گروه معادن مس
 
مرادعلیزاده خبر داد:
کاهش قیمت تمام‌ شده محصولات شرکت مس به زیر ۴۰۰۰ دلار
گروه معادن >مس - در سایه مدیریت هزینه‌ها و افزایش کیفی و کمی محصولات موفق شدیم قیمت تمام‌شده هر تن مس محتوی شرکت را به زیر 4000 دلار در 3 ماهه نخست سال جاری برسانیم در حالی که این رقم در سال 91 حدود 5000 دلار بود.
 
به گزارش ماین نیوز، احمد مرادعلیزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در آستانه برگزاری مجمع عمومی این شرکت با اعلام این خبر گفت: در زمانی که قیمت مس به‌عنوان نبض اقتصادی دنیا حدود 4600 دلار است، معنی کاهش قیمت تمام‌شده در شرکت مس این است که ما در ردیف شرکت‌هایی قرارگرفته‌ایم که نه‌تنها ضررده نیستیم بلکه نسبت به قیمت‌های جهانی سودده نیز شده‌ایم و توانایی پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای را نیز دارا هستیم.

مرادعلیزاده با تشریح سیاست‌های شرکت‌ها معدنی دنیا در شرایط رکود گفت: شرکت‌های صنعتی و معدنی دنیا برای مقابله با شرایط رکود به سمت کیفی‌سازی و بهینه‌سازی و نوسازی سیستم تولید حرکت می‌کنند و شرکت مس هم با آگاهی از این موضوع، این رویکرد و سیاست را در پیش گرفت به‌طوری‌که محصول و نتیجه این سیاست کاهش 13 درصدی هزینه‌های تولید مس محتوی در پایان سال 94 نسبت به سال 93 بود.

وی اظهار داشت: در پایان سال گذشته قیمت تمام‌شده محصولات شرکت به 4250 دلار رسید و این در حالی است که قیمت تمام‌شده محصولات شرکت در سال 91 و 92 بالای 5000 دلار بود.

مدیرعامل شرکت مس با تأکید بر نقش افزایش کیفی تولید محصولات گفت: شاخص‌ترین موفقیت شرکت مس در سال گذشته افزایش چشمگیر کیفیت تولید به همراه افزایش سطح کمی تولید بود.

مرادعلیزاده با مهم خواندن تأثیر کیفیت در محصولات صنعتی، در خصوص شاخص‌های کیفیت تولید گفت: افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها، افزایش سهم بازار، امکان صادرات، حفظ محیط‌زیست و تلاش برای ایجاد منابعی پایدار برای آینده شرکت از مهم‌ترین شاخصه‌های مفهوم کیفیت تولید است.

وی با بیان اینکه صرفاً افزایش تولید نمی‌تواند شاخص مهمی برای موفقیت شرکت‌ها باشد و باید سطح معیارهای کیفی تولید نیز بالا بروند اظهار داشت: در سال 94، 259 هزار و 500 تن تولید داشتیم که این میزان تولید در طول تاریخ شرکت بی‌سابقه بوده است و این موفقیت محصول برنامه و طراحی روندی بود که از سه سال پیش آغاز شد و در پایان سال 94 به بار نشست.

مرادعلیزاده تأکید کرد: در کنار افزایش تولید، شرکت مس موفق شد کیفیت تولید محصولات خود را با رساندن کارخانه‌ها به سطح ظرفیت اسمی و واقعی، ارتقای نگهداری و بهسازی تجهیزات، مدیریت انرژی، کاهش قیمت تمام‌شده، ارتقای سطح شاخص‌های محیط زیستی شرکت و پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای و توسعه اکتشافات به سطح قابل قبولی برساند.

وی افزود: در شرایطی که کشور در شرایط تحریم به سر می‌برد و رکود جهانی هم به آن دامن می‌زد تحقق کاهش قیمت تمام‌شده از اهمیت بالایی برخوردار است و گامی مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است.

* پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای شرکت مس در شرایط رکود

مدیر عامل شرکت مس ادامه داد: در بخش طرح‌های توسعه‌ای از 2 سال پیش با کاهش طرح‌های توسعه‌ای شرکت مس، همه مسئولیت‌ها و ریسک‌های موجود در خصوص این تصمیم را شخصاً پذیرفتم.

