گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
مدير نظارت سازمان زمين‌شناسي:
با ريوتينتو چه كرديم؟
گروه اكتشاف و زمين شناسي - ''متاسفانه بايد قبول كنيم كه در زمينه جذب سرمايه گذاري خارجي در بخش معدن سابقه خوبي نداريم''.
مدیرکل نظارت و ارزیابی سازمان زمین‌شناسی و اكتشافات معدني كشور با بيان اينكه سرمايه‌گذاران خارجي براي سرمايه‌گذاري در كشور ابتدا سابقه ديگر شركتها را بررسي مي‌كنند، افزود: متاسفانه در كشور سابقه‌ خوبي از سرمايه‌گذاري خارجي در بخش معدن را به ثبت نرسانده‌ايم.

به گزارش خبرنگار ماين نيوز، محمدرضا هزاره‌اي در دومين نشست شورای هم‌اندیشی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معادن توضيح داد: به عنوان مثال شركت بي‌اچ‌پي بيليتون كار اكتشافي در ايران انجام داد اما بعد مشخص شد كه محدوده‌هاي اكتشاف شده را شركت ملي صنايع مس به ثبت رسانده است.

وي افزود: همچنين ريوتينتو بعد از سرمايه‌گذاري‌هاي زيادي كه در معدن طلاي داشكسن انجام داد با يك حكم وزارت صنايع وقت از اين معدن بيرون انداخته شد. نظير چنين اتفاقي در مورد معدن مهدي آباد نيز رخ داده است و متاسفانه بايد قبول كنيم كه در زمينه جذب سرمايه گذاري خارجي در بخش معدن سابقه خوبي نداريم.

او با اشاره به اينكه قوانين و مقررات موجود در بخش معدن هنوز هم از شفافيت لازم برخوردار نيست، اضافه كرد: بايد اين ضمانت را به شركتهاي خارجي بدهيم كه قوانين و مقررات كشور ظرف ۸ تا ۱۲ سال آينده تغيير نخواهند كرد و از منافع اين شركتها نيز دفاع خواهد شد. همچنين تشكلهايي مانند خانه معدن نيز بايد از منافع سرمايه گذاران خارجي در كشور دفاع كنند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی سازمان زمین‌شناسی و اكتشافات معدني كشور تاكيد كرد: بايد بدانيم كه بخش معدن با صنعتي مانند خودروسازي متفاوت است و بازگشت سرمايه آنها سالها به طول مي‌انجامد. به همين دليل ثبات قوانين در اين حوزه ضروري است. از سوي ديگر استراتژي كشور در ۸ سال گذشته بيشتر روي جذب سرمايه گذاران خارجي بزرگ متمركز بوده اين در حالي است كه كشورهاي موفقي مانند شيلي، قزاقستان و پرو عمدتا با جذب سرمايه گذاران كوچك و متوسط توانسته‌اند بخش معدن خود را توسعه دهند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۱
کد مطلب: 2511