گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
زیان ۸۰ میلیارد تومانی آلومینیوم المهدی
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - یک مقام مسئول در مجتمع آلومینیوم المهدی گفت: با ورود بخش خصوصی از 10 روز قبل این مجتمع به خاطر ندانم کاری و نبود تخصص ظرف 20 دقیقه قطعی برق با زیان 80 میلیارد تومانی مواجه شده است.
به گزارش ماین نیوز، حیدر منفرد رئیس واحد اقتصاد مهندسی کارخانه آلومینیوم المهدی از زیان 80 میلیارد تومانی ناشی از قطع برق در جریان تولید این کارخانه خبر داد و گفت: متأسفانه از 10 روز قبل با ورود بخش خصوصی به مجتمع آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال و در دستگیری سکان مدیریت این مجتمع عظیم،‌ شاهد تحمیل زیان‌های میلیاردی به دلیل نبود، تخصص و دانش‌کافی بوده‌ایم.

وی افزود: شبانگاه روز جمعه هفته گذشته جریان برق مجتمع آلومینیوم المهدی به مدت 20 دقیقه از مدار خارج می‌شود و این درحالی است که به دلیل بی‌تجربگی و عدم تخصص کافی از سوی برخی ارکان مدیریت جدید این کارخانه، باعث از دور خارج شده بیش از 80 دیگ ذوب آلومینیوم از مجموع 174 دیگ فعال در کارخانه هرمزال این مجتمع می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه برای بازسازی هر یک از دیگ‌های ذوب آلومینیوم هزینه‌ای بین 800 میلیون تا 1 میلیارد تومان را باید صرف کرد، گفت: هر یک از این دیگ‌ها به اصطلاح فنی با قطع جریان برق مواجه با ماسیدن مایه‌ مذاب در داخل دیگ و یخ زدن آن می‌شود، به طوری که با توجه به احیا نشدن ماده اولیه مذاب (بط) و فلز آلومینیوم،‌ تا 20 سانت این مواد بر روی هم انباشته شده و به اصطلاح مایه درونی دیگ می‌ماسد. هر یک از این دیگ‌ها روزانه حدود 100 کیلو شمش آلومینیوم تولید می‌کنند و برای بازسازی آنها دست‌کم به 4 ماه نیاز است.

وی ادامه داد: بی‌تجربگی برخی مدیران جدید کارخانه آلومینیوم المهدی تا حدی بوده که پس از قطع نیم ساعته جریان برق و برقراری مجدد آن، اما با بی‌احتیاطی جریان برق به یکباره به خط تولید وصل شده و منجر به خسارت دیدن دیگ‌های تولیدی شده است.

منفرد با اشاره به فعالیت 240 دیگ در خط یک و دو خطوط تولیدی مجتمع آلومینیوم المهدی عنوان کرد: در کارخانه هرمزال این مجتمع نیز هم اکنون 174 دیگ تولید آلومینیوم فعال است که هم اکنون از این تعداد 83 دیگ با بی‌احتیاطی و عدم تجربه کافی متولیان جدید کارخانه از بین رفته است، این در حالی است که تنها 10 روز از فعالیت مدیران جدید در این کارخانه سپری می‌شود و دستاورد آن تحمیل زیان حدود 80 میلیارد تومانی به کارخانه بوده است.

رئیس واحد اقتصاد مهندسی کارخانه آلومینیوم المهدی با بیان اینکه بی‌تجربگی و عدم تخصص مدیران جدید این مجتمع ناشی از عدم اهلیت آنها برای مدیریت اموال واگذار شده از سوی دولت است، گفت: مجتمع آلومینیوم المهدی هم اکنون به طور مستقیم با معیشت 2 هزار و 500 خانوار و غیر مستقیم با 10 هزار خانوار مرتبط می‌شود.

این در حالی است که متوسط تعداد هر خانوار به 4 نفر می‌رسد. از این رو هرگونه زیان و یا خسارت در این مجتمع و یا حتی بیکاری شاغلان این کارخانه می‌تواند به بروز پیامدهای اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیری حتی در استان بندرعباس بی‌انجامد.

