گروه معادن مس
 
چراغ مس «تفت» و «چهل کوره» روشن می‌شود
گروه معادن >مس - مس از جمله فلزاتی است که در طول سالیان دراز، بسیار مورد استفاده بوده و ۸۵ تا ۹۰درصد مس مصرفی دنیا از طریق استخراج در معادن مس حاصل می‌شود. ایران نیز روی کمربند مس دنیا قرار گرفته و در این حوزه از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است در نتیجه جذب سرمایه‌گذارهای خارجی می‌تواند در پیشبرد اهدافی که برای این بخش از معادن در نظر گرفته شده به ثمر بنشیند.
به گزارش ماين نيوز، مس نوعی از مواد معدنی است که دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد بوده و کاربرد فراوانی دارد به طوری‌که در تمام ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی و خانگی، وسایل حمل‌ونقل، صنایع نظامی و... به نوعی حضور دارد و مقدار مصرف آن در کمتر از یک قرن، حدود ۲۰ برابر افزایش یافته است.

کشورهای زیادی در دنیا از ذخایر مس برخوردار نیستند از طرفی میزان مصرف مس نشان‌دهنده توسعه اقتصادی هر کشور است و مصرف آن در صنایع روز به روز افزایش پیدا می‌کند بنابراین شرکت‌های بسیاری به دنبال سرمایه‌گذاری‌های سودده در این صنایع هستند.

بابک بابایی، مدیر اکتشاف و مهندسی توسعه شرکت ملی مس برگزاری همایش‌ها به‌ویژه اجلاس ۱۰ و ۱۱ خرداد ماه را بر جذب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه مس موثر می‌داند و می‌گوید: برگزاری اجلاس‌ها و همایش‌ها تاثیر فراوانی بر پیشرفت کشور در حوزه معدن می‌گذارد زیرا با تبادل‌نظرهای گوناگون، فرصت‌های خوبی برای شرکت‌ها ایجاد شده و در نتیجه با شناسایی توانمندی‌های مختلف شرایط جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی فراهم می‌شود.

وی می‌افزاید: وقتی شرکت‌ها و افرادی از سایر کشورها در اینگونه همایش‌ها شرکت کنند از یک‌سو با ظرفیت‌هایی معدنی که در کشور وجود دارد، آشنا شده و از سوی دیگر امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که نیاز به سرمایه‌گذاری فراوانی دارد فراهم می‌شود؛ در نتیجه کشورمان نیاز دارد هر از گاهی اقدام به برگزاری چنین اجلاس‌هایی کند.

بابایی عنوان می‌کند: شرکت ملی مس تعدادی پروژه دارد که قرار است آنها را در این همایش ارائه دهد زیرا برخی کشورها برای مشارکت در معادن ایران تمایل نشان داده‌اند.

وی می‌افزاید: شرکت ملی صنایع مس ایران در نظر دارد در معادن در حال تجهیز خود به منظور تکمیل طرح‌های معادن مس «تفت» و معدن مس «چهل کوره» سیستان و بلوچستان اقدام به جذب سرمایه‌گذاری کند.

وی درباره کسب دانش فنی بین‌المللی تصریح می‌کند: شرکت ملی مس به منظور کسب دانش فنی بین‌المللی در نظر دارد اقدام به مشارکت و سرمایه‌گذاری کند که از جمله آنها مشارکت در تکمیل اکتشافات ناحیه‌ای در شمال غرب و جنوب شرق کشور است.

بابایی خاطرنشان می‌کند: مشارکت بعدی در زمینه تجهیز و راه‌اندازی معادنی است که مطالعات اکتشافی آنها به وسیله این شرکت تکمیل شده و مطالعات فنی و اقتصادی اولیه آنها نیز انجام شده است.

وی درباره معادن مس فعال کشور می‌گوید: مس سرچشمه دارای ذخیره معدنی قابل برداشت به میزان ۶۰۰ میلیون تن با عیار حد ۲۵درصد و عیار متوسط مس ۶۸درصد و مس میدوک با ذخیره قابل برداشت معدنی به میزان ۱۸۵ میلیون تن با عیار حد ۲۰درصد و عیار متوسط مس ۵۷درصد و معدن مس سونگون با ذخیره قابل برداشت معدنی به میزان ۳۵۰ میلیون تن با عیارحد ۲۲درصد و عیار متوسط مس ۵۹درصد در کشورمان جزو معادن فعال هستند.

کمربند مس

بهروز برنا، معاون اکتشافات معدنی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی درباره اینکه در حوزه اکتشاف مس چه کارهای انجام شده، می‌گوید: کشور ما به‌دلیل وجود ذخایر مس از ظرفیت خوبی برخوردار است چراکه روی کمربند ۲۵۰۰ کیلومتری مس واقع شده، در این منطقه ذخایر مس کم‌عیار با تناژ بالا فراوان است.

وی می‌افزاید: در این منطقه ۸۵ نوع مس پرفیری وجود دارد و مس‌های تیپ‌های رسوبی هم در این کمربند فراوان دیده می‌شود به‌ویژه در مس سرچشمه و سونگون که در جهان شناخته شده‌اند و مقداری مولیبدن، طلا و نقره در این منطقه نیز یافت می‌شود.

وی درباره معادن مس موجود در کشور بیان می‌کند: در کشورما ۸۰ معدن مس وجود دارد که ۵۷ معدن آن فعال، ۱۶ معدن غیرفعال و ۷ معدن در حال تجهیز است.

برنا در زمینه اقداماتی که در حوزه اکتشاف مس انجام شده، می‌گوید: سازمان زمین‌شناسی کارهای زیادی در حوزه اکتشاف و ذخایر جدید انجام داده و لایه‌های اطلاعاتی را به اتمام رسانده است.

وی درباره اکتشافاتی که در حوزه مس اخیرا انجام شده، خاطرنشان می‌کند: مس مسجد داغی و انجرد در آذربایجان شرقی واقع شده‌اند که انجرد دارای ۱۰۰میلیون تن ذخیره و مسجد داغی در سیاه کمرمیانه دارای ۳۰۰میلیون تن ذخیره است. مس کرور در کرمان هم با ظرفیت ۲۰۰ میلیون تن از جمله اکتشافات مهمی است که در بخش مس انجام شده است.

وی تاکید می‌کند: این کمربند از شمال غربی ایران شروع شده و تا پاکستان و جنوب شرقی آسیا ادامه دارد. هر چه روی این کمربند اکتشافات بیشتری انجام می‌شود نتایج بهتری به‌دست می‌آید بنابراین باید میزان اکتشافات در این بخش افزایش یابد.

برنا ادامه می‌دهد: محدوده‌های مس رسوبی در محور آوج به هشترود و صفی‌آباد خراسان شمالی و مناطقی از خراسان رضوی به وسیله سازمان زمین‌شناسی کشف شده و همچنین معادن مس در هرمزگان به تازگی کشف شده است.

وی تصریح می‌کند: درحال‌حاضر کشورمان به‌دلیل ظرفیت‌های خوبی که در مس دارد از شرایط مناسبی برخوردار بوده و این نشان می‌دهد که در این حوزه می‌توانیم امیدهای فراوانی داشته

باشیم.وی بیان می‌کند: با توجه به اینکه قیمت مس در بازارهای جهانی در حال افزایش است کشور باید بیشتر در بخش استخراج و اکتشاف ورود پیدا کند تا بتواند در این بخش موفقیت‌های خوبی را کسب کند.

وی ادامه می‌دهد: کشور ما در بخش اکتشاف مس می‌تواند جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشد زیرا در این حوزه ظرفیت‌های لازم وجود دارد و تنوع مس در ایران موجب شده جذابیت‌های لازم برای سرمایه‌گذاران خارجی ایجاد شود و امید می‌رود در اجلاسی که پیش‌رو است سرمایه‌گذاران خارجی با سرمایه‌ها و فناوری‌های نوین در این حوزه ابراز تمایل کنند و شرایط مناسب هم برای حضور آنها فراهم شود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۳
کد مطلب: 24876
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت