گروه صنایع معدنی سیمان
 
روزهای سرد دومین تولیدکننده سیمان ساینده کشور
گروه صنایع معدنی >سیمان - شرکت معدنی کان شرق بیرجند به عنوان کاشف بزرگ ترین ذخیره کانسنگ اکسیدی نیکل-کبالت، این روزها مانند بقیه معادن کشور با درصد کمی از ظرفیت تولید خود فعالیت می کند.
 
به گزارش ماین نیوز، کار زیاد در سر و صدای ماشین آلات، گوشش را سنگین کرده و دستانش از سختی روزگار و کار زیاد آنقدر خشن و ترک خورده شده بود و عمق ترکها آنقدر زیاد بود که به وضوح دیده می شد گویی مانند مزرعه ای که خشکسالی جانش را به لبش رسانده و از تشنگی ترک برداشته است.

سختی روزگار را به جان می خرد تا لقمه نان حلالی برای خانواده بر سر سفره ببرد. شب و روز کار می کند تا شرمنده زن و فرزندانش نشود. بعد نماز صبح از خانه بیرون می آید به امید روزی حلال اما این روزها دیگر پدر خانواده رنجور شده است و نای کار کردن ندارند.

دل پر دردی از زندگی و کارش دارد. سالهای زیادی از عمرش را در این راه گذرانده است و این روزها با ورود مواد اولیه و محصولات چینی و خارجی ظرفیت تولید شرکتی که در آن کار می کند کم شده است و گویی سردی تولید زودتر از سردی هوا در شرکت پیچیده است که اگر وضع بر همین منوال پیش رود او نیز مانند دیگر نیروهای شرکت در راستای تعدیل نیرو و کمبود نقدینگی شرکت اخراج می شود.

این شرح حال خیلی از کارگران معادن و شرکتهای تولیدی خراسان جنوبی است که در این سردی بازار و دوران رکود تولید باید چاره ای اندیشید و به فکر احیای صنعت و رونق کارگاه های زودباده در استان باشیم تا علاوه بر رفع نگرانی کارگران زمینه اشتغال تعداد زیادی از هم استانی های خراسان جنوبی نیز فراهم شود.

این روزها کمتر واحد صنعتی و معدنی را مشاهد می کنیم که مشکلات و گرفتاری نداشته باشد، مشکلاتی که همه در گرو کمبود نقدینگی، رکود بازار، واردات جنس خارجی و کالای قاچاق به داخل کشور است و گربانگیر واحدهای مختلف تولیدی و معدنی کشور است.

خراسان جنوبی را می‎توان به دلیل قرارگیری در موقعیت خاص زمین شناسی، بهشت معادن شرق کشور نامید زیرا آلبومی متنوع و ارزشمند از انواع سنگهای تزئینی شامل گرانیت، مرمریت، تراورتن و مجموعه کانی های کم نظیری شامل کرومیت، منیزیت در کنار ذخایر فلزی مس، طلا، سرب، قلع و خاکهای صنعتی ارزش این منطقه را دوصد چندان کرده است.

فروردین ماه امسال بود که رئیس سازمان نظام مهندسی ایران در سفر به خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از مواردی که می تواند سبب رونق معادن شود، صندوق بیمه تأمین اجتماعی است که راه اندازی این صندوق سبب برطرف شدن مشکلات بروکراسی وام می شود.

مسئولان به بخش معدن بها نمی دهند
اسماعیلی با بیان اینکه معادن می تواند در آینده نقش اساسی در کشور داشته باشد، افزود: تاکنون مسئولان نظام آن طور که باید به بخش معدن بها نداده اند و اگر اعتبار به این بخش داده شود و سرمایه گذاری انجام شود، می تواند در آینده نقش زیادی در تولید و اقتصاد کشور داشته باشد.

وی اظهار داشت: استان خراسان جنوبی دارای انواع مواد معدنی و فلزی است و ماده معدنی پشتوانه اصلی در کشور است از این رو توجه بیشتر به این منطقه و احیای ظرفیت معدنی آن نگاه ویژه مسئولان را می طلبد.

سرمایه گذاری بیش از 22 میلیارد ریال در معادن سربیشه
رئیس اداره صنعت، معدن تجارت شهرستان سربیشه در زمینه معادن این شهرستان اظهار داشت: در شش ماه نخست امسال تعداد 5 فقره پروانه بهره برداری معدنی در شهرستان سربیشه صادر شده است که از این تعداد پروانه صادره 3 فقره تمدیدی و 2 فقره صادر شده جدید است.

