گروه صنایع معدنی فولاد
 
جیانپیترو بندتی در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز مطرح کرد:
واردات سنگ‌آهن و گندله توسط ایران مسخره است
شانس 50 درصدی پیروزی مذاکرات هسته‌ای/توان رقابت صنعت فولاد ایران با چین و روسیه
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت دانیلی صریح سخن می‌گوید. به اعتقاد بندتی نقش تحریم‌ها و تاثیر آن بر توسعه صنعت فولاد ایران تعیین کننده بوده و در صورت برطرف نشدن تحریم‌ها نمی‌توان انتظار داشت توسعه صنعت فولاد ایران محقق شود. مدیرعامل دانیلی همچنین اعتقاد دارد مذاکرات هسته‌ای ایران به احتمال 50 درصد به توافق هسته‌ای منجر خواهد شد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، شرکت ایتالیایی دانیلی از گذشته‌ای دور در ایران شناخته شده است. نام این شرکت عمدتا با فعالیت‌های مشترکش با فولاد مبارکه و برخی دیگر از فولادسازان ایرانی شناخته شده است. فعالیت‌های دانیلی در ایران اما با وجود سابقه‌دار بودن در جریان تحریم‌ها تا حدود زیادی کمرنگ شد؛ هرچند به گفته مدیرعامل این شرکت به صورت کامل متوقف نشد. در همین حال سفر آقای بندتی به ایران در بهمن ماه سال 1392 و حضور و سخنرانی در همایش چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن ایران باعث شد تا امیدواری‌هایی نسبت به تقویت حضور دانیلی در ایران به وجود آید. مدیرعامل دانیلی حتی در آن همایش جدا از کلی‌گویی‌های مرسوم از ساخت کارخانه تولید تجهیزات و ماشین‌آلات فولادسازی توسط این شرکت در اصفهان خبر داد و گفت: این کارخانه قرار است در سه فاز ایجاد شود که 40 درصد تجهیزات و ماشین‌آلات موردنیاز واحدهای فولادسازی ایران را پوشش می‌دهد.

در آن همایش آقای بندتی جلوی دوربین ماین نیوز حضور پیدا کرده و لبخند زد اما حاضر به انجام مصاحبه نشد. گذشت بیش از یک سال زمان نیاز بود تا این بار آقای بندتی در دوسلدورف آلمان و در حاشیه نمایشگاه متک 2015 و در غرفه دانیلی مجددا مقابل دوربین ماین نیوز قرار بگیرد و در عین حال با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان به گفت‌وگو بنشیند.

متن کامل گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با جیانپیترو بِنِدِتی (Gianpietro Benedetti)، مدیرعامل شرکت دانیلی به شرح زیر است:

آقای بندتی از اینکه مصاحبه با ماین نیوز را پذیرفتید از شما متشکرم. من اکنون در غرفه دانیلی هستم، یک شرکت بزرگ با شعبه‌های متعدد در خاورمیانه، آسیا، اروپا و آمریکا که به عنوان برندی طراز اول در دنیا شناخته شده است. شما سال‌های گذشته در بازار ایران حضور داشتید و در حال حاضر هم با پروژه‌های جدید به همکاری با ایران ادامه می‌دهید. ممکن است در مورد گروه دانیلی، کارکنانتان، فناوری‌های جدید و برنامه‌هایتان صحبت کنید.

