گروه صنایع معدنی فولاد
 
عطار در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان خبر داد:
بهره برداری از پروژه MME در چین تا یک سال دیگر
راه‌اندازی دو پروژه احیای مستقیم داخلی تا سه ماه آینده
گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون شرکت MME در حاشیه نمایشگاه متک 2015 هدف اصلی این شرکت را انتقال دانش فنی و تکنولوژی صنعت فولاد دنیا به ایران اعلام کرد و در عین حال خبر داد که پروژه DRI این شرکت در چین تا 12 ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار اعزامی ماین نیوز به دوسلدورف آلمان، شرکت آسکوتک از جمله شرکت‌هایی است که اگرچه پایه آن ایرانی است اما به عنوان یک شرکت آلمانی در نمایشگاه متک 2015 حضور یافته و غرفه دارد. در همین حال شرکت MME نیز به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های آسکوتک در نمایشگاه متک حضور فعالی دارد.

شرکت MME را می‌توان نخستین شرکت ایرانی دانست که موفق شده یک پروژه فولادی را در خارج از کشور به اجرا درآورد. پروژه DRI این شرکت در کشوری که بیشترین میزان تولید فولاد جهان ر ا در اختیار دارد یعنی چین در شرایط خوبی قرار داشته و به گفته معاون MME اگر همه چیز خوب پیش برود این پروژه تا 12 ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

متن گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با عادل عطار، معاون شرکت MME در امور مهندسی به شرح زیر است:

آقای عطار در ابتدا بفرمایید دلیل حضور شما در نمایشگاه متک 2015 چه بوده و وضعیت تکنولوژی‌های عرضه شده در نمایشگاه چطور بوده است؟ ضمن اینکه بد نیست در مورد مجموعه آسکوتک و MME نیز توضیح بفرمایید.

شرکت‌های بزرگی اینجا حضور دارند و فرصت خوبی برای تعامل بین شرکت‌های بزرگ تولیدی و مصرف‌کنندگان ذیربط آنها به وجود آمده است. افراد در این نمایشگاه می‌توانند با تکنولوژی‌های جدید آشنا شوند. بیشتر تکنولوژی‌های جدید نیز همان تکنولوژی‌های قدیمی هستند که منتها می‌توانند همان کارهای قبلی را آسانتر، با هزینه کمتر و ایمنی بالاتر انجام دهند. هدف از تاسیس شرکت MME کمک به توسعه تکنولوژی در ایران بوده است. در این زمینه از سال‌های پیش فعالیت داشتیم و امیدواریم بتوانیم در ادامه نیز به اهداف تعیین شده در این زمینه برسیم. در ارتباط با متک نیز باید بگویم که به خاطر ارتباط بیشتر با دیگر سازندگان و سازمان‌های بزرگ در این نمایشگاه حضور داریم و برای ارتباط صحیح‌تر و بیشتر نیز غرفه تشکیل دادیم. علاوه بر آن طی سال‌های گذشته MME تلاش کرده و توانسته در زمینه تولید آهن اسفنجی فرایند خودش را ابداع کند و هم‌اکنون تکنولوژی خودمان را برای تولید آهن اسفنجی داریم که با شرکت‌های بزرگ قابل رقابت است. در این زمینه پروژه‌های مختلفی نیز در ایران داریم که در انتهای کار هستند و امیدواریم طی دو تا سه ماه آینده دو مورد از آنها به بهره‌برداری برسند.

کدام پروژه‌ها؟

یکی از پروژه‌های ما فولاد شادگان بوده که هم‌اکنون 87 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. فولاد میانه هم پروژه دیگر بوده که همین حدود پیشرفت دارد. امیدواریم با حمایت‌های ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت این پروژه‌ها هرچه زودتر و تا حدود سه ماه دیگر به مرحله راه‌اندازی برسند. ما برای دومین بار است که در متک غرفه داریم و هر بار هم که در متک حضور داشتیم توانستیم با تامین‌کنندگان و مشتریان مختلف ارتباط برقرار کنیم که این باعث توسعه کار ما شده است. هدف اصلی ما این است که تکنولوژی‌های مرتبط با صنعت فولاد را به ایران منتقل کنیم تا بتوانیم کشور را از تکنولوژی‌های بیگانه بی‌نیاز کنیم. در این زمینه هم پروژه‌های مختلفی در زمینه احیا و فولادسازی در دست اجرا داریم. فاز یک پروژه فولاد کاوه جنوب در مرحله تست سرد است و دو، سه ماه دیگر در مرحله تست گرم قرار گرفته و راه‌اندازی می‌شود.

