گروه معادن زغال‌سنگ
 
مسئولان به فکر معادن زغال سنگ نیستند
گروه معادن >زغال‌سنگ - مدیر عامل شرکت صنعتی معدنی شمالشرق ایران با اشاره به مشکلات بخش معدن در شاهرود، گفت: پرداخت مطالبات بخش های معدنی می تواند کمک بزرگی به صنعت و معدن استان کند.
به گزارش ماین نیوز، علی نصیری ضمن اشاره به اینکه در ۱۰ماهه اخیر کمترین حمایت در بخش های معدنی از زغال سنگ انجام شده است، بیان داشت: متاسفانه کمک های مقطعی به معادن زغالسنگ یا بسیار محدود هستند و یا آنقدر ناچیز که به چشم نمی آیند.

وی افزود: معادن زغالسنگ حداقل به مدت ۵۰ سال قابلیت بهره برداری دارند که این مهم برای استانی که به دنبال ایجاد اشتغال پایدار است می تواند نعمت بزرگی باشد، اما متاسفانه کمترین نگاه همواره به معادن زغالسنگ در شرق استان وجود دارد که این امر مشکلات عدیده ای را برای بهره برداران بخش زغالسنگ ایجاد کرده است.

۷۰۰ کارگر در دومین شرکت زغالسنگ بورس فعال هستند

عضو هیئت مدیره شرکت صنعتی، معدنی شمالشرق ایران با بیان اینکه سه معدن طزره، اولنگ و قشلاق تحت بهره برداری این شرکت قرار دارد، گفت: پنج سال اخیر سال های بسیار سختی برای معادن زغالسنگ بود چرا که کمبود نقدینگی در پی عدم پرداخت مطالبات، عدم وجود جدول زمان بندی برای پرداخت مطالبات، عدم وجود برنامه ریزی مناسب برای نظم دهی به پرداخت مطالبات و مخارج بالای معدن مانند بیمه تامین اجتماعی کارگران و ... باعث شده تا این معادن با مشکلات فراوانی روبرو شود.

نصیری خاطرنشان کرد: این شرکت از سه معدن مذکور در شرق استان سمنان و بخش هایی از استان گلستان، سوخت مورد نیاز البرز شرقی و ذوب آهن اصفهان را تامین می کند و پنج هزار و ۵۰۰سهامدار را نیز در تالار بورس دارد همچنین شرکت صنعتی معدنی شمالشرق ایران، دومین شرکت زغالسنگ بورس کشور محسوب می شود که سالانه ۱۵۰هزار تن زغال استخراج می کند.

وی ادامه داد: ۷۰۰کارگر در معادن این شکرت مشغول بکار هستند اما در سالهای اخیر به واسطه مشکلات متعدد تولید این شرکت به ۱۰۰هزار تن در سال رسیده اما باید گفت، این شرکت در صورت پرداخت مطالبات خود توسط البرز شرقی و سایر نهادای بدهکار، توانایی افزایش ۵۰ تا۱۰۰درصدی تولیدات خود در سال را دارا است.

تکلیف تعیین قیمت ها و مطالبات روشن شود

مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی شمالشرق، از پرداخت مطالبات و تعیین به موقع قیمت برای عرضه زغالسنگ به عنوان دو مشکل عمده معادن زغالسنگ نام برد و تاکید کرد: توقعات ما زیاد و نا معقول نیست تنها تقاضایی که ما از صنعت، معدن و کمیته پشتیبانی از زغالسنگ وزارت صنعت و معدن داریم این است که تکلیف مطالبات ما و ساز و کار تعیین قیمت را مشخص کنند.

نصیری با اشاره به عدم توانایی در پرداخت های بخش کارگری توسط بسیاری از معادن کشور، ابراز داشت: ما با قشر کارگری روبرو هستیم که نمی تواند برای پرداخت حقوق و مزایای خود شش ماه صبر کند از سوی دیگر مسئولان باید در نظر داشته باشند، معدن زغالسنگ، صنعت کاربر است نه سرمایه بر، لذا باید نگاه ویژه ای به این بخش داشت لیکن در صورت وجود این حمایت ها ما میتوانیم تولیدات خود را دو برابر کنیم.

وی افزود: امروز شرکت صنعتی معدنی شمالشرق به روش هایی متوسل شده است تا بتواند حداقل حقوق کارگران خود را پرداخت کند که فروش زغال باکیفیت به برخی شرکت ها از جمله آن است؛ لذا این شرکت به واسطه عدم روشن شدن تکلیف زغال سنگین خود، موقتا تولید زغال با کیفیت را در پیش گرفته است و در شرایط کنونی باید گفت ۶۰ درصد از تمرکز فعالیت های ما بر روی تولید زغال باکیفیت است که این امر هم با مشکلاتی روبرو است چرا که این نوع زغال تنها در قشلاق موجود است.

اعتبارات دولتی چشمگیر نیستند

این عضو هیئت مدیره شرکت معدنی شمالشرق ایران، در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که آیا مسئولان حمایتی از این شرکت می کنند یا خیر، گفت: سال۸۷، شش میلیارد تومان اعتبار از اداره صنعت و معدن، تجارت شهرستان شاهرود درخواست کردیم که در نهایت دو میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرد و به واسطه طولانی شدن مدت پرداخت متاسفانه قرار داد ما با این اداره به اتمام رسید و همان میزان نیز در موجود شرکت دیده نشد.

نصیری با اشاره به اینکه دو میلیارد تومان برای سه معدن بزرگ رقمی در خور توجه نیست، خاطرنشان کرد: امروز یکی از بزرگترین برنامه های شرکت ما ساخت زغالشویی کلاته خیج است تا بتوانیم جلوی خام فروشی به اصفهان و ... را بگیریم این پروژه می تواند یکی از بزرگترین و کاربردی ترین پروژه ای معدن تاریخ استان باشد اما شرکت ما ۵۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که هفت میلیارد تومان آن از راه افزایش سرمایه تامین می شود اما هنوز ۴۳میلیارد تومان دیگر باقی مانده است.

وی افزود: با این اعتبارات موجود به واقع نمی توان کاری از پیش برد هر چند این زغالشویی می تواند به اقتصاد نه تنها شهر، بلکه استان های گلستان و سمنان کمک کند، اما بدون اعتبار نمی توان اقدامی کرد.

البرز شرقی بزرگترین بدهکار معادن زغال سنگ است

مدیرعامل صنعتی معدنی شمالشرق در ادامه، سه راه حل برای برون رفت از مشکلات این شرکت ارائه داد و گفت: نخستین راه این است که ما سرمایه خود را از طریف بورس و سهامدارانمان افزایش دهیم، دوم کمک از تسهیلات و مشارکت بانک صنعت و معدن است به این صورت که ۶۰درصد بانک صنعت و معدن و ۴۰ درصد شرکت شمالشرق در طرح سرمایه گذاری داشته باشند؛ حال برای این بخش ما افزایش تسهیلات را از شش میلیارد به ۱۳میلیارد را مطرح کرده ایم اما باید به انتظار اعلام نظر نهایی از بانک صنعت و معدن ماند و در نهایت راه سوم نیز ورود سرمایه از بخش خصوصی است.

نصیری در توضیح بیشتر مشکلات مالی بخش معدن، بیان داشت: ۹۵درصد از مطابات ما تنها از البرز شرقی است از سوی دیگر ۱۳میلیارد مطالبه از بانک قراردارد که با وجود سه میلیارد مطابه فروش بدون احتساب اختلاف حساب های شرکت با نهادهای دیگر، مطالبات و پول های خودمان که دست دیگران مانده است، سر به فلک می کشد اما چه می توان کرد جز صبر ...، اما نمی دانیم تلکیف۷۰۰کارگر در ۲۰درصد معادن استان سمنان و ۶۰درصد معادن استان گلستان زیر نظر شرکت صنعتی معدنی شمالشرق ایران چه می شود.