براتی افزود: این تعداد فقره صادر شده برای مواد معدنی شامل گرانیت، پرلیت، منیزیت صادر شده است و میزان سرمایه گذاری برای این تعداد پروانه بیش از 22 میلیارد و 900 میلیون ریال است که زمینه اشتغال برای 31 نفر را به طور مستقیم فراهم ساخته است.

وی با بیان اینکه با احتساب این پروانه ها تعداد کل پراونه های بهره برداری معدنی در این شهرستان به 52 فقره افزایش یافته است، گفت: این تعداد پراونه ها با ذخیره قطعی بیش از 26 میلیون تن، میزان اشتغال 472 نفر را در این شهرستان فراهم ساخته است.

خراسان جنوبی منطقه ای معدن خیز است و در بین 5 استان برتر کشور قرار دارد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: استان خراسان جنوبی به دلیل دارا بودن ذخایر عظیم معدنی و ظرفیت بالا برای استحصال و بهره برداری از ذخایر فلزی و غیر فلزی مورد توجه است.

داوود شهرکی افزود: خراسان جنوبی منطقه ای معدن خیز است و در این راستا در بین 5 استان برتر کشور قرار دارد که بیش از 50 درصد از نیروی کار این استان در این بخش مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه صنعت، معدن و کانیهای معدنی دارای بزرگترین ذخایر شناخته شده است، اظهار داشت: در حال حاضر 47 ماده معدنی در خراسان جنوبی شناسایی شده است که بیشتر آنها مربوط به زغال سنگ، خاکهای صنعتی، منزیت و کانیهای فلزی مثل آهن، مس و بوکسیت است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در زمینه ایجاد صنایع پایین دست معدن اقدام مهمی از جمله طرح بزرگ سیمان، فرآوری زغال سنگ، فولاد قاین و کارخانه ها چدن در حال انجام است که با راه اندازی آنها تحول بزرگی در خراسان جنوبی صورت می گیرد.

کشف بزرگترین ذخیره کانسنگ اکسیدی نیکل-کبالت
مدیرعامل شرکت معدنی کان شرق بیرجند نیز در بیرجند اظهار داشت: شرکت معدنی کان شرق بیرجند در سال 1374 با هدف اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی تأسیس شده است.

وی افزود: این شرکت در مدت 20 سال سابقه فعالیت خود در منطقه خراسان جنوبی به عنوان یکی از شرکتهای موفق بخش خصوصی با کشف چند ذخیره معدنی و استخراج و بهره برداری بهینه از این منابع سهمی هر چند کوچک در تأمین بخشی از مواد معدنی صنایع در سطح منطقه و کشور داشته است.

محمد مهدی نژاد بیان کرد: این شرکت با هدف ایجاد زنجیره ارزش افزوده و پرهیز از خام فروشی مواد معدنی، با احداث کارخانه تولید اکسیر منیزیم و تولید پودرهای میکرونیزه صنعتی و معدنی منطبق بر تکنولوژی روز در منطقه بیرجند ضمن تولید محصولات مورد مصرف در صنایع مرتبط در قالب طرح های تحقیقاتی و تولیدات مبتنی بر نیاز بازار را در برنامه های توسعه ای خود هدف گذاری کرده است.

کارخانه فرآوری نیکل-کبالت با مشارکت سرمایه گذاری بخش داخلی و خارجی احداث می شود
مدیرعامل شرکت معدنی کان شرق بیرجند افزود: یکی از برجسته ترین افتخارات این شرکت کشف بزرگترین ذخیره کانسنگ اکسیدی نیکل-کبالت است که برای نخستین بار در نمایشگاه توانمندیهای معدن و صنایع معدنی خراسان جنوبی از این دست آورد ملی رونمایی شد که بر اساس مطالعات و برنامه ریزیهای انجام شده به یاری خدا در آینده نزدیک با مشارکت سرمایه گذاری بخش داخلی و خارجی شاهد احداث کارخانه فرآوری نیکل-کبالت در منطقه باشیم.

