گروه صنایع معدنی فولاد
 
کرباسچی در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
انجام مطالعات جامع فولادی در یکی از کشورهای آسیایی توسط MME
استراتژی جدید MME در بازار/همکاری MME و فولاد پایا
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیر دفتر تهران شرکت MME (شرکت مهندسی معادن و فلزات) از استراتژی جدید این شرکت در بازار صنایع معدنی خبر داد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، حسن کرباسچی با اشاره به افت شدید قیمت‌ها در بازار مواد معدنی و فلزات به ویژه فولاد عنوان کرد که MME مصمم به اجرای پروژه‌های مختلف در واحدهای فولادی به منظور کاهش هزینه‌های تولید این واحدها است. وی همچنین از برنامه MME برای مشارکت با فولاد پایا خبر داد که البته جزئیات بیشتری درباره آن اعلام نکرد.

خبرنگار ماین نیوز با حسن کرباسچی، مدیر دفتر تهران شرکت MME (شرکت مهندسی معادن و فلزات) گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

با توجه به اجرای برجام در چند وقت اخیر، فضای جدید به وجود آمده بر فعالیت‌های MME چه تاثیری داشته و MME برای استفاده از دوران پساتحریم چه برنامه مشخصی را دنبال می‌کند؟

طبیعتا در دوران پساتحریم شرایط سیاسی برای توسعه کشور در همه زمینه‌ها از جمله صنعت و معدن فراهم خواهد شد. در این میان شرکت MME نسبت به شرکت‌های مشابه خود از مزیت حضور در قلب اروپا و تجربه نزدیک به دو دهه ارتباط با سازندگان و تامین‌کنندگان تجهیزات فولادی و صنایع معدنی برخوردار است. شناخت شرکت‌های اروپایی به منظور استفاده از متخصصان و استفاده از دانش فنی روز دنیا در این دوره، حاصل فعالیت‌های مهندسی و بازاریابی شرکت MME در سال‌های متمادی بوده است. بنابراین با توجه به تمایل شرکت‌های مختلف اروپایی جهت حضور در فعالیت‌های صنعتی کشور ایران، شرکت MME مصمم به استفاده از توان بالقوه خود به منظور جهت‌دهی ورود شرکت‌های معتبر اروپایی در سرمایه‌گذاری و انجام فعالیت‌های صنعتی با محوریت انتقال دانش فنی است.

شرکت MME علاوه بر حوزه ساخت کارخانه‌های صنایع معدنی به ویژه فولاد، در حوزه صنایع کوچک و پروژه‌های بازسازی و بهینه‌سازی در دوران فعلی رکود بازار فولاد چه برنامه‌هایی را به صورت مشخص دنبال می‌کند؟

با توجه به شرایط رکود حاکم بر صنعت فولاد و مشکلات نقدینگی ایجاد شده در اثر طولانی شدن این وضعیت، انجام پروژه‌های پرهزینه، در حال حاضر جزو اولویت‌های شرکت‌های فولادی نیست. از طرف دیگر با توجه به افت شدید قیمت محصولات فولادی در دنیا و لزوم رقابت‌پذیری، شرکت‌های فولادی به دنبال کاهش هزینه‌های تولید هستند. بنابراین پروژه‌های بهینه‌سازی خطوط موجود با هدف کاهش مصارف مواد اولیه، انرژی و افزایش راندمان تولید مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. در این راستا شرکت MME با توجه به تجربیات حاصله در پروژه‌های قبلی و در حال انجام خود از جمله ریومپ کوره 2 احیاء، افزایش ظرفیت تولید کوره‌های قوس الکترویکی (LANCE MOORE) و اتوماسیون خطوط بلوم و اسلب در شرکت فولاد خوزستان، مصمم به انجام پروژه‌های مشابه برای سایر مجتمع‌های فولادسازی است. همچنین پیشنهاداتی جهت کاهش مصارف از جمله مصارف آب و انرژی در پروژه‌های موجود با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های دنیا آماده کرده‌ایم و در حال مذاکره جهت انجام چنین پروژه‌های هستیم.

اخیرا اعلام کردید که MME در زمینه بومی‌سازی در صنعت فولاد گام‌های جدی برداشته است. در این زمینه بیشتر توضیح بفرمایید و اینکه MME در زمینه ساخت داخل کردن در بخش‌های مختلف صنعت فولاد مانند ساخت و تامین لوله‌های ریفرمر برای واحدهای احیای مستقیم چه دستاوردهایی داشته است؟

یکی از اهداف شرکت MME در دوره جدید، حضور در پروژه‌ها به همراه شرکت‌های همکار از جمله MMTE و فولاد پایا است. در این خصوص با توجه به قابلیت‌ها و تجارب شرکت‌های مذکور یک نوع هم‌افزایی و همپوشانی در کل مجموعه ایجاد شده است. در همین راستا شرکت MME و فولاد پایا به صورت مشترک پیشنهاد فنی و مالی جهت احداث یک واحد احیای مستقیم به روش پرد با سرمایه‌گذاری مشترک یک شرکت ایرانی و چینی را ارائه کرده است. همچنین مقدمات تشکیل کنسرسیوم MME و فولاد پایا برای احداث یک پروژه فولادسازی داخلی انجام شده که جزئیات بیشتر در این زمینه را به زمان دیگری موکول می‌کنیم.

MME به تازگی در چه مناقصه‌هایی شرکت کرده و آیا در این مناقصه‌ها برنده هم شده است؟ در خصوص مذاکرات جدید MME با شرکت‌های مختلف به منظور اجرای پروژه توضیح بفرمایید.

با توجه به تجربیات شرکت MME در صنعت آهن و فولاد و همچنین فضای ایجاد شده جهت فاینانس خارجی و نیاز به مطالعات فنی و اقتصادی به منظور ایجاد واحد‌های جدید، انجام چنین مطالعاتی در داخل و خارج از کشور در دستورکار ما قرار گرفته است. در همین ارتباط انجام یک پروژه مطالعات جامع فنی و اقتصادی برای صنعت فولاد در یکی از کشور‌های آسیایی در دست اقدام است. همچنین به عنوان یک استراتژی جدید در نظر داریم حوزه فعالیت‌های خود را در سایر زمینه‌های صنایع معدنی (علاوه بر صنعت فولاد) گسترش دهیم. در این ارتباط مذاکراتی را با سازمان ایمیدرو و برخی شرکت‌های داخلی و خارجی جهت حضور جدی در صنایع غیرآهنی آغاز کرده‌ایم و پیشنهادات خوبی گرفته‌ایم که در حال بررسی مسائل فنی و مالی مربوط هستیم. در مرحله بعد و به عنوان یک استراتژی بلندمدت این فعالیت‌ها را در سایر کشورها نیز گسترش خواهیم داد.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۰۹
کد مطلب: 31031