گروه معادن
 
جعفری در گفت‌وگو با ماین نیوز اعلام کرد:
مذاکرات مداوم ایمپاسکو با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
تولید مشروط 55 میلیون فولاد تا 1404
گروه معادن - مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) اعتقاد دارد که در برخی از حوزه‌ها به منظور انتقال دانش فنی به کشور چاره‌ای جز جذب سرمایه‌گذاری خارجی و مشارکت با شرکت‌های خارجی نداریم. او در عین حال تحقق هدف تولید 55 میلیون تن فولاد تا افق 1404 را به صورت مشروط عملی می‌داند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، وجیه‌الله جعفری مدیرعاملی شرکتی را بر عهده دارد که تا همین چند وقت پیش قرار بود واگذار شود. با این وجود با تلاش‌های ایمیدرو واگذاری این شرکت به بخش خصوصی منتفی شد تا تهیه و تولید بتواند همچنان به عنوان بازوی اجرایی ایمیدرو به فعالیت خود در بخش معدن ادامه دهد. خبرنگار ماین نیوز در گفت‌وگویی با وجیه‌الله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از وی درباره ضرورت جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین الزامات تحقق هدف تولید 55 میلیون تن فولاد تا 1404 پرسیده است.

متن گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به شرح زیر است:

آقای جعفری اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران را چطور دیدید و ارزیابی شما از برگزاری این اجلاس چیست؟

بخش معدن نیازمند توسعه در کشور است و اجلاس معدن و صنایع معدنی می‌تواند این زمینه را فراهم کند. بخشی از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در حال مذاکره هستند و این قطعا می تواند به حرکت‌های جدید کمک کند و به نظر من در مجموع اجلاس خوب برگزار شد و امیدواریم نتایج خوبی هم داشته باشد.

سیاست شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در حوزه جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی چیست؟

ما قطعا اگر بتوانیم از سرمایه‌گذاران داخلی استفاده می‌کنیم اما بعضی بخش‌ها به ناچار برای انتقال دانش فنی مجبوریم به صورت جوینت ونچر یا مشارکت داخلی و خارجی استفاده کنیم. در هر صورت جذب سرمایه‌گذار خارجی در داخل برای کشور پارامتری است که مدنظر بوده و جز استراتژی‌های کلی است.

آیا شرکت تهیه و تولید که تجربه زیادی در حوزه دانش فنی حوزه معدن دارد آمادگی صادرات این دانش به خارج از کشور و به کشورهای همسایه مانند افغانستان را دارد؟

در برخی قسمت‌ها این آمادگی را داریم و می‌توانیم این کار را انجام دهیم. با توجه به سابقه شرکت، پتانسیل نیروی انسانی آن نیز وجود دارد.

آیا کمیته‌ای در زمینه جذب سرمایه‌گذاری در تهیه و تولید تشکیل شده است؟

ما خودمان برای انجام کارهای بین‌الملل یک کمیته داریم که هر هفته هم جلسه دارد که در آن بررسی می‌کنیم با کدام کشورها می‌توانیم ارتباط برقرار کنیم، چه در بحث انتقال دانش فنی و چه در بحث ارائه خدمات فنی مهندسی به آن کشورها. انشالله با تغییر شرایط کشور امیدواریم این ارتباطات بهتر شود. الان با کشورهای مختلف به عنوان مثال قزاقستان تفاهم‌نامه‌هایی اجرا شده است و ما به عنوان بازوی اجرایی ایمیدرو در این زمینه عمل می‌کنیم.

گویا تغییراتی در مجتمع‌های تهیه و تولید ایجاد شده است و حتی یک سری شرکت‌های سنگ آهنی به تهیه و تولید اضافه شده‌اند.

همانطور که می‌دانید ما قرار بود به بخش خصوصی واگذار شویم و آن زمان یک مقدار از کارهای اجرایی توسط ایمیدر. انجام می‌شد ولی با توجه به اینکه دولت تصمیم گرفت این شرکت به عنوان بازوی اجرایی ایمیدرو و دولتی باقی بماند دوباره ایمیدرو کارها را برگرداند و در حال حاضر کارهای اجرایی توسط ما انجام می‌شود.

به عنوان یک کارشناس باسابقه معدن آیا تا افق 1404 به تولید 55 میلیون تن فولاد می‌رسیم؟

به هر حال تحقق این هدف حرکتی است به سوی چشم اندازی که از قبل پیش‌بینی شده است. اگر بخواهیم به این هدف برسیم مستلزم این است که چند کار جدی را همزمان پیگیری کنیم. یکی اینکه زنجیره فولاد را در کشور تکمیل کنیم، به ویژه بخش بالادستی مثل گندله، کنسانتره و همچنین توسعه اکتشافات. از همه مهمتر بخش زیرساخت‌ها مانند انرژی، حمل و نقل و گاز است که باید همزمان توسعه یابند. با یک هماهنگی کلی مشروط به جذب و هدایت سرمایه‌گذاری های داخلی به این سمت، این کار شدنی است. چون اعدادی که در زمینه تولید فولاد پیش‌بینی شده‌اند بیشتر مربوط به طرح‌هایی هستند که هم‌اکنون دارای پیشرفت فیزیکی هستند.

به عنوان مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران چه توصیه‌ای برای مدیران شرکت‌های زیرمجموعه خود دارید؟

تلاش و دقت بیشتر برای توسعه کاری خودشان از نظر تکمیل عملیات اکتشافی، استفاده بهینه از ذخایر و دقت بیشتر در انجام عملیات اکتشاف تکمیلی و تلاش برای اینکه از ذخیره در اختیارشان استفاده بهینه با بهره وری بالا داشته باشند.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۶
کد مطلب: 24996