وی افزود: این توفیق مسیر نمی شود مگر با عنایت خدواند و زحمات و تلاشهای شبانه روزی مدیریت و پرسنل مجموعه شرکت معدنی کان شرق بیرجند و امیدواریم گامی هر چند کوچک در شکوفایی اقتصادی منطقه و اشتغال پویا و محرومیت زدایی از این خطه زرخیز برداریم.

مهدی نژاد با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این شرکت اظهار داشت: کشف بزرگترین ذخیره کانسنگ اکسیدی نیکل-کبالت با بیش از 14 میلیون تن ذخیره، استخراج و بهره برداری از ذخایر منیزیت، استخراج و بهره برداری از توفهای پوزولانی مورد مصرف در صنایع سیمان ساختمانی از مهم ترین فعالیتهای بخش معدن این شرکت است.

مدیرعامل شرکت معدنی کان شرق بیرجند گفت: تولید اکسید منیزیم، تولید پودرهای میکرونیزه صنعتی و معدنی، تولید سیمان ساینده با پایه منیزیتی، شناسایی دانش فنی و تکنولوژی فرآوری جذب و سرمایه گذار از مهمترین فعالیتهای بخش فرآوری این شرکت است.

وی افزود: از فعالیتهای بخش توسعه و تحقیق نیز می توان به دارا بودن آزمایشگات تحقیقاتی در حد برآوردن نیازهای شرکت، اجرای طرح پایلوت تست و تولید انواع پودرهای صنعتی و اجرای طرح پایلوت تولید کنسانتره نیکل-کبالت اشاره کرد.

روزهای سرد شرکت معدنی کان شرق
مهدی نژاد بیان کرد: این شرکت برای 5 نفر اشتغال مستقیم و برای 15 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است اما این روزها به دلیل رکود بازار، تمام ظرفیت تولید شرکت به کارر گرفته نمی شود زیرا تولید شرکت در سال باید 3 هزار تن باشد، اما در حال حاضر بیش از 400 تن تولید نمی شود.

مدیرعامل شرکت معدنی کان شرق بیرجند افزود: واردات بی ویه از کشورهای خارجی، مشکلاتی سر راه تولیدکنندگان قرار داده است. از طرفی در حال حاضر دو شرکت تولیدی در این راستا در کشور وجود دارد که یکی در مشهد و دیگری شرکت معدنی کا شرق در خراسان جنوبی است و محصولی که ما تولید می کنیم در لوله سازی کاربرد بیشتری دارد و پروژه دیگری که در این شرکت دنبال می شود در صنایع دفاعی و نظامی کاربرد دارد و مطالعات و اکتشاف آن انجام شده است اما به دلایل مختلفی نتوانستیم سرمایه گذار خارجی و فردی خارج از کشور با دانش و تخصص بتوانیم جذب کنیم در صورتی که اگر حمایت شویم، این پروژه می تواند به عنوان پروژه ملی باشد.

وی بیان کرد: انتظار داریم مسئولان از ما حمایت بیشتری داشته باشند زیرا از مبادی رسمی کشور کالاهای خارجی به راحتی از وزارت مربوطه مجوز ورود می گیرند و با دادن این مجوزها بر پیکره معادن داخلی ایران ضربه وارد می شود.

مهدی نژاد با بیان اینکه در استان تولید سیمان ساینده را داریم که بخش نخست تولید در بخش لوله سازی، فضاهای نفتی کاربرد دارد و پروژه جدیدی نیز در دست اقدام داریم که نیکل است و کارهای اولیه اکتشافات آن انجام شده است اما چون دانش فنی در ایران وجود ندارد، ادامه روند کاری با مشکل مواجه شده است و مسئولان باید در زمینه دانش خارج از کشور با ما همراهی لازم را داشته باشند.

اما یادمان باشد ایجاد وقفه در کار معدن سبب وارد شدن خسارت جدی و سنگین به بهره برداران می شود و توقف و تعطیل شدن معادن و جلوگیری از کار بهره برداران معدن حتی برای یک روز هم قابل قبول نیست. آن کارگری که سالهای جوانی اش را در مشاغل سخت معدن سپری کرده است امروز نباید با مجوز دادن برای ورود کالاهای خارجی کاری کنیم تا نان کارگر زحمتکش آجر شود، بلکه باید مرحمی برای زخمهای آنها باشیم.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۶
کد مطلب: 34842
 
مرجع : خبرگزاری تسنيم