ما یک شرکت بین‌المللی هستیم و 11 هزار کارمند داریم که از این تعداد 50 درصد در اروپا و 50 درصد دیگر در سایر نقاط جهان هستند. این شرکت همه چیز از سنگ آهن گرفته تا محصول نهایی تولید می‌کند. در ایران از سال 1980 حضور داشته‌ایم و دفتر داریم و در حال حاضر به شروع ساخت کارخانه در ایران نزدیک شده‌ایم تا خدمات بدهیم و قطعات یدکی و تجهیزات تامین کنیم. ما مشتریان زیادی داریم و به شرکت‌های خصوصی و دولتی خدمات می‌دهیم. شرکت ما فناوری‌های جالب توجه برای تولید محصولات به روش‌های بی‌نهایت مختلف دارد و نخستین کارخانه ما در آریزونای آمریکاست. صنعت فولاد ایران همچنان فعال است، البته معتقدم وضعیت سال گذشته، امسال و سال آینده ایران چندان خوب نبوده و از نظر مالی ضعیف بوده است اما همه انتظار دارند نیمه دوم سال آینده بازار بهبود پیدا کند و سال 2017 سال خوبی برای صنعت فولاد خواهد بود. بنابراین به نظرم اکنون باید به کارهایی که در آن زمان انجام دهیم فکر کنیم. همانطور که می‌دانید نوسان در بازار فولاد کاملا بالاست، چهار پنج سال بد است و 10 سال خوب است و این شرکت واقعا امیدوار است در سال 2017 شاهد شروع یک دوره خوبی باشد.

می‌دانید دولت ایران تولید 55 میلیون تن فولاد تا سال 2025 را هدف‌گذاری کرده است. نظر شما چیست؟ بعضی این هدف را قابل تحقق می‌دانند و بعضی هم دشوار ارزیابی کرده‌اند. دانیلی چطور می‌تواند به شرکت‌های خصوصی و دولتی ایران کمک کند تا به این میزان تولید دست پیدا کنند.

به نظرم کار چندانی در این باره از ما ساخته نیست. برای اینکه بتوانید تولید کنید باید مصرف وجود داشته باشد. ایران کشوری است که از برکات خدا برای تولید فولاد بهره‌مند شده است زیرا سنگ آهن و انرژی دارد و البته به آب‌های آزاد دسترسی دارد. معمولا کشورهای معدودی هستند که از چنین مزیتی برخوردارند و هم سنگ آهن و هم انرژی در اختیار دارند. اما در حال حاضر صنعت فولاد برای توسعه همه بخش‌های اصلی را ندارد. باید به نسبت تولید، مصرف وجود داشته باشد و سنگ آهن و گندله تولید شود. در جریان دیدارم در سال گذشته متوجه شدم این بینش یک بینش واقع‌گرایانه است یعنی دولت می‌داند باید صنایع بالادستی شامل معادن و گندله‌سازی را توسعه دهد.


گفته می‌شود 159 میلیون تن سنگ آهن برای تولید 55 میلیون تن فولاد موردنیاز است.

دقیقا چون برای ایران مسخره است که بخواهد سنگ آهن و گندله از کشورهای دیگر وارد کند و موردی است که باید از آن اجتناب شود. بنابراین هرگونه برنامه‌ریزی باید به گندله‌سازی و تولید DRI متمرکز شود. شما برای تولید DRI چند کارخانه در دست ساخت دارید. متاسفانه کمبود گندله دارید البته پروژه‌های گندله هم دارید و امیدوارم بتوانید بالاخره به هماهنگ‌سازی صنایع بالادستی و پایین‌دستی دست پیدا کنید. البته آینده فولاد ایران مرتبط با تحولات سیاسی است که ارتباطی هم با فولاد ندارند. شرکت‌های فولاد ایرانی با توجه به معدود بودن مشتریان داخلی می‌توانند به بازارهای خارجی صادرات داشته باشند و مطمئنا رقابتی‌تر از چینی‌ها عمل کنند زیرا چینی‌ها از ایران سنگ آهن وارد می‌کنند. به علاوه ایرانی‌ها می‌توانند سطح هزینه مشابه تولیدکنندگان اوکراینی و روسی را داشته باشند زیرا روسیه و اوکراین هم سنگ آهن و انرژی را در اختیار دارند. بنابراین در این زمینه می‌توانند قدرت رقابت‌پذیری داشته باشند و همین‌طور می‌توانند در آینده برای صنعت فولاد منطقه مانند کشورهای امارات، عمان و سایر کشورها گندله تامین کنند. بنابراین صنعت فولاد می‌تواند در ایران آینده بزرگی داشته باشد. در اینجا به مشتریان ایرانی پیشنهاد می‌کنم به بالا بردن کیفیت محصول هم فکر کنند، یعنی محصولات ارزش افزوده برای استفاده داخلی تولید کنند زیرا در حال حاضر ایران این محصولات را وارد می‌کند. بعضی از شرکت‌های خصوصی و دولتی می‌توانند تولید محصولات ارزش افزوده مانند لوله بدون درز را آغاز کنند و امیدوارم دیر یا زود در این زمینه بتوانیم کمک کنیم و بر این باورم که این اتفاق تا دو سه سال آینده روی خواهد داد.

