گروه صنایع معدنی سایر حوزه ها
 
عظیمی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
فاجعه در بازار محصولات نسوز!
هشدار نسبت به افت کیفیت نسوزهای تولید داخل
گروه صنایع معدنی >سایر حوزه ها - مدیرعامل شرکت فرانسوز یزد معتقد است: بازار نسوز‌ها در سال آینده رقابتی‌تر از امسال خواهد بود اما شاید اصلی‌ترین مشکل این حوزه پس از پایین بودن تعرفه‌ها، موضوع واردات محصول نهایی به عنوان ماده اولیه به بازار باشد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، داوود عظیمی با اشاره به وضعیت موجود در بازار نسوز‌ها اظهار کرد: راهکار اصلی برای ادامه حیات نسوزها این است که کیفیت محصولات تولیدی خود را افزایش دهند اما متاسفانه امروز عکس این موضوع را شاهد هستیم و بیشتر واحد‌های تولیدی برای رقابت در بازار قیمت خود را کاهش داده‌اند که در نتیجه آن کیفیت نیز کاهش یافته است.

خبرنگار ماین نیوز با داوود عظیمی، مدیرعامل شرکت فرانسوز یزد گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

اخیرا گردهمایی را در حوزه نسوز در جزیره کیش و در حاشیه سمپوزیوم فولاد برگزار کردید. درباره نتایج آن توضیح بفرمایید.

این گردهمایی درباره اهمیت کیفیت مواد نسوز در صنعت فولاد برگزار شد. در این گردهمایی ما موضوع را از این نگاه بررسی کردیم که چرا کیفیت مواد نسوز می‌تواند افزایش بهره‌‌وری در صنعت فولاد را ایجاد کند. در واقع افزایش کیفیت مواد نسوز باعث می‌شود در کنار افزایش بهره‌وری، هزینه انرژی را کاهش داده و می‌تواند منجر به افزایش تولید نیز شود. بطورکلی کیفیت بالای مواد نسوز در صنعت فولاد منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه در بخش‌های دیگر خواهد شد، حتی اگر قیمت آن بالاتر از نسوزهایی با کیفیت پایین باشد.

با توجه به وضعیت فعلی رکود و بحران ایجاد شده در صنعت فولاد، چه راهکاری را برای ادامه حیات نسوز‌ها پیشنهاد می‌کنید؟

راهکار اصلی برای ادامه حیات نسوزها این است که کیفیت محصولات تولیدی خود را افزایش دهند اما متاسفانه امروز عکس این موضوع را شاهد هستیم و بیشتر واحد‌های تولیدی برای رقابت در بازار، قیمت خود را کاهش داده‌اند که در نتیجه کیفیت نیز کاهش یافته است. من معتقدم ابتدا باید کیفیت را افزایش داد و همزمان با آن قیمت را کاهش دهیم. نمی‌توان بی‌توجه به کیفیت، قیمت را کاهش دهیم. این موضوع هم تولیدکنندگان و هم مصرف‌کنندگان نسوز را نابود خواهد کرد. قیمت باید با افزایش بهره‌وری کاهش یابد و در کنار آن کیفیت باید افزایش پیدا کند. در گردهمایی که برگزار شد، کارشناسان خارجی حضور داشته و درباره این موضوع صحبت کردند.

بازار امسال چطور بود و پیش‌بینی شما از بازار سال آینده چیست؟

همانطور که در سال 1393 اعلام کردم که بازار نسوز در سال 1394 رقابتی می‌‌شود، این اتفاق افتاد و امروز پیش‌بینی ما این است که بازار در سال آینده رقابتی‌تر از سال 1394 باشد. در حال حاضر وضعیت نسبت به سال قبل نسیمی بود اما باید در انتظار طوفانی باشیم که در راه است.

پیشنهاد شده به دلیل پایین بودن تعداد نفرات اعضای انجمن صنعت نسوط و کاهش قدرت برای چانه‌زنی، این انجمن با انجمن‌های هم‌صنف خود به ویژه با انجمن سرامیک ادغام شود، نظر شما در این رابطه چیست؟

نزدیک شدن هرچه بیشتر انجمن‌ها یک مزیت است اما مشکل این است از همان جمع فعلی از حداکثر بهره‌وری خود استفاده نمی‌کنیم. در واقع همین جمع‌های موجود می‌توانند با برگزاری جلسات و همفکر‌ی‌های بیشتر، کارکردی بهتر داشته باشند. من به عنوان یک عضو انجمن مخالفتی با این پیشنهاد ندارم اما اجرای این پیشنهاد نیازمند موافقت تمامی اعضا است.

آیا برای رقابت منفی موجود در بازار پیشنهادی ارائه شده تا تولیدکنندگان در این حوزه ضربه نخورند؟

ما در حد توان خود، در 9 نمایشگاه شرکت کرده و در کنار آن 2 سمینار برگزار کردیم تا بتوانیم به مشتریان و رقبا بگوییم که این مشکل وجود داشته و راهی که برخی از رقبا پیش گرفته‌اند، راه اشتباهی است اما خوشبختانه ما صبور بوده و به هیچ عنوان کیفیت خود را کاهش نمی‌دهیم زیرا عواقب ورود کالای بی‌کیفیت به بازار را می‌دانیم. در واقع این موضوع بی‌اعتمادی مصرف‌کنندگان به ویژه فولادسازان را به همراه دارد. از سوی دیگر خطر بزرگی ایجاد می‌شود که مصرف‌کنندگان احساس می‌کنند تولیدکنندگان داخلی توان تولید محصول باکیفیت را ندارند. در نتیجه ما تولیدکنندگان باید از بروز این مشکل جلوگیری کنیم. البته این تصمیم بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مشترک است. به عنوان مثال وقتی قرار است قراردادها با رقم‌های قابل توجه امضاء شود، بهتر است پیش از امضاء یک کارشناس برای بررسی به واحد تولید نسوز رفته تا از نزدیک این موضوع را بررسی کند که آیا این مجموعه واحد تحقیق و توسعه دارد یا خیر. در واقع پیشنهاد ما این است واحد‌های نسوز از لحاظ فنی ارزیابی شوند. این کار باید از سوی خریدار انجام شود.

آیا بهتر نیست این ارزیابی از سوی انجمن صورت پذیرد؟

با توجه به اینکه اعضای انجمن خود از تولیدکنندگان هستند انجام رتبه‌بندی از سوی آنها کاری دشوار خواهد بود و بهتر است خود خریداران این کار را انجام دهند و یا اینکه این کار از سوی یک نهاد مستقل صورت بگیرد. البته قیمت قراردادهای نسوز بالا و در حد یک میلیارد تومان است، در نتیجه در مقابل چنین رقمی اعزام یک کارشناس به واحد تولیدی با هزینه‌ای کمتر از یک میلیون کار چندان دشواری نخواهد بود.

وضعیت تعرفه‌های واردات مواد نسوز به چه صورت است. آیا پیشنهادی برای افزایش تعرفه‌ها داده‌اید؟

وضعیت فعلی تعرفه‌ها مناسب نبوده و مشکلات زیادی دارد. البته من سخنگوی انجمن نیستم که از سوی آنها نظر دهم اما انجمن به دنبال افزایش تعرفه است. در حال حاضر دو مشکل وجود دارد. یک آنکه تعرفه‌ها پایین است اما مشکل مهمتر آن است که گاهی محصول نهایی را به عنوان ماده اولیه وارد کشور می‌کنند که این را می‌توان فاجعه توصیف کرد. در واقع این تقلب نیز در بازار انجام می‌شود. گمرک باید بر این موضوع نظارت داشته باشد اما انجمن نیز تلاش می‌کند تا جلوی این کار گرفته شود زیرا در تشخیص مواد نسوز در گمرک مشکلات جدی وجود دارد.

میزان تولید فرانسوز در سال جاری چقدر بوده است؟

آمارهای قطعی را در حال حاضر در اختیار ندارم اما در حدود 5000 تن هدف‌گذاری تولید سال 1394 بود که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال تولید 4500 تن محقق شود که این میزان تولید نسبت به سال گذشته با 4 تا 5 درصد افزایش همراه بوده است.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۳۴
کد مطلب: 31085