گروه معادن مس
 
مرادعلیزاده در پاسخ به ماین نیوز خبر داد:
آخرین وضعیت تشکیل هلدینگ صنایع مس ایران
شرکتهای کرمان و آذربایجان شرقی مستقل شدند
گروه معادن >مس - مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران درباره اصلاح ساختار این شرکت و استقلال شرکتهای وابسته به آن اظهار کرد: سال گذشته برخی از موانع قانونی بر سر راه اصلاح ساختار شرکت برداشته شد و ساختار ملی شرکت نیز براساس هلدینگ شکل گرفت و در حال حاضر وجوه حاصل از فروش شرکتهای کرمان و آذربایجان شرقی نیز در همین دو استان در حال چرخش و گردش است.
 
احمد مرادعلیزاده در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری شرکت ملی صنایع مس ایران و صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز درباره آخرین وضعیت تبدیل شدن شرکت ملی صنایع مس ایران به هلدینگ و مستقل شدن واحدهای زیرمجموعه آن توضیح داد: شرکت ملی صنایع مس ایران سال گذشته از برخی از موانع قانونی که در این زمینه داشت رد شد و ساختار ملی شرکت نیز براساس هلدینگ شکل گرفت و شرکتهای کرمان و آذربایجان شرقی در همین راستا مستقل شدند و وجوه حاصل از فروش این دو شرکت نیز در استانهای مربوطه در حال چرخش و گردش است.

وی با بیان اینکه موانع کوچکی همچنان بر سر راه ایجاد هلدینگ صنایع مس وجود دارد که در حال بررسی و حل آنها با سازمان بورس هستیم تا هلدینگ صنایع مس نیز شکل قانونی به خود بگیرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: به این ترتیب شرکتهای کرمان و آذربایجان شرقی نیز تبدیل به شرکتهای سرمایه پذیر خواهند شد و می توانند از منابعی که جذب می کنند برای اجرای طرح های توسعه خود استفاده کنند.

مرادعلیزاده در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز در خصوص حجم بالای منابع مالی موردنیاز شرکت ملی صنایع مس برای اجرای طرح های توسعه اش و اینکه آیا با منابع کوچک می توان انتظار توسعه صنعت مس را در کشور داشت؟ توضیح داد: معادن کوچک بسته به ظرفیتی که دارند با 10 تا 100 میلیارد تومان منابع مالی به بهره برداری می رسند. باید بگویم دغدغه هایی که مربوط به معادن کوچک است دقیقا مشابه همان دغدغه های مربوط به معادن بزرگ است. شرکت ملی صنایع مس که در گذشته کاملا دولتی بود برایش صرفه اقتصادی نداشت که خودش را درگیر معادن کوچک کند اما باید در نظر بگیریم که مجموع سرمایه گذاری های معادن کوچک به 2 تا 3 هزار میلیارد تومان ظرف چند سال آینده خواهد رسید و همین معادن خواهند توانست ظرف چند سال آینده 100 تا 200 هزار تن کنسانتره مس و بخشی هم مس خالص تولید کنند و سهمی از توسعه صنعت مس کشور را به خود اختصاص دهند. در همین راستا یکی از سیاست های شرکت ملی صنایع مس حمایت از معادن کوچک است.

وی عنوان کرد: به هر حال ما با کشورهایی مانند شیلی و پرو که روی کمربندهای مس خیز قرار دارند تفاوت هایی داریم و از این تفاوت ها از جنبه میزان سرمایه گذاری و اکتشاف نیز قابل توجه است. در این کشورها سرمایه گذاری های سنگینی روی بخش اکتشاف مس صورت گرفته که در کشورمان چنین اقدامی کمتر انجام شده است. به همین دلیل برای توسعه صنعت مس ابتدا باید اکتشاف مس در کشور رونق بگیرد تا بعد از آن رونق به بخش بهره برداری و فراوری مس نیز منتقل شود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۲
کد مطلب: 25501