دانیلی در بخش فلزات غیرآهنی مانند صنعت آلومینیوم هم کار می‌کند. ایران درصدد توسعه صنعت آلومینیوم و فلزات غیرآهنی دیگر است. آیا با ایرانی‌ها در این زمینه مذاکراتی داشته‌اید؟

حدود یک سال پیش مذاکراتی برای تولید پایین‌دستی مانند فویل و بسته‌بندی داشتیم. ما معتقدیم که برای ما بازار خوبی در ایران خواهد بود البته همه چیز بستگی به تحولات در زمینه تحریم‌ها دارد زیرا در حال حاضر به دلیل مشکلات مالی بسیاری از کارها متوقف مانده است.

در گفت‌وگوهایی که با مدیران شرکت‌های دیگر داشتم بسیاری از آنها به برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی ایران ابراز خوش‌بینی کرده و اظهار کردند که منتظر ورود به بازار ایران بوده و پروژه‌هایی را طراحی کرده‌اند. آیا شما هم به برداشته شدن این تحریم‌ها خوش‌بین هستید؟

شش ماه پیش نسبت به حال حاضر خوش‌بینی بیشتری داشتم البته من کارشناس نیستم اما معتقدم مذاکرات با توجه به جزییاتی که باید حل و فصل شوند و مخالفت‌هایی که وجود دارند بسیار حساس است اما واقعا امیدوارم که توافق حاصل شود و 50 درصد این احتمال را می‌دهم.

دانیلی همواره پشتیبانی پس از خدمات برای ایران داشته است آیا بعد از این هم ادامه دارد؟

همانطور که می‌دانید ما هرگز خدمات پشتیبانی را در 30 سال گذشته قطع نکردیم و درست است که در سال‌های اخیر مشکلاتی داشتیم اما هرگز ایران را ترک نکردیم و از مشتریانمان پشتیبانی کردیم.


نظرتان راجع به این رویداد که در آن چهار نمایشگاه به طور همزمان برگزار می‌شوند مخصوصا متک که در آن حضور دارید چیست؟ آیا مشتریان ایرانی از غرفه شما بازدید کردند؟

کم و بیش مشتریان خصوصی و همین طور مشتریان دولتی داشتیم. فکر می‌کنم چندین هیات ایرانی از غرفه ما بازدید کردند که خوب بود و برای ارتباط داشتن با مشتریان و رد و بدل کردن نظرات مفید است.

نظر کلی شما درباره نمایشگاه؟

نمایشگاه امسال در مقایسه با سال‌های قبل شاهد حضور چینی‌های بیشتری است اروپایی‌ها کم و بیش هستند و تغییری نداشته‌اند اما شاید کمی ‌کمتر شده‌اند.

فناوری چینی‌ها چطور است؟

فناوری چینی‌ها کپی فناوری ما است و هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد. ما در چین هم کارخانه با دو هزار نیروی کار داریم. آموزش ما هفت سال طول کشید و کیفیت قابل قبولی داشته‌ایم. ما در چین، ویتنام، هند و تایلند کارخانه داریم و قصد داریم در روسیه هم کارخانه بسازیم.

نظر آخرتان؟

فکر می‌کنم متک خوب است زیرا افراد و فرهنگ‌های زیادی در اینجا با یکدیگر دیدار می‌کنند و به تبادل افکار و ایده‌هایشان می‌پردازند.

شما در نمایشگاه متافوی سال گذشته ایران حضور داشتید آیا مشتریان ایرانی امسال هم می‌توانند منتظر حضور شما در این نمایشگاه باشند؟

البته. در این نمایشگاه حضور خواهیم داشت.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۳:۲۲
کد مطلب: 25419