گروه صنایع معدنی فولاد
 
افتتاح گندله‌سازي فولاد خراسان تا شش ماه آینده
گروه صنایع معدنی >فولاد - رئيس کميسيون صنعت اتاق بازرگاني خراسان رضوي با بيان اينکه کاهش قيمت جهاني فولاد و دامپينگ چين، شرايط را براي صادرات محصولات فولادي ايران دشوار کرده است، افزود: مجتمع فولاد خراسان در نيمه نخست امسال موفق به صادرات 15هزار تن محصولات فولادي شده است که تلاش مي کنيم اين عدد را افزايش دهيم.
به گزارش ماین نیوز، سيدحسين احمدي با يادآوري اين نکته که عمده صادرات فولاد خراسان در سال هاي گذشته به افغانستان بوده است، افزود: چالش هاي امنيتي و حضور داعش و طالبان، کمک هاي بين المللي براي طرح هاي عمراني اين کشور را متوقف کرده است. به طوري که مصرف محصولات فولادي در افغانستان به يک پنجم رسيده است.

در کنار اين موضوع ارزان فروشي چيني ها در بازار افغانستان با در پيش گرفتن رويه دامپينگ محصولات، عرضه محصول فولادي بر اساس قيمت تمام شده به افغانستان را مشکل کرده است.

مديرعامل مجتمع فولاد خراسان همچنين از رايزني براي صادرات محصول فولاد خراسان به عراق سخن گفت و افزود: اگرچه هزينه حمل زميني تا عراق بسيار سنگين و حدود 120هزار تومان براي هر تن ارزيابي مي شود، اما با توجه به اهميت بازار عراق براي ما، تصميم گرفته ايم بخشي از هزينه حمل زميني محصول به عراق را متقبل شويم.

احمدي در ادامه افزود: ظرفيت توليد فولاد خام مجتمع فولاد خراسان 620 هزارتن است که اکنون 10 درصد بالاتر از ظرفيت اسمي در حال توليد هستيم و با توجه به توليد حدود 340هزار تن در نيمه نخست امسال، پيش بيني مي کنيم با وجود چالش ها، امسال نيز مطابق برنامه 700 هزارتن توليد خواهيم داشت.

رئيس کميسيون صنعت اتاق بازرگاني خراسان در ادامه با بيان اينکه پيشرفت طرح ساخت واحد گندله سازي شرکت مجتمع فولاد خراسان از روند خوبي برخوردار است، گفت: اين طرح در 6 ماه آينده به بهره برداري خواهد رسيد. سيدحسين احمدي در اين باره افزود: طرح گندله سازي اين شرکت با توجه به نياز به تکميل زنجيره توليد فولاد در استان و به عنوان يکي از حلقه هاي مهم اتصال زنجيره توليد مجتمع فولاد خراسان به معدن سنگ آهن، در حال پيگيري است و پيشرفت آن مطابق برنامه در سطح مناسبي است و در 6 ماه آينده شاهد بهره برداري از اين طرح صنعتي مهم استان خواهيم بود.

احمدي همچنين درباره طرح توليد کنسانتره فولاد خراسان گفت: اگر بتوانيم بخش ارزي منابع مالي اين طرح را از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي به موقع تامين کنيم، اين طرح نيز در کمتر از سه سال به بهره برداري خواهد رسيد و در پايان سال 1396 شاهد بهره برداري از اين طرح نيز خواهيم بود.

رئيس کميسيون صنعت اتاق بازرگاني خراسان افزود: تامين کنسانتره از سنگ آهن از مهم ترين اهداف استراتژيک فولاد خراسان است و پيش بيني مي کنيم در دو هفته آينده عمليات اجرايي سالن هاي اصلي اين طرح نيز آغاز شود.

احمدي گفت: ظرفيت ابتدايي کنسانتره سازي فولاد خراسان، 5/ 2 ميليون تن در سال و داراي قابليت افزايش تا پنج ميليون تن است و اکنون مراحل تست آزمايشگاهي و اقدامات مهندسي آن رو به اتمام است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۴
کد مطلب: 28121
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد