گروه معادن ساير حوزه ها
 
وجود اکسید منیزیم زیاد در دریاچه نمک قم
گروه معادن >ساير حوزه ها - معاون سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم با بیان اینکه دریاچه نمک قم در مناطق کمتر توسعه یافته استان قرار دارد، گفت: بهره برداری مناسبی از مواد و املاح معدنی موجود در این دریاچه صورت نگرفته است.
به گزارش ماین نیوز، جلسه معرفی پتانسیل‌های سرمایه گذاری دریاچه نمک قم با حضور سرمایه گذاران و ادرات و نهادهای دولتی مرتبط در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم برگزار شد.

در ابتدای جلسه محمود سیجانی، معاون سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم به سابقه بیش از ۱۵ ساله واگذاری دریاچه نمک به استان قم اشاره کرد و افزود که در این مدت بهره برداری مناسبی از مواد و املاح معدنی موجود در این دریاچه صورت نگرفته است.

وی گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین مسئولان ارشد استان پیگیر بهره برداری و سرمایه گذاری بخش خصوصی از این دریاچه هستند و در استان عزم جدی برای بهره برداری از این دریاچه وجود دارد.

سیجانی اضافه کرد: در مورد مسیر دسترسی به این دریاچه به عنوان مهم‌ترین زیرساخت لازم به یک گزینه مناسب رسیده‌ایم و پیگیری‌های لازم برای احداث و بهره برداری اولیه آن در حال انجام است.

وی افزود: با توجه به اینکه این دریاچه در مناطق کمتر توسعه یافته استان قرار گرفته است می‌توان از مزیت‌های قانونی این مناطق نیز در جهت معافیت‌های ویژه آن بهره برداری نمود.

در ادامه جلسه مدرسی از کارشناسان سازمان ملی زمین شناسی اکتشافات معدنی توضیحاتی را در خصوص مطالعات قبلی صورت گرفته بر روی مواد معدنی و املاح این دریاچه و همچنین الزامات مورد نیاز برای بهره برداری از این دریاچه ارائه کرد.

وجود اکسید منیزیم زیاد در دریاچه نمک قم

غضنفری مجری طرح شور آب‌های دریاچه قم در ادامه جلسه با اشاره به وجود اکسید منیزیم زیاد در این دریاچه گفت: مصارف اکسید منیزیم در صنایع کشور بسیار زیاد است لذا سرمایه گذاری در این طرح دارای توجیه اقتصادی بالایی است.

وی افزود: با توجه به مطالعات انجام گرفته نرخ بازگشت سرمایه در این طرح حدود ۳۰ درصد است.

مجری طرح شور آب‌های دریاچه قم از آمادگی برای واگذاری پروانه بهره برداری به سرمایه‌‌گذاران علاقمند در این زمینه خبر داد.

تأکید بر سرمایه‌گذاری روی شوراب‌ها

در ادامه این جلسه راضیه لک، معاون سازمان ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: دولت باید زمینه را برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران روی شوراب‌ها فراهم کند تا صنایع متعددی در کنار دریاچه‌های شور کشور فعال شوند و علاوه بر رونق صنعت، مشکل اشتغال نیز برطرف شود.

وی ادامه داد: تجربه سایر کشورها اثبات کرده است که استفاده اقتصادی هیچ آسیبی به دریاچه‌ها نمی‌رساند و برداشت نمک از حوضچه‌های تبخیر نیز به دلیل خاصیت رطوبت گیری نمک، تولید ریزگرد نخواهد کرد و متاسفانه ما از ظرفیت سرمایه گذاری در دریاچه‌های شور خود استفاده نمی‌کنیم.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۵
کد مطلب: 28543