گروه صنایع معدنی فولاد
 
احرامیان خبر داد:
بهره‌برداری گندله‌سازی فولاد یزد در نیمه نخست ۹۴
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت نورد فولاد یزد آخرین وضعیت طرح‌های توسعه و در دست اجرای این شرکت را تشریح کرد.
به گزارش ماین نیوز، سیدبهادر احرامیان با اشاره به اینکه فعالیت مجموعه فولاد یزد در زنجیره تولید فولاد است، توضیح داد: هم‌اکنون در 15 محدوده معدنی در قالب شرکت‌های مجموعه در حال فعالیت هستیم. در سال‌های گذشته نیز مشغول اکتشافات تکمیلی و توسعه زیرساخت‌ها بودیم. سال قبل در معدن سورک در نزدیکی ندوشن میبد که قبلا سنگ آهن دانه‌بندی شده تولید می‌کردیم خط تولید کنسانتره 66 درصد با ظرفیت 400 هزار تن راه‌اندازی کردیم.

وی گفت: آن منطقه با محدودیت منابع آب مواجه است. روش تولید ما نیز روش ابداعی در ایران است. قبل از شروع، سنگ آهن دانه‌بندی را به روش خشک پرعیارسازی و سنگ را به عیار 50 درصد می‌رساندیم در حالی که در خیلی از خطوط کنسانتره خلوص ورودی 30 تا 30 درصد است. مزیت آن نیز این است که نیاز به آب در مرحله کنسانتره کم می‌شود. همان‌گونه که می‌دانید برای تولید 400 هزار تن سنگ آهن کنسانتره با عیار 66 درصد به 700 هزار تن سنگ آهن 35 درصد نیاز است ولی وقتی عیار به 50 درصد افزایش می‌یابد به 500 هزار تن سنگ و آب کمتری نیاز خواهد بود، این یک الگوی جدید در کشور که روش آن سازگار برای مناطق کم آب است.

به گفته احرامیان مجموع سرمایه‌گذاری صورت گرفته در آن پروژه 15 میلیارد تومان و زمان اجرای آن کمتر از 6 ماه بوده است. ضمن آنکه در کنار این پروژه، عملیات احداث خط گندله‌سازی با ظرفیت 400 هزار تن به زودی آغاز و تا قبل از نیمه سال جاری با هزینه‌ای معادل 17 میلیارد تومان به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت نورد فولاد یزد به احداث دو پروژه دیگر اشاره کرده و گفت: دو پروژه یک میلیون و 200 هزار تنی تولید کنسانتره و گندله‌سازی دیگر در معدن "سادات سی‌ریز" در کرمان در دست اقدام است که در آنجا از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده خواهد شد. در پروژه‌های فوق منتظر دریافت تسهیلات و گشایش ال‌سی هستیم. این پروژه باید توسط شرکت‌های چینی اجرا شود. بنابراین سال قبل روی توسعه ظرفیت گندله و کنسانتره تمرکز کردیم.

احرامیان افزود: در بخش آهن اسفنجی فعلا قصد ورود نداریم زیرا پروژه‌های زیادی در کشور اجرا شده و هزینه‌های آن بیشتر از خارجی‌ها است. ضمن آنکه به خاطر شرایط داخلی، سرمایه‌گذاری روی این بخش فعلا توجیه اقتصادی ندارد، مگر آنکه سازندگان کارخانه‌های احیا اقدام به کاهش قیمت کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۲۷
کد مطلب: 23060
 
مرجع : ماهنامه پردازش