گروه معادن
 
افشاگري دوباره سرقيني؛
سوءاستفاده خانوادگي از معادن!
گروه معادن - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارزش صادرات مواد معدنی و صنایع معدنی در سال گذشته به رقم 6.5 میلیارد دلار رسید و این در حالی است که بخش معدن تاکنون به جایگاه واقعی خود نرسیده است.
 
به گزارش ماين نيوز، جعفر سرقینی به عنوان جایگزین وزیر، خود را به سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور رساند و اظهار داشت: قرار بود در این نشست مستمع باشم اما ناگزیر نکاتی را مطرح می کنم و نخست اینکه اشکالات برنامه ها را بخش خصوصی به وزارتخانه منعکس کند تا نسبت به برطرف ساختن آن اقدام شود.

وی تصریح کرد: سیاست واگذاری پهنه های معدنی که سال گذشته به مورد اجