گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
پایتخت سنگ کشور کجاست؟
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - شهرستان شمالی استان فارس با داشتن ذخایر معدنی فراوان و کم نظیر و همچنین صدها واحد و کارگاه کوچک و بزرگ سنگ بری به عنوان صنایع زیردستی نیازمند حمایت جدی مسوولان است.
به گزارش ماین نیوز، کارشناسان امر کاریابی و اشتغال منطقه گفتند: در صورت حمایت جدی و تسهیل در فرایند تسهیلات بانکی لازم توسعه معادن این منطقه بکر می تواند ضریب بیکاری رو به رشد منطقه و استان را کاهش دهد.

آنان افزودند: به دلیل وجود معادن سنگ قیمتی و قدمت این شهرستان در تولید سنگ در کشور، نامگذاری شهرستان به عنوان پایتخت سنگ در کشور بسیار شایسته خرم بید است.

این عده می گویند: شهرستان خرم بید با وجود این منابع غنی سنگ ، با مشکلات زیادی روبروست که رفع آنها همت مسوولان را می طلبد.

یکی از دست اندرکاران معدنی خرم بید گفت: این شهرستان به دلیل وجود معادن به عنوان یکی از شهرستانهای برخوردار و غنی مطرح شده و از بودجه های استانی کمتر نصیب می برد.

بهمن حجار افزود: عمده مردم این شهرستان به لحاظ مالی بسیار ضعیف هستند و سرمایه برآمده از معادن سنگ تنها در دست عده خاصی است.

وی ادامه داد: واحدهای سنگبری کوچک فعال در شهرستان توان پرداخت هزینه های جانبی را ندارند.

یکی دیگر از دست اندرکاران سنگ بریهای خرم بید گفت: خرم بید با داشتن معادن فعال سنگ و ۱۰۰ واحد سنگ بری توانمندی قابل توجهی در فرآوری سنگ دارد.

سید جلال میر عظیمی افزود: پایین بودن سطح تکنولوژی فرآوری سنگ یکی از مشکلات بزرگ سنگبریها است که نیاز به توجه مسوولان برای تامین منابع مالی دارد.

وی ادامه داد: بهره گیری بالا از سنگ در معماری ایرانی ، مصرف سنگ در داخل کشور را بالا برده و سهم کمتری به صادرات اختصاص می یابد.

وی اضافه کرد: از هر یک تن سنگ پنج مترمربع سنگ فرآوری می شود و بقیه آن به عنوان ضایعات کنار گذاشته می شود در حالی که با تکنولوزیهای جدید از هر تن سنگ ۳۶ متر مربع فرآوری می شود.

فرماندار خرم بید گفت: شهرستان خرم بید از معادن بی نظیر سنگ برخوردار است که ۱۵ معدن فعال دارد و تعدادی از آنها سنگ مرمریت است .

داوود ایوبی افزود: یکی از مهم ترین معادن آن چاه مرغی است که سنگ آن از بهترین نوع سنگ در آسیا شناخته شده و با نام سنگ ده بید شهرت جهانی دارد و در ۱۵ کشور جهان بازار عرضه داشت.

این مسوول ادامه داد: این معدن به دلیل مسائل اجتماعی و حقوقی دو سال است که تعطیل شده و زمینه بیکاری ۶۰۰ کارگر بطور مستقیم و یک هزار نفر بطور غیر مستقیم را موجب شده است.

بگفته وی، در شهرستان خرم بید ۱۰۰ واحد سنگ بری فعال است و ۳۵ واحد جدید با بهره گیری از تکنولوژی و فناوریهای نوین در حال احداث است که بین ۷۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

ایوبی اضافه کرد: واحدهای فعال سنگ بری سالانه ۵/۱ میلیون متر مربع انواع سنگ را فرآوری می کنند که ۹۰ درصد آن در تهران و بقیه در سایر استانها بازار عرضه دارد.

وی بیان داشت: همچنین برای ایجاد ۳۰۰ واحد سنگ بری جدید مجوز صادر شده که با بهره گیری از ماشین آلات جدید وارد چرخه اقصادی شهرستان خواهند شد.

بگفته ایوبی، سنگ بریهای شهرستان باید به دنبال نوسازی واحدهای خود و ارتقاء سطح تکنولوژی فرآوری روی آورند تا سود فرآوری نصیب شهرستان و کشور شود.

فرماندار خرم بید گفت: معدن انگورک در اختیار شرکت تعاونی معدن مهرگستر یکی از بزرگترین تعاونی های فارس و دومین تعاونی بزرگ کشور قرار دارد.

وی اظهار داشت: این شرکت تعاونی ۴۰ هزار سهام دارد که اغلب آن به افراد بومی واگذار شده است.

بگفته وی در معادن سنگ خرم بید بکارگیری کارگران تبعه خارجی ممنوع شده و عمدتا افراد بومی مشغول بکار هستند.

ایوبی اضافه کرد: همچنین در این شهرستان اداره صنایع، معادن و تجارت ایجاد شده اما به دلیل نبود کارشناسان خبره معدنی از کارآیی بالایی برخوردار نیست.

وی ادامه داد: مسوولان باید با حمایت صنعت سنگ و وارد کردن تکنولوژی فرآوری سنگ، زمینه ایجاد بازار سنگ کشور را در این شهرستان فراهم کنند.

وی افزود: تعطیل شدن معدن چاه مرغی بر اقتصاد این شهرستان اثر بسیار نامطلوبی داشت و شعب بانک های سپه ، قوامین و رفاه را به تعطیلی کشانده است.

وی ادامه داد: مسوولان درصدد هستند تا از طریق مذاکره و رفع مشکلات ، معدن چاه مرغی را دوباره به چرخه فعالیت بازگردانند.

فرماندار خرم بید گفت: برای آموزش سنگ تراشی در روستاها از طریق اساتید مجرب اقدام شده تا از این طریق در فرآوری و ایجاد ارزش افزوده در تولیدات سنگی گامی برداشته شود.

وی اظهار داشت: سنگبریها از نظر قانونی شرایط برخورداری از تسهیلات بانکی را ندارند ، در حالی که برخی واحدها نیاز به بازسازی ماشین آلات و مجهز شدن به تکنولوژیهای نوین را دارند.

وی بیان کرد: دولت باید زمینه برخورداری این واحدها از تسهیلات بانکی را فراهم کند زیرا بخش خصوصی توان تامین هزینه بازسازی ماشین آلات را به تنهایی ندارد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۰۴
کد مطلب: 2850
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا