گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
پورعطار خبر داد:
حضور ایرالکو در ساخت دو کارخانه آلومینیوم‌
ایرالکو باید EPC کار شود
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) گفت: ایرالکو باید EPC کار شود
به گزارش ماین نیوز، مجید پورعطار در نشست‌هاي جداگانه در تهران و اراك در جمع بانوان شاغل در ايرالكو به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن گفت: اعتقادمان بر این است که ایرالکو به عنوان یک برند امروز هم باید آلومینیوم تولید کند و هم کارخانه تولید آلومینیوم بسازد چون کشور ما برخوردار از مزیت ارزشمند انرژی است و صنعت آلومینیوم در تمام دنیا ادامه مزیت انرژی است و در جاهایی رشد کرده است که انرژی فراوان وجود دارد، مانند: روسیه و شمال کانادا به خاطر فراوانی منابع آب رشد فراوانی دارد و پس از آب، گاز دومین مزیت تولید آلومینیوم است.

وی افزود: آلومینیوم تنها فلزی است که قادر است هر آنچه انرژی صرف تولیدش شود را تا 95 درصد برای همیشه ذخیره کند. بطور متوسط در دنیا به ازای هر کیلوگرم اکسید آلومینیوم باید 15 کیلووات ساعت برق تولید کنیم. این برق محصول نیروگاهی است که سوختش گاز است، عملا یک فرایند تبدیل انرژی صورت می گیرد و در واقع گاز به برق تبدیل می شود و برق تولیدی طی فرایند الکترولیز تبدیل به آلومینیوم می شود. برای همین آلومینیوم بانک انرژی است.

این مقام مسئول ادامه داد: از طرفی دیگر آلومینیوم بانک ماده و سازگار با محیط زیست است. یک سوم از کل آلومینیوم تولیدی دنیا در صنعت بسته بندی مصرف می شود و اکثر مواد غذایی را در بسته بندی آلومینیومی نگه میدارند بنابراین فوق العاده فلزی سبز و سازگار با محیط زیست است و با تولیدش حقوق نسل های آینده حفظ می شود. یعنی این فلز توانسته نیاز نسل کنونی را برآورده کند بدون اینکه به حقوق نسل های آینده ضرر برساند. آلومینیوم بین 25 تا 40 درصد قیمت تمام شده اش را انرژی تشکیل می دهد و نزدیک به 40 درصد را آلومینا و بخشی را کریولیت آلومینیوم فلورا و تقریبا 15 درصد را آند و مواد نفتی.

وی عنوان کرد: کشور ما از نظر ذخایر نفتی اول یا دوم در جهان است و قطر با کمتر از نصف ما رتبه سوم را داراست. امروز در کشورهای حاشیه خلیج فارس تولید آلومینیوم کمتر از 5 میلیون تن است.

مدیرعامل ایرالکو در ادامه توضیح داد: یکی از دلایل اینکه بنده مسئولیت مدیریت ایرالکو را پذیرفتم، این بود که صدای مظلومیت این صنعت را به گوش مسئولان برسانیم. به جد معتقد هستم که برای توسعه صنعت آلومینیوم باید از ابتدا شروع کرد. کشورهای حاشیه خلیج فارس با اتکا به قطر به تولید 5 میلیون تن آلومینیوم در سال رسیده اند و اگر ما بخواهیم این صنعت را توسعه دهیم باید از ابتدا شروع کنیم. یعنی هسته اولیه این صنعت در اراک است. البته بهترین مکان برای تولید آلومینیوم با هدف صادرات کنار آب های خلیج فارس است.

پورعطار خاطرنشان کرد: فاکتور دوم برای این صنعت، بازار است همین الان ایران حدود 0.5 میلیون تن مصرف آلومینیوم دارد که طی سالهای آینده این میزان افزایش می یابد که بستگی به رشد اقتصادی دارد. با این تفاسیر ما نباید بازار را در اختیار دیگران قرار بدهیم. اراک از مزیت بازار رو به رشد مصرف داخل برای توسعه صنعت آلومینیوم برخوردار است.

وی گفت: مزیت دوم اراک بازار پیرامون کشور است، در ترکیه، قفقاز، آسیای میانه بخصوص اتحادیه اروپا و این بهترین فرصت جهت توسعه صنعت آلومینیوم در اراک است. مضاف بر اینکه اراک پایتخت صنعتی ایران است. زادگاه آلومینیوم ایران و خاورمیانه است. بسیاری از نیروهای متخصص در این شهر زندگی می کنند.

وی ادامه داد: دو خبر مهم و خوشحال کننده در اینجا به شما بگویم آن هم حضور ایرالکو در ساخت کارخانه آلومینیوم جاجرم و عسلویه است. ما به زودی قرارداد خدمات فنی و مهندسی، نصب، راه اندازی و آموزش کارخانه آلومینیوم جاجرم که در حال ساخت است را با شرکت آلومینای ایران منعقد خواهیم کرد و ما بخشی از نیروهای متخصص فنی و مهندسی را باید برای ساخت کارخانه آلومینیوم جنوب تحت عنوان سالکو در منطقه ویژه پارسیان (نزدیک عسلویه) اعزام کنیم و یک قرارداد چند صد میلیارد تومانی را برای شرکت منعقد کنیم و بنده برای همین کار اینجا هستم، برای ساخت کارخانه آلومینیوم.

مدیرعامل ایرالکو تاکید کرد: ایرالکو باید EPC کار شود. E به معنای مهندسی، P تامین تجهیزات، C احداث و ساخت.

وی تاکید کرد: همچنین این مژده را هم می دهم که امسال تمامی دیگ های قدیمی را از مدار خارج می کنیم و در فرایند بهینه سازی و نوسازی قرار می دهیم. بخشی از این کار امسال و بخشی نیز برای سال آینده انجام می شود.

پورعطار گفت: در حضور کارگروه کاهش آلودگی شهر اراک این اتفاق مهم و مبارک هم برای شهر اراک و هم برای ایرالکو خواهد افتاد. بهتر است بدانیم این بهینه سازی 15 تا 20 درصد مصرف انرژی را کم می کند. 7 تا 10 درصد تولید هر دیگ در روز را افزایش می‌دهد و پرت مواد اولیه را کاهش می دهد. از همه مهمتر شرایط محیط کار را برای همکاران ما هم راحت تر خواهد کرد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۵
کد مطلب: 31939