استقبال بازدیدکنندگان ایرانی از غرفه چطور بوده است؟

استقبال از نمایشگاه خوب بوده است. به خصوص ایرانیان بسیاری برای استقبال آمدند. در این دو، سه روزه ما بازدیدکنندگانی از فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان، فولاد مبارکه و سایر تولیدکنندگان داخلی داشتیم. با برخی از آنها هم مذاکراتی داشتیم. اگرچه پایه شرکت ایرانی است اما به عنوان یک شرکت آلمانی در نمایشگاه شرکت کردیم و تعامل خوبی هم با ایرانیان داریم.

بد نیست درباره در مجموعه آسکوتک و MME نیز توضیح بفرمایید و اینکه آیا پروژه در دست اجرا در خارج از کشور نیز دارید؟

صد در صد سهام شرکت MME متعلق به شرکت آسکوتک است که مانند هلدینگ عمل می‌کند. در واقع MME زیرمجموعه آسکوتک است. مجموعه آسکوتک از سال‌های دور تشکیل شده است و کار آن نیز کمک به تسهیل تامین تجهیزات و انتقال تکنولوژی به کشور بوده است. از درون این مجموعه نیز شرکت MME بیرون آمده است که کار انتقال تکنولوژی را انجام می‌دهد. رشد این مجموعه به حدی بوده که به عنوان General Contractor نیز عمل کرده است. از جمله اینکه در فولادسازی و احیا پروژه‌های مختلفی را در دست اجرا داریم. از سوی دیگر برای نخستین بار ما یک پروژه فولادی را در چین در دست اجرا داریم. اولین کارخانه DRI است که MME در خارج از کشور در حال ساخت و اجرا دارد.

بنابراین همانطور که چینی‌ها در صنعت فولاد ایران نفوذ کردند شما هم همین سیاست را در مورد آنها اجرا کردید. درباره جزئیات این پروژه توضیح بفرمایید.

در چین نخستین کارخانه خارجی خود را اجرا می‌کنیم و تکنولوژی خاصی هم آنجا بکار رفته است. به این ترتیب که از گاز تولیدی در آن منطقه برای پروژه استفاده می‌کنیم. در این پروژه با شرکت CSTM چین همکاری داریم. ما بخشی از این پروژه را اجرا می‌کنیم. بخش مهندسی آن‌را کامل انجام دادیم و چندین جلسه نیز به منظور بازطراحی داشتیم و کار تقریبا تمام شده است. بخشی از تجهیزات را هم باید تامین کنیم که به زودی انجام می‌شود. طبق برنامه از الان تا حدود 12 ماه دیگر این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد. ظرفیت این پروژه 300 هزار تن در سال است. دلیل پایین بودن ظرفیت این پروژه نیز این است که گاز خروجی در آن منطقه بیش از این نیست. به هر حال چینی‌ها تولید گاز بسیار کمی دارند و قصد دارند از همین مقدار کم تولید نیز به هر نحو ممکن استفاده کنند. چینی‌ها در حال حرکت به سمت DRI هستند که علت اصلی آن نیاز به حفظ محیط زیست و رعایت مسائل محیط زیستی است. کارخانه‌های موجود آنها آلایندگی زیادی دارند و با این کار باعث کنترل آنها می‌شود.

در مناقصه پروژه فولاد مکران هم نتوانستید برنده شوید. دلیلش چه بود؟

بله بعد از بازگشایی پاکات قیمت ما دوم شد و قیمت اول که خیلی پایین بود برنده شد. البته قیمت برنده خیلی پایین بود و معمولی نبود و انتظار آن‌را نداشتیم و من فکر می‌کنم با این قیمت نمی‌شود کار این پروژه را جلو برد.

نظر شما درباره طرح جامع فولاد چیست؟

متولی طرح جامع فولاد ایمیدرو است و ما به عنون یکی از شرکت‌های فعال در حوزه فولاد می‌توانیم در توسعه صنعت فولاد کشور نقش داشته باشیم.

در بازار داخلی استراتژی شما چگونه است؟

ما به دنبال توسعه بازار هستیم چه در بازار داخل و چه در بازار خارج از کشور. در خارج از کشور در مناطق خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین فعال و در حال مذاکره هستیم. فعالیت گسترده‌ای در این حوزه انجام داده‌ایم. هم برای جذب سرمایه‌گذاری و هم برای تکنولوژی که صاحبش MME است و قصد داریم این تکنولوژی را به مرحله اجرایی در کشورهای دیگر نیز برسانیم.

آیا به عنوان سخن پایانی نقطه نظر خاصی دارید؟

امیدوارم همه دست اندرکاران که برای صنعت کشور فعالیت می‌کنند موفق باشند و بتوانیم در انتقال دانش تکنولوژی به کشور کمک شایانی کنیم.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب: 25431