقل در هزینه‌های آنها قابل توجه است. لطفی تاکید کرد: چنانچه این یارانه در اختیار صنعت سیمان قرار گیرد، می‌تواند پیامد صادرات ۲۵میلیون تا ۳۵میلیون تنی را به همراه داشته باشد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ تير ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۲۷
کد مطلب: 33266
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت