گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
دیدار مدیرعامل ایرالکو با مدیران هتل امیرکبیر+جزئیات
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در نشستی با مدیران هتل امیرکبیر، ضمن تبیین عناصر هویت بخش شهر اراک از این مدیران خواست تا نسبت به این مقوله برنامه ریزی مناسب داشته باشند.
به گزارش ماین نیوز، مجید پورعطار در نشستی با مدیران هتل پنج ستاره امیرکبیر گفت: نگاه ما به اراک نگاه صرف از دریچه صنعت نیست چرا که صنعت بدون بخش خدمات نمی تواند توسعه پایدار ایجاد کند و منطقه ای را به توسعه برساند. علت اینکه اراک نسبت به شهرهای دیگر کشور از عقب ماندگی مزمن رنج می برد، عدم توجه کافی به بخش های مکمل صنعت در زمان خودش بوده است که یکی از بخش های مکمل صنعت هتلینگ و گردشگری است.

وی افزود: تاثیر نهادی مثل هتل امیرکبیر در پیشرفت و آبادانی اراک و استان و امیدواری مردم به آینده و زندگی بهتر اگر از صنعت بیشتر نبوده باشد، کمتر نیست.

مدیرعامل ایرالکو ادامه داد: اشتغالزایی در بخش خدمات به مراتب بیشتر از بخش صنعت است. یکی از مشکلاتی که امروز تولید ما و صنعت ما مبتلا به آنست شیفت کردن بار اشتغال از بخش خدمات به سمت صنعت است. صنعت سرچشمه است و زمینه اشتغال را در بخش های پایین دستی از جمله خدمات باید جستجو کرد اگر ما شهر را به عنوان یک کالبد در نظر بگیریم صنعت می تواند خونی درون رگ های اقتصادی آن باشد ولی این بخش خدمات است که این خون را به کار، فعالیت و زندگی تبدیل می کند و به آن روح می بخشد.

وی با انتقاد از عدم وجود امکانات مدرن در شهر اراک و فراموشی هویت ها و مزیت های تاریخی و جغرافیایی اراک افزود: بخش خدمات در اراک به شدت توسعه نایافته است. به عنوان مثال هتل امیرکبیر که به عنوان نهاد توسعه گردشگری در اراک است با بازار اراک لینک نیست در حالی که همین بازار در هر کجای دیگر ایران بود تا به حال به یکی از پنج اثر بزرگ تاریخی کشور معرفی شده بود. همینطور نقشه شطرنجی بنای اولیه شهر تقریبا در 300 سال گذشته تنها شهر مشرق زمین است که با این قدمت براساس نقشه مهندسی ساخته شده است.

پورعطار گفت: بازار اراک کاملا هدفمند طراحی شده است با 4 دروازه به 4 جهت و 23 سرا که هر کدام کار ویژه خود را داشته است.

وی با ابراز تاسف از سهل انگاری ها گفت: مثلا در کاشان سرای عامری ها تا 15 سال پیش مخروبه ای بیش نبوده است ولی امروز به یکی از بهترین هتل های دنیا تبدیل شده است.

مدیرعامل ایرالکو بیان داشت: به عقیده من اراک از دست رفته است. علت آن هم این است که هویت های آن زیر خروارها بار مهاجرت، بی برنامگی و بی توجهی مدفون شده است.

وی با طرح یک سوال اظهار داشت: این هویت ها چیست؟ یکی هویت تاریخی شهر است. حالا برخی ایراد می گیرند که این شهر تاریخی نداشته است. حتی خود اراکیها این موضوع را صحه می گذارند. در حالی که اینجا سرزمین ماد بزرگ است. مادها در نوار شمالی زاگرس (یعنی از هگمتانه تا اسپادانا) زندگی می کردند. هخامنشیان وقتی بر مادها چیره شدند. مادها شیفت کردند به سمت نوار جنوبی از شوش تا تخت جمشید. در این نوار شمالی مادها به سه قسمت تقسیم می شدند. ماد بالایی، ماد پایینی و ماد میانی و ...

وی گفت: باز عده ای می گویند اینجا تاریخ ندارد. به نظرمن این عده ناآگاه هستند. مثلا میدان دارایی اراک، ده کهنه بوده است بعدا آنجا را خراب کردند که این شهر جدید را ساخته اند در واقع دو طرف رودخانه خشکه یا کرهرود یا قره کهریز روستاهایی بوده که پس خراب کردن آنها، شهر را می سازند. به همین خاطر است که در اراک یک دوگانه شکل گرفته است. فی الواقع ساکنان شرق رودخانه در محله ای به نام قلعه مستقر می شوند و آنهایی که در غرب رودخانه بوده اند در محله حصار مستقر می شوند. همین هویت تاریخی باید تبدیل به بروشور و اقلام تبلیغاتی شود و فرهنگ سازی لازم صورت گیرد. بايد در رگهاي اين پيكره بي جان، روح جديدي دميد و اين از كارهاي مهمي است كه نهادهاي خدماتي خصوصا هتل اميركبير بايد انجام دهند.

پورعطار گفت: پس از هويت تاريخي به موقعيت جغرافيايي اراك مي رسيم. اراك تنها شهر ايران است كه دقيقا مابين درياي خزر و خليج فارس در كوتاهترين فاصله قرار گرفته است و جزء معدود شهرهاي ايران است که به لحاظ زلزله و زمين شناسي، امن است. زمين شناسان مي گويند كه سلسله جبال رشته كوههاي زاگرس در سازندی به نام سنندج –سيرجان ساخته شده و قعر آبي آن اراك است. در واقع در اعماق اين شهر درياست. يعني تمام آب اين سازند زاگرس از زير به اعماق اين منطقه سرازير است.

وی افزود: جاي تاسف بسيار دارد كه به تالاب ميقان، حتي خود اراكيها مي گويند كوير ميقان. اين ديدگاهاست كه بايد تصحيح شود. اراك تنها شهر استان است كه محل تقاطع كريدور شمال –جنوب و كريدور شمال غرب-جنوب شرق ايران است.

وی گفت : اگر دقت كرده باشيد به علت هوش بالاي مردم اين استان در طول تاريخ تمام شهرها در مسير اين دو كريدور قرار گرفته اند. در اين ميان يك نقطه پرت به نام شهر جديد اميركبير است كه از هنرهاي آقايان دولت قبل است.

مدیرعامل ایرالکو افزود: متاسفانه اتوباني كه از تهران به اراك است و بايد به نام اميركبير باشد، اين نام روي اتوبان قم –كاشان گذاشته شده است. در اين زمينه ها اينقدر كم كاري شده است كه داشته هاي فرهنگي و تاريخي ما را هم براي جاي ديگري برده اند.

پورعطار ادامه داد: هويت فرهنگي اين شهر، بخصوص در پرورش نخبگان از نكات بسيار مهم و مغفول مانده ديگري است كه باید مورد توجه قرار گيرد. از كل نخبگان كشور در 300،200 سال اخير يك چهارم آن مربوط به منطقه اراك است. شهري كه بايد بناي عزت و اعتبارش را بر مبناي اين خصيصه هاي هويتي بسازد، متاسفانه الان وضعيت مناسبي ندارد. حتي نامگذاري خيابانها در اراك به درستي انجام نشده است.

وی اظهار کرد: هويت چهارمي كه هنوز خوب به آن توجه نشده است، هويت صنعتي است. اراك پايتخت صنعتي ايران است. اين اسم را من از چند سال پيش روي آن پافشاري كرده ام تا اينكه امروز مي بينم به عنوان يك امر موكد مورد پذيرش واقع شده است. مجموعه هتل اميركبير بايد چراغ توسعه شهر شود. در واقع هتل اميركبير بايد روي اين هويتهايي كه بيان كردم به صورت ويژه كار كند و بتواند با شهر ارتباط ارگانيك برقرار كند.

وی افزود: تنها كار توسعه اي شاخص كه در اين سالها مي توان به چشم در شهر اراك ديد، همين هتل اميركبير است. من فكر مي كنم هتل اميركبير هنوز آنطور كه بايد شناخته شده نيست. الان به تبليغات محيطي هتل در سطح شهر و جاده ها كه نگاه مي كنيم با طرح هاي شلوغ مواجه مي شويم كه چشم مخاطب را مي آزارد.

پورعطار با بيان اينكه نام ها و نشانهاي تاریخی كه برگرفته از اين عناصر هويتي ذكر شده مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: هتل اميركبير مي تواند با تهيه بسته هايي كه تمام اين عناصر هويتي را در خود داشته باشد،گام مهمي در توسعه متوازن بر مبناي عناصر هويتي چهار گانه بردارد. همچنين مي توان در اين خصوص از پتانسيلهاي هنرمندان بزرگي كه اراك در خود و همينطور در تهران دارد استفاده كرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۵
کد مطلب: 31940