گروه صنایع معدنی
 
کورهونن در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز مطرح کرد:
افزایش سرعت اجرای پروژه‌های اتوتک در ایران با لغو تحریم‌ها
بازار بزرگ پروژه‌های محیط زیستی ایران/جزئیات مذاکره با کرباسیان و مرادعلیزاده
گروه صنایع معدنی - مدیرعامل شرکت اتوتک با اشاره به اینکه این شرکت در سخت‌ترین شرایط تحریم نیز دست از اجرای پروژه‌های خود در ایران و انجام تعهداتش نکشید، گفت: امیدواریم به زودی تحریم‌های ایران برداشته شود و قطعا در شرایط جدید سرعت اجرای پروژه‌هایمان نیز در ایران افزایش خواهد یافت.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، پرتی کورهونن که مدیریت یکی از شرکت‌های صاحب سبک در زمینه ارائه تکنولوژی‌های مرتبط با فراوری مواد معدنی و فلزات را دارد، عنوان کرد: اتوتک همانطور که طی 40 سال گذشته و در شرایط تحریم در ایران حضور داشت و پروژه‌های خود را طبق تعهداتش اجرا کرد، برای دوران پساتحریم نیز برنامه‌ریزی ویژه‌ای کرده و قصد دارد از طریق دفتر خود در ایران به صورت مستقیم با مشتریان ایرانی در ارتباط باشد.

وی در عین حال بازار مرتبط با پروژه‌های محیط زیستی را در ایران بازاری داغ توصیف کرد و افزود: در این زمینه مذاکرات خوبی هم با سازمان محیط زیست ایران داشتیم و امیدواریم بتوانیم به ایران در زمینه‌هایی مانند کاهش آلودگی هوا و بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب کمک کنیم.

مدیرعامل اتوتک در عین حال توصیه کرد که طرفین توافق نامه هسته‌ای با عمل دقیق به تعهداتشان زمینه را برای بازگشت مجدد ایران به عرصه بین‌الملل فراهم کنند. اتفاقی که می‌تواند باعث بزرگتر شدن بازار ایران و حضور شرکت‌های بزرگ بین‌المللی در کشورمان شود.

خبرنگار ماین نیوز در آستانه برداشته شدن تحریم‎های ایران و آغاز شمارش معکوس برای اجرای برجام با پرتی کورهونن، مدیرعامل اتوتک گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

چندی پیش دیداری با رئیس هیات عامل ایمیدرو داشتید. این دیدار چطور بود و درباره چه مسائلی با آقای کرباسیان مذاکره کردید؟

باید به این نکته اشاره کنم که من برای سومین بار در شش ماه اخیر با آقای دکتر کرباسیان دیدار کردم. در این دیدار درباره پروژه‌های مختلف با ایشان صحبت کردم، چون اتوتک در حوزه‌های مختلف در حال ارائه تکنولوژی به بازار ایران است. آقای دکتر کرباسیان چشم‌انتظار این است که در حوزه‌های مختلف بتواند در بخش معدن و صنایع معدنی ایران توسعه ایجاد کند. در دیدار من با رئیس هیات عامل ایمیدرو، کلیه پروژه‌هایی را که با ایمیدرو و شرکت‌های تابعه آن در دوره تحریم‌ها داشتیم، مرور کردیم و درباره فرصت‌های همکاری در آینده و به ویژه در شرایط پساتحریم نیز صحبت کردیم. یکی از محورهای اصلی صحبت ما درباره تکنولوژی‌هایی بود می‌توانیم در زمینه کاهش آلودگی هوا در محیط‌های صنعتی و همچنین بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب به مشتریان ایرانی خود در صنایع مس، آلومینیوم، آهن و فولاد و ... ارائه دهیم. ضمن اینکه در خصوص مواردی که می‌توانیم به تولیدکنندگان بخش معدن و صنایع معدنی ایران کمک کنیم تا در بازارهای جهانی رقابت‌پذیری آنها افزایش یابد نیز مذاکراتی داشتیم. آنچیزی که من به عنوان مدیرعامل اتوتک می‌بینم این است که کشور ایران با این همه منابع غنی و شرکت اتوتک با این همه تکنولوژی‌های اثبات شده می‌توانند در کنار هم پروژه‌های بسیار موفقی را اجرا کنند. قطعا بعد از رفم تحریم‌ها بازار ایران بزرگتر و بازتر می‌شود و ایران خواهد توانست صادرات خود را در حوزه معدن و صنایع معدنی افزایش دهد و در این شرایط به صورت طبیعی سرعت اجرای پروژه‌های ما در ایران نیز افزایش می‌یابد.

مذاکراتی نیز چندی پیش با مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران داشتید. آن مذاکرات چطور بود؟

در این مذاکره نیز عمدتا همان مباحث مذاکره با آقای کرباسیان مطرح شد. اما به صورت جزئی‌تر در خصوص پروژه‌های محیط زیستی در واحدهای مس نیز با آقای مرادعلیزاده صحبت کردیم. به ویژه پروژه‌هایی که بتوانند با احداث واحدهای اسید سولفوریک آلودگی واحدهای ذوب را کاهش دهند. همچنین درباره افزایش بهره‌وری در شرکت مس، فعال‌سازی و تسریع در اجرای پروژه‌های فعلی اتوتک در شرکت مس نیز مذاکره کردیم.

اتوتک در حال حاضر چه پروژه‌های در صنعت مس ایران در دست اجرا دارد؟

در مس سرچشمه پروژه‌های تغلیظ دو و توسعه ذوب را داریم و در مس خاتون آباد هم طبق صحبت‌ها توسعه ذوب به زودی فعال خواهد شد. در سونگون نیز مدتی است که تکنولوژی هیدرومتالورژی را مدتی است که در دست گرفتیم. اتوتک در حال حاضر به عنوان شریک ارائه‌کننده تکنولوژی در کنار شرکت مس کار می‌کند.

از دو پروژه گندله‌سازی که اتوتک در دست مذاکره داشت، چه خبر؟

این دو پروژه را به مرحله مذاکره قیمت رسانده‌ایم و مذاکرات بخش فنی آنها تمام شده است. ولی باید به صورت کلی بگویم که در آینده نزدیک که تحریم‌های ایران برداشته شوند، مشتریان ما جرات بیشتری می‌کنند تا مذاکرات خود را سرعت بدهند و با تغییر شرایط قطعا آنها نیز با استحکام و جدیت بیشتری وارد مذاکرات و اجرای پروژه‌ها می‌شوند.


از پروژه کنسانتره‌سازی فولاد خراسان چه خبر؟

در این پروژه بخش طراحی را تمام کردیم و وارد فاز اجرا در برخی از قسمت‌ها شده‌ایم. در آینده نزدیک تجهیزات موردنیاز پروژه را سفارش‌گذاری می‌کنیم. پیشرفت در اجرای این پروژه در مجموع مطلوب است.

از پروژه نفیلین سینیت سراب چه خبر؟

پروژه نفیلین سینیت سراب یکی از مهمترین و حساس‌ترین پروژه‌های ما در ایران است. در این پروژه در حال انجام تست‌ها و آزمایش‌های مختلف روی تکنولوژی آن هستیم تا بتوانیم به بهینه‌ترین راهکار فنی ممکن برسیم. در این پروژه بسیار مهم است که از تکنولوژی بکاررفته در آن کاملا مطمئن شویم و سپس وارد مرحله سرمایه‌گذاری شویم. بنابراین در این پروژه تائید شدن تکنولوژی برای ما بسیار حائز اهمیت است. ضمن اینکه فاز طراحی در این پروژه نیز با پیشرفت خوبی در حال انجام است.

اخیرا کنفرانس پاریس برگزار شد و در این کنفرانس کشورهای جهان بار دیگر بر کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای به منظور جلوگیری از گرم شدن کره زمین تاکید کردند. با توجه به اینکه اتوتک در حوزه ارائه تکنولوژی‌های محیط زیستی و بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب یکی از شرکت‌های صاحب سبک در دنیا محسوب می‌شود، در این حوزه در ایران چه برنامه‌هایی را دنبال می‌کنید.

یکی از راه‌های کاهش تولید دی اکسید کربن در جهان این است که به جای تلنبار کردن مواد زائد و پسماند این مواد را مورد بازیافت قرار دهیم و آنها را تبدیل به انرژی‌های برق و گرما کنیم. بازار بسیار بزرگ و رو به رشدی در این زمینه در ایران وجود دارد و اتوتک نیز برنامه‌هایی را برای ارائه تکنولوژی‌های خود در این حوزه در بازار ایران دارد.

توافقی هم با سازمان محیط زیست در این باره داشتید؟

مذاکرات خوبی را با سازمان محیط زیست ایران در این زمینه انجام دادیم و مذاکرات به خوبی در حال پیشرفت است و در حال ارائه راهکارهای خود به ایران در حوزه محیط زیست هستیم. در حوزه محیط زیست فرصت‌های خوبی برای کار در ایران وجود دارد.

مهمترین توصیه شما به سیاست‌گذاران ایرانی برای شرایط بعد پساتحریم و به منظور جذب سرمایه‌گذاری خارجی چیست؟

فکر می‌کنم خیلی مهم است که مفاد توافق هسته‌ای ایران و غرب به دقت اجرا شود و با این کار شرایطی فراهم خواهد شد تا درهای جهان به صورت کامل روی ایران باز شود. تصور می‌کنم مهمترین کار در شرایط کنونی دقت کامل در اجرای این توافق‌نامه از سوی طرفین است.


مهمترین خواسته اتوتک از ایران در شرایط پساتحریم چیست؟

ما حدود 40 سال است که در ایران کار می‌کنیم و در شرایط سخت و تحریم نیز در ایران حضور داشته‌ایم. امیدوارم بتوانیم در شرایط پساتحریم نیز به حضور خود در ایران ادامه دهیم و خدماتمان را هم به مشتریان ایرانی افزایش دهیم. تلاش ما بر این است که بتوانیم بیش از پیش به مشتریان ایرانی در زمینه افزایش رقابت‌پذیری در بازارهای جهانی کمک کنیم. امیدوارم بتوانیم در شرایط پساتحریم سطح همکاری‌های خود را با ایران افزایش دهیم و سطح همکاری‌های فی‌مابین را به سطح بالاتری برسانیم.

آخرین وضعیت راه‌اندازی دفتر اتوتک در ایران به کجا رسید؟

هم‌اکنون در حال احداث دفترمان و راه‌اندازی آن در تهران هستیم. تغییرات دکوراسیون را در ساختمانی که تهیه کرده‌ایم، انجام می‌دهیم. نیروهای موردنیاز خود را استخدام کرده‌ایم و راه‌اندازی این دفتر مرحله نهایی خود را طی می‌کند.

چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اجرای برنامه اصلاح ساختار و تعدیل نیروی اتوتک در فنلاند و سایر کشورهای جهان. در این زمینه چه نظری دارید و برنامه اصلاح ساختار اتوتک به چه شکل اجرایی می‌شود؟

همانطور که می‌دانید در سراسر جهان بازار مواد معدنی و فلزات دچار سقوط شده است و قیمت‌ها نیز به شدت کاهش یافته‌اند و تقاضای چین هم دچار افت شده است. در چنین شرایطی طبیعی است که شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی به سمت صرفه‌جویی و اصلاح ساختار بروند و اتوتک هم از این قاعده مستثنی نبوده است. اما نکته جالب اینجاست که فعالیت اتوتک در ایران کاملا برعکس بوده است و ما در حال اضافه کردن نیروهایمان در ایران هستیم و ساختار خود را در این کشور تقویت می‌کنیم.

اجرای برنامه اصلاح ساختار اتوتک چه مدت طول می‌کشد؟

اجرای این برنامه چند ماه طول می‌کشد و از ابتدای سال 2016 نیز آغاز شده است. البته اجرای کامل این برنامه به شرایط بازار هم بستگی دارد و قطعا اگر شرایط بازار بهتر شود، متناسب با آن برنامه اصلاح ساختار شرکت را اجرا خواهیم کرد.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۴
کد مطلب: 30256