مرادعلیزاده افزود: در این زمینه همه پروژه‌های غیراقتصادی تعطیل شده و پروژه‌های دیربازده متوقف شدند و بقیه پروژه‌های شرکت را که در دست اجرا بوده با سرمایه‌گذاری حدوداً 400 میلیارد تومان از منابع داخلی شرکت پیش بردیم به‌طوری‌که از محل سرمایه داخلی شرکت، کارخانه ذوب جدید سرچشمه با تکنولوژی فلش، پالایشگاه خاتون‌آباد و انبار و کارخانه ناریه در کرمان به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی اظهار داشت: بخش دیگری از طرح‌های توسعه‌ای در دست اجرا در آذربایجان قرار دارد که در سال جاری پروژه هیدرومتالوژی و بیولیچینگ سونگون استارت زده می‌شود و همچنین روند احداث پروژه آهک در آذربایجان آغاز شده است و در سال 95 ادامه خواهد یافت و در سال 96 به پایان خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه بخشی دیگر از طرح‌های توسعه مربوط به معادن جدید است گفت: پروژه‌های معدنی شرکت همچون درآلو، چاه‌فیروزه و دره‌زار بر اساس برنامه معقول و منطقی که از قبل طراحی شده بود پیش خواهد رفت.

* برجام و گشایش درهای تعامل و صادرات

مرادعلیزاده تصریح کرد: در سه‌ماهه سال 95 جمع فروش داخلی و خارجی شرکت بالغ بر 2050 میلیارد تومان شده است که خود نشان از تأثیرات مثبت رفع تحریم‌ها دارد.

مدیرعامل شرکت مس با اشاره به نهایی شدن برجام در سال گذشته گفت: برجام از مهم‌ترین اتفاقاتی بود که در سال 94 رخ داد و باعث خوشحالی صنعتگران و بنگاه‌های کوچک و بزرگ شد چراکه بزرگ‌ترین دستاورد برجام گشایش درهای بازار به روی صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی بود.

وی افزود: با نهایی شدن برجام تحریم‌ها از روی شرکت مس برداشته شد و فروش تولیدات شرکت که در طول این دو سال در انبارها باقیمانده بود امکان‌پذیر شد.

مرادعلیزاده با بیان اینکه تحت تأثیر برجام قراردادهای‌ فروش‌ شرکت مس تا پایان سال 2016 (دی‌ماه 1395) منعقدشده است، گفت: در سال 94 با تولید 259 هزار تن مس محتوی فروش شرکت تقریباً 3600 میلیارد تومان شد.

وی افزود: این در حالی است که تناژ فروش ما در سال گذشته نسبت به سال 93 افزایش داشت ولی نسبت به 93 کاهش قیمت وجود داشت و فروش ما از 4700 میلیارد تومان سال 93 به 3600 میلیارد تومان در سال 94 رسید.

مدیرعامل شرکت مس همچنین تعامل گسترده با بانک‌ها، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی را از تأثیرات مهم برجام عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم تا بتوانیم سازوکاری را طراحی کنیم که از منابع مالی کشور فنلاند و دانمارک برای توسعه سرمایه‌گذاری استفاده کنیم که البته این امر نیاز به موافقت دولت دارد.

وی افزود: در این خصوص هماهنگی با سازمان سرمایه‌گذاری‌های خارجی صورت گرفته است تا بتوانیم از سرمایه و بیمه این کشورها برای سرعت بخشیدن به پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای شرکت استفاده کنیم.

* افزایش بهره‌وری منابع انسانی در کنار عدم جذب نیرو سیاست شرکت مس

مدیرعامل شرکت مس درباره اقدامات صورت گرفته در خصوص نیروی انسانی شرکت مس گفت: در حوزه منابع انسانی ضمن اینکه یک سیاست خیلی سخت‌گیرانه در طول مدت مدیریتم اعمال شد، از نیمه سال 92 به بعد از جذب نیروی جدید در همه بخش‌های شرکت مس و شرکت‌های پیمانکاری و شرکت‌های تابعه جلوگیری کردیم.

مرادعلیزاده تصریح کرد: با در پیش گرفتن این سیاست موفق شدیم نیروی انسانی شرکت را از بیش از 20400 نفر به 19040 نفر برسانیم که این موضوع جای خوشحالی دارد و امیدواریم روند اصلاح نیروی انسانی به سمتی برود که در کنار عدم جذب نیرو به کارکنان فعلی اطمینان خاطری بدهیم که بتوانند با اطمینان کار کنند و بر کیفیت کارشان بیفزایند.

مدیرعامل شرکت مس با تأکید بر اینکه روند اصلاح نیروی انسانی و سوق دادن نیروها به سمت افزایش بهره‌وری در طول این دو سال در دستور کار قرار گرفته است گفت: در نتیجه این اقدامات و با همت و همدلی همه کارکنان موفق شدیم میزان تولید به ازای هر نفر را از حدود 10 تن در سال 2013 و 2014 به حدود 14 تن در سال 2015 برسانیم.