وی با طرح این پرسش که دلیل تأخیر در اجرای حکم توقف واگذاری سهام آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال چیست؛ چنانچه با تشکیل گروه تحقیق و تفحص از این مجتمع به عنوان یک سرمایه ملی عملیاتی شود و در عین حال اسناد و مدارکی که طی یک‌سال و نیم گذشته به دادگاه قضایی استان هرمزگان ارائه شده و اکنون خاک می‌خورد دوباره باز بینی شود، می‌توان به دلایل زیان‌‌ده نشان دادن این مجتمع عظیم پی برد.

منفرد گفت: به طور متوسط هر کیلو شمش آلومینیوم در مجتمع المهدی و هرمزال به قیمت 6 هزار و 400 تومان فروخته می‌شود. این در حالی است که شرکت آلومینیوم اراک (ایرالکو) برای فروش تولیدات خود بر اساس گریدهای مختلف اقدام به قیمت گذاری می‌کنند، اما در مجتمع آلومینیوم المهدی با سکوت حسابرس و بازرس قانونی مجموع محصولات به صورت سلیقه‌ای و غیر حرفه‌ای فروخته می‌شود.

وی ادامه داد: در عین حال به وجود عرضه محصولات آلومینیوم المهدی و هرمزال در بورس کالا اما معامالات در این بازار به گونه‌ای رقم می‌خورد که تنها قیمت نقدی روی تابلو معاملات درج می‌شود، اما در واقعیت دلال و یه واسطه خریدار محصول خود را 6 یا 8 ماه بعد و هر زمانی که قیمت‌ها در بازار رو به فزونی گذاشت، اقدام واریز وجه معامله به تاریخ درج معامله در بورس کالا و در عین حال فروش محصول به قیمت روز در بازار با هدف دستیابی به منافع میلیاردی می‌کند.

این مقام مسئول اذعان کرد: با نگاهی به سابقه مدیریت جدید کارخانه المهدی می‌توان به روشنی دریافت که هیچ تخصص و تجربه‌ای در زمینه تولید آلومینیوم و ساختارهای این صنعت وجود ندارد، به عنوان مثال مدیر عامل فعلی این کارخانه پیش از این رئیس سازمان بازرسی کل استان هرمزگان بوده و این در حالی است که مجموع مدارک و اسناد به دست آمده در طول سال‌های اخیر همواره به این مقام مسئول سابق ارسال می‌شده است.

رئیس اسبق شورای اسلامی استان هرمزگان با بیان اینکه کارگران و مردم این استان خواستار واگذاری سهام شرکت آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال از طریق بورس هستند، افزود: قبل از واگذاری سهام این مجتمع عظیم و منحصر به فرد باید متولیان خصوصی سازی ضمن تجدید ساختار مالی و بررسی علل زیان‌ده شدن این شرکت در صورت‌های مالی مجرای نفوذ زیان در این‌شرکت‌ها شناسایی و کور کنند.

از روزی که کارخانه المهدی با برخورداری از 6 دیگ ذوب آلومینیوم آغاز به کار کرده همواره عنوان می‌شده که با دستیابی به 60 دیگ ذوب درآمد و هزینه شرکت به نقطه سر به سر دست‌می‌یابد اکنون این کارخانه با برخورداری از 240 دیگ ذوب هنوز نتوانسته به نقطه سر به سر در درآمد و هزینه‌های خود دست یابند.

وی ادامه داد: با نگاهی به کیفیت و فرآیند تولید شرکت آلومینیوم دوال دبی می‌توان به خوبی دریافت که روند سودآوری آلومینیوم المهدی باید فراتر از این شرکت سودآور خارجی باشد. طی 4 سال اخیر صنعت آلومینیوم یکی از بهترین دوران‌های خود را در حالی تجربه کرد که با وجود افزایش سه برابری درآمد مجتمع آلومینیوم المهدی اما این کارخانه با زیان در صورت‌های مالی مواجه شد.

منفرد افزود: در حال حاضر کارگران قدیمی این شرکت با زحمت و چنگ و دندان مشغول بازسازی دیگ‌های خسارت دیده در این کارخانه هستند و خواستار بررسی اسناد و مدارک ارسال شده خود به مراجع قانونی و نهادها از جمله سازمان بازرسی کل کشور برای نجات این ثروت ملی هستند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۹
کد مطلب: 27753
 
مرجع : خبرگزاری فارس