وی افزود: در حالی که به دنبال مطالبات خود هستیم، ماهانه ۱۶۰میلون تومان تنها بابت تامین اجتماعی کارگرانمان از آذرماه ۹۳ تا کنون پرداخت می کنیم و موضوع جالب تر اینکه هنوز محصول تولیدی زغالسنگی مان را نفروخته ایم می بایست۹درصد مالیات بر ارزش افزوده مان را بپردازیم این در صورتی است که اصلا زغالسنگ ارزش افزوده ندارد برای همین بارها و بارها شکایت کرده ایم اما بی نتیجه مانده است حداقل برای فروش محصول یا دریافت مطالبات نیز صبر نمی کنند.

نرخ رشد محصولات ۹ درصد اما تورم ۴۴ درصد

عضو هیئت مدیره شرکت صنعتی معدنی شمالشرق، با بیان اینکه مشکلات ما مشکلات عدیده ای همه معدن داران زغالسنگ ایران است، گفت: ۹۰درصد محصولات ما را ذوب آهن اصفهان و در پی آن البرز شرقی مصرف می کنند از سوی دیگر در سال جاری افزایش نرخ حصولات به ما بین۹تا۱۸درصد اعلام شد که در نهایت ۹درصد نیز پرداخت نشد اما نکته اینجاست که از سوی دیگر ۹ درصد ارزش افزوده محصولات معدنی ما غیر قانونی گرفته می شود و حقوق، مزایا و حق اولاد، سختی کار و ... کارگرانمان ۲۴درصد افزایش پیدا کرده است.

نصیری ادامه داد: مجموع این عوامل را با در نظر گرفتن افزایش همه قیمت های دیگر مانند حامل های سوختی مثل گازوئیل و نفت و بنزین و ... افزایش بهای مواد شیمیایی، آب و بسیاری از المان های دیگر که بین ۱۵تا۴۴ درصد رشد قیمت داشته اند، به نظر مسئولان استانی و شهرستانی، شرکت صنعتی معدنی شمالشرق چگونه از پس مخارج خود بر بیاید.

وی افزود: تنها دو راه حل از سوی مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی برای مشکلات ما وجود دارد که نخست برنامه ریزی برای تعیین نرخ محصولات معدنی زغالسنگ است و دیگری تحت عنوان پیگیری مطالبات و برنامه ریزی برای چگونگی پرداخت آن طی جدول زمان بندی مناسب است.

اکتشاف معدن با حفظ محیط زیست منافاتی ندارد

مدیرعامل شرکت معدنی شمالشرق در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره حفظ محیط زیست و رابطه آن با معادن، گفت: معادن نه تنها برای محیط زیست مضر نیستند بلکه منفعت نیز دارند چرا که در حوادث آتش سوزی و تخریب اخیر جنگل ها تمامی جاده های معدنی، ابزارآلات معدنی و کارگران معادن بودند که بهترین عکس العمل را نشان دادند چرا که ظرف چند دقیقه خود را به محل آتش سوزی رساندند و این در حالی است که مسئولان نهادهای امداد و نجات حداقل دو ساعت زمان می خواهند تا منطقه مورد حریق را در جنگل پیدا کنند.

نصیری توضیح داد: یکی از قوانین کار معدن در جنگل ها این است که به ازای هر یک دهنه معدن، می بایست ۱۵هکتار جنگل ایجاد کنید لذا این قانون در همه کشورها انجام می شود و شرکت ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و این کار را انجام داده است.

وی تصریح کرد: عمده بخش کار معادن در عمق زمین است و در روی سطح جنگل ها به جز چند متر محدود فاصله دهانه ها، دیگر خطری برای آسیب رسانی به محیط زیست وجود ندارد لذا باید در نظر داشت که معادن با جنگل ها منافاتی ندارند حتی در اروپای شرقی عمده معادن در زیر جنگل ها قرار دارد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۱
کد مطلب: 26019