وی افزود: من از همه کارکنانم در بخش‌های مختلف شرکت به خاطر همراهی و همدلی در شرایط سخت رکود و تحریم قدردانی می‌کنم.

* تسویه بدهی بانک‌ها و کاهش هزینه‌های انتقال وجه

مرادعلیزاده در بخش دیگری از سخنانش به کاهش بدهی بانکی شرکت مس در سال 94 اشاره کرد و گفت: در 3 سال پیش، بدهی ارزی و ریالی شرکت مس به بانک‌ها 1700 میلیارد تومان بود اما در حال حاضر با پرداخت 900 میلیارد تومان از این بدهی‌ها، بدهی کنونی شرکت در حدود 800 میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت مس در خصوص برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای رساندن بدهی‌های شرکت به یک سطح معقول و منطقی در سال 95 گفت: این نوید را می‌دهم که امسال بدهی‌های مالی شرکت به‌شدت پایین خواهد آمد و برنامه‌ریزی کردیم تا نیمه سال 95 بدهی را به حدود 500 میلیارد تومان برسانیم.

وی در ادامه، یکی دیگر از موفقیت‌های شرکت مس در سال 94 را کاهش هزینه انتقال وجه دانست و با برشمردن اقدامات شرکت در این خصوص عنوان کرد: با انجام اقدامات مختلف از سوی شرکت، هزینه انتقال وجه شرکت مس نسبت به بانک‌های رسمی بسیار پایین آمد به‌طوری‌که در حال حاضر هزینه انتقال وجوه حاصل از فروش خارجی شرکت به 3 دهم درصد رسیده است که در مقایسه با هزینه 2 درصدی معمول انتقال وجه در داخل کشور رقم چشمگیر و یک موفقیت محسوب می‌شود.

* برنامه تولید در سال 95
مدیرعامل شرکت مس در خصوص برنامه تولید شرکت در سال 95 گفت: در تلاش هستیم برنامه تولید سال 95 شرکت را به 265 هزار تن برسانیم و برای تحقق این کار امسال 600 میلیارد تومان از منابع داخلی، بانک و بازار سرمایه و فاینانس؛ درصورتی‌که شرایط کشور رو به بهبود برود؛ استفاده می‌کنیم.

وی افزود: همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های اصلاحی که از سال 93 در روند تولید شرکت صورت گرفته است درصدد هستیم تا پایان سال 97 تولید مس محتوی شرکت را به 400 هزار تن برسانیم.

* افزایش سرمایه شرکت و تقسیم سود سهامداران در مجمع عمومی شرکت

مرادعلیزاده گفت: اکنون شرکت مس در میان شرکت‌های بورسی اوضاع نسبتاً خوبی دارد و توانستیم به این سود حداقلی در سال گذشته دست پیدا کنیم.

مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه در آستانه برگزاری مجمع عمومی شرکت هستیم و اسناد مالی را در اختیار بورس گذاشتیم و در کدال شرکت قرار دادیم گفت: امسال افزایش سرمایه خواهیم داشت تا بتوانیم سرمایه شرکت را به حدود 5000 میلیارد تومان برسانیم.

مرادعلیزاده در خصوص سود سهامداران گفت: همچنین در مجمع، تقسیم سود سهام هم در دستور کار قرار گرفته است که هرچند مبلغ آن کم است ولی در شرایط فعلی و با در نظر گرفتن شرایط سایر شرکت‌های معدنی و اوضاع بین‌المللی زحمت زیادی کشیده شد تا این میزان سود به دست آید.

* استمهال حقوق و عوارض دولتی برای حفاظت از محیط زیست

به گفته مدیرعامل شرکت مس، تلاش مضاعف برای بهبود محیط زیست خاتون‌آباد و کاهش سطح آلاینده‌های زیست محیطی و آسیب‌های ناشی از آن از جدترین دغدغه‌های شرکت در سال گذشته بود.

مرادعلیزاده به اقدامات زیست‌محیطی انجام‌شده در خاتون‌آباد اشاره کرد و گفت: برای بهبود اوضاع این منطقه برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت تا دو کار را همزمان پیش ببریم. نخست اینکه همکارانمان برنامه‌ریزی کردند و تعهد دادند که تا با اجرای پروژه اسید شرایط آلایندگی را در همین حد استانداردی که اکنون رسانده‌اند نگه‌دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر با انجام اصلاحاتی که از 2 سال پیش شروع‌شده بود میزان آلایندگی گاز so2 حاصل از خروجی دودکش‌ها و غباری که پخش می‌شود به حدود 190 میکروگرم بر مترمکعب رسیده که این میزان نزدیک به استاندارد جهانی است؛ بنابراین همه همکاران تعهد کردند که وضعیت آلاینده‌های خاتون‌آباد را تا پایان سال 97 در همین حد نگه‌دارند.

مدیرعامل شرکت مس درباره اقدام دوم محیط زیستی شرکت اظهار داشت: پیشبرد سریع‌تر احداث کارخانه اسید خاتون‌آباد در دستور کار قرار گرفت و قرارداد احداثش نهایی شد و در حال اجرا است. نکته مهم در ارتباط با این موضوع استمهال حقوق و عوارض دولتی است که بر اساس پیگیری‌های جدی و مستمر با کمیسیون زیربنایی دولت موفق شدیم که حقوق و عوارض دولتی را استمهال کنیم.

مرادعلیزاده در تشریح این موضوع و اهمیت آن گفت: درحقیقت شرکت مس از طرف دولت این اجازه را پیدا کرد که از محل این بدهی به بحث کاهش آلایندگی مس سرچشمه و خاتون‌آباد از طریق راه‌اندازی سریع‌تر کارخانه‌های اسید این دو مجتمع بپردازد و بعد از راه‌اندازی کارخانه‌ها از محل فروش اسید، بدهی شرکت به دولت پرداخت شود.

وی افزود: این اقدام، رخداد مهمی است که اگر صورت نمی‌گرفت امسال شرکت باید در حدود 600 میلیارد تومان از بدهی خود را اجباراً به دولت پرداخت می‌کرد چراکه جزو دیون شرکت است.

مدیرعامل شرکت مس در خصوص دیگر اقدام صورت گرفته در خاتون‌آباد گفت: علاوه بر این در حال بررسی‌های لازم برای تغییر نژاد گوسفندان منطقه هستیم و همچنین شرکت مشاوره‌ای را به کار گرفته‌ایم که در حال انجام مطالعات برای تعیین محل جدید نگه‌داری دام‌های منطقه هستند تا از آلودگی‌های حداقلی مصون بمانند.

* آینده‌نگری شرکت مس با تلاش برای کشف ذخایر پنهان مس

مرادعلیزاده خبر داد: در حوزه اکتشافات تلاش برای شناسایی و دستیابی به ذخایر پنهان معادن مس کشور در دستور کار شرکت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه پیگیری جدی این موضوع از نتایج برجام و باز شدن درهای تعامل با شرکت‌های اروپایی بوده است اظهار داشت: بر اساس مذاکرات و گفت‌وگوهایی که با چندین شرکت اروپایی و ژاپنی داشتیم درنهایت به ایجاد دو قرارداد مشارکت رسیدیم که بتوانیم در پهنه‌های اصلی استان آذربایجان و کرمان و سایر نقاط کشور برای انجام اکتشافات عمیق در راستای کشف ذخایر پنهان معدنی فعالیت‌هایی جدی انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت مس تصریح کرد: تابه‌حال اکتشافات شرکت مس عمدتاً اکتشافات سطحی بوده است که در عمق حدود 600 متری انجام می‌شده است و به دلیل نداشتن تکنولوژی و شرایط تحریم امکان بررسی ذخایر پنهان معدنی وجود نداشت.
وی افزود: تاکنون در خصوص معادن سطحی شانس پیدا کردن معادنی در کلاس جهانی نداشتیم که امیدواریم در ذخایر پنهان این اتفاق بیافتد.

مدیرعامل شرکت مس یک اقدام مهم دیگر شرکت در حوزه اکتشافات را انجام مطالعات ژئوفیزیک هوابرد عنوان کرد و گفت: ادر بخش اکتشافات کار هوابرد به وسعت 16 هزار کیلومتر در استان کرمان در حال برنامه‌ریزی است.

مرادعلیزاده با مهم خواندن این اقدام گفت: این اقدام مهم در آینده برای ما دو نتیجه و محصول خواهد داشت و آن هم این است که اولا زون اصلی مس کشور کامل‌تر می‌شود و دوم اینکه به ذخایر پنهان، درصورتی‌که وجود داشته باشد، به‌عنوان منبعی برای آینده شرکت مس دسترسی پیدا خواهیم کرد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۵
کد مطلب: 33131
 
مرجع : مس پرس