گروه صنایع معدنی فولاد
 
كاهش قيمت آهن قراضه در پي ركود بازار فولاد
گروه صنایع معدنی >فولاد - طي يکسال گذشته به دلايل بي شماري بخش هاي مختلف اقتصاد کشور در رکود سنگين به سر برده اند که از جمله اين صنايع مي توان به صنعت ساخت و سازهاي مسکوني و به تبع آن صنعت فولاد اشاره کرد.
به گزارش ماین نیوز، بنابر اظهارات مديران صنعت فولاد کشور به دليل کاهش تقاضاي فولاد در بازار داخلي و کاهش قيمت محصولات فولادي در بازارهاي جهاني با خطر واردات گسترده محصولات فولادي و دامپينگ فولاد از کشورهاي چين و روسيه به ايران روبه رو بوده ايم که اين مسائل در کنار هم منجر به کاهش شديد قيمت ها در بازار داخل شده است.

در حال حاضر به رغم افزايش هزينه هاي جاري و ثابت توليد از سال گذشته تاکنون، اما قيمت آهن آلات تا 27 درصد کاهش يافته است.

هم اکنون اغلب کارخانه هاي فولاد قيمت توليدات خود را زير قيمت تمام شده و بعضا قيمت بازار ارائه مي کنند تا از اين طريق بتوانند با ترغيب خريداران براي حضور گسترده تر در بازار علاوه بر اينکه اندکي نقدينگي کسب مي کنند، از اين طريق حجم بالاي محصولات دپو شده در انبارهاي خود را نيز کاهش دهند.

در اين ميان کاهش قيمت فولاد موجب افت قيمت محصولات مياني و اوليه توليد فولاد نيز شده است که از آن جمله مي توان به آهن قراضه اشاره کرد.

کارشناس ارشد موسسه هماهنگي مراکز اسقاط و بازيافت خودروي کشور در اين خصوص گفت: قيمت هر کيلو آهن قراضه در خردادماه پارسال و سال 92 حدود 1200 تومان در هر کيلو بوده است و هم اکنون اين نرخ به 750 تومان تنزل يافته که افت 38 درصدي را نشان مي دهد.

به گفته مهران مولوي پور، علاوه بر کاهش فوق، تقاضاي موثر آهن قراضه نيز با افت زيادي روبه رو شده به طوري که پرداخت وجه محموله هاي تحويلي به کارخانه هاي فولاد با تاخير دو يا سه ماهه و افت بار بسيار انجام مي شود.

وي افزود: در سال هاي اخير حجم عمده اي از عرضه قراضه توسط مراکز اسقاط انجام مي شود (بين 5 تا 10 درصد از کل عرضه) و در سال قبل حدود 300 هزار خودرو در کشور اسقاط شده که رقم بالايي است. مولوي پور تاکيد دارد که حاصل اسقاط اين تعداد دستگاه خودرو از سال 93 تا کنون، نيز حدود 300 هزار تن آهن قراضه بوده اما با توجه به کاهش واردات قراضه حاصل از اسقاط بدنه خودرو نسبت به گذشته، در حال حاضر آهن قراضه در مراکز اسقاط که جزو دسته قراضه سنگين بار و متوسط بار درجه 2 است با قيمت کيلويي720 تا 750 تومان به فروش مي رسد و به وفور در بازار وجود دارد.

به گفته وي، رکود بازار فولاد و کاهش حجم توليد کارخانه هاي فولادي منجر به افت قيمت مواد اوليه از قبيل آهن قراضه و دپوي اين محصول در انبارها شده است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۹
کد مطلب: 25511
 
مرجع : اقتصاد نیوز