گروه صنایع معدنی فولاد
 
مديرعامل مجتمع فولاد يزد مطرح كرد:
صنعت فولاد جهان در آستانه ورود به يكي ديگر از دره‌هاي مرگ
گروه صنایع معدنی >فولاد - بهادر احراميان در خصوص چشم انداز يکساله بازار فولاد براي توليدکنندگان کشور گفت: صنعت فولاد ايران در سال جاري بيشتر بر پايه دو عنصر مهم روند قيمت هاي جهاني و نيز تحولات داخلي کشور به ويژه نتايج مذاکرات هسته اي که برميزان تقاضا تاثير خواهد داشت، شکل خواهد گرفت.
به گزارش ماین نیوز، مديرعامل فولاد يزد به علل کاهش قيمت در چند وقت اخير اشاره کرد و افزود: کاهش قيمت فولاد به دو دليل است يکي به علت کاهش قيمت مواد اوليه و ديگر مازاد ظرفيت توليد واحدها، از اين رو توليدکنندگان براي اينکه سهم آنها در بازار بيشتر شود با يکديگر رقابت قيمتي مي کنند. از اين رو قيمت فولاد نه تنها ثابت نمانده، بلکه با يک شيب ملايم کاهشي در حال حرکت است.

احراميان افزود: اصولاهر چقدر قيمت دلار قوي تر شود تمام کالاهايي که با دلار قيمت گذاري مي شوند کاهش قيمت پيدا مي کند. وي با اشاره به عدم تغيير قيمت فلزات پس از توافق هسته اي افزود: در بازار ايران توافقات تاثيري بر قيمت فلزات نداشته است. مساله اي که بر قيمت فلزات در بازار ايران تاثير مي گذارد قيمت دلار است. به هر حال قيمت تمام فلزات تابعي از دو پارامتر است: يکي قيمت ارز و ديگري قيمت بازار جهاني.

مديرعامل فولاد يزد در ادامه خاطرنشان کرد: با بررسي جميع شرايط اقتصادي آماده شدن براي سطح قيمت فولاد در حدود 275-375 دلار (پشت درب گمرک ايران) و نيز سطح تقاضايي که ممکن است بسته به لغو تحريم ها برابر يا 20 درصد کمتر از سال گذشته باشد، چندان از رعايت اصول محافظه کاري و احتياط به دور نيست. در چنين شرايطي شايد تلاش براي حفظ وضعيت موجود در مقابل توسعه واحد، تعديل هزينه ها در مقابل ايجاد پتانسيل براي جهش توليد و عدم ورود به تعهدات خريد و فروش بلندمدت مي تواند استراتژي هاي مناسبي باشد.

احراميان قيمت هاي جهاني، دلار و تعرفه را سه عامل اساسي تعيين کننده قيمت فلزات برشمرد و تصريح کرد: صنعت فولاد ايران از چند جبهه مختلف با چالش روبه رو شده، از يک سو قيمت هاي جهاني فولاد با پايان دوره رونق فلزات پايه در حال کاهش است و از سوي ديگر تقاضاي جهاني و مخصوصا داخلي نيز به واسطه رکود اقتصادي در حال کم شدن است. از اين رو همزمان شدن کاهش قيمت ها و سطح تقاضا به طور سنتي شرايطي را به وجود مي آورد که به دليل وخامت اثر آن بر توليدکنندگان به طور سنتي از آن به عنوان دره مرگ ياد مي شود.

مديرعامل فولاد يزد با بيان اينکه صنعت فولاد جهان در آستانه ورود به يکي ديگر از دره هاي مرگ در حيات خود قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در چنين شرايطي رقابت جهاني و داخلي تشديد مي شود و توليدکنندگان غيررقابتي که هزينه توليد بالايي دارد، از گردونه توليد خارج مي شوند. وي افزود: عملکرد دولت ها در حمايت صحيح از توليدکنندگان در اين شرايط بسيار حياتي است. زيرا از ديد يک اقتصاد سالم يکي از رفتارهاي مورد انتظار از دولت ها حمايت از صنايع داخلي از طريق رصد رفتارهاي ضد رقابتي کشورها و توليدکنندگان و برقراري ساز و کارهاي ضد دامپينگ و نه حمايت هاي مخرب کلي و ضد رقابتي است. وي افزود: در اين شرايط از سرگيري ساخت طرح هاي هفت گانه توسط دولت درحالي که بخش خصوصي واقعي عملابه واسطه محدوديت هاي بانکي از انجام طرح هاي توسعه بازمانده است براي دست اندرکاران اين بخش بسيار غيرمنتظره بود.

مديرعامل فولاد يزد تصريح کرد: ايجاد طرح هاي 800 هزار تني هفت گانه که در دولت قبل همزمان با اعلام استراتژي خصوصي سازي صنعت فولاد مطرح شد در زمان خود نيز تنها به افزايش جو بي اعتمادي بخش خصوصي نسبت به عزم واقعي دولت به خروج از صنعت فولاد منجر شد.

وي خاطرنشان کرد: نگراني بخش خصوصي اين است که دولت با استفاده از انواع ابزارهاي تحت اختيار خود که بخش خصوصي از آن محروم است، شرايطي را پديد خواهد آورد تا اين طرح ها پس از بهره برداري به ظاهر سودده به نظر آيند. در واقع اين کار رويارويي با بيش از 6 ميليون تن ظرفيت توليد ديگر است که با رقابت نابرابر به مشکلات بخش خصوصي اضافه خواهد کرد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۱
کد مطلب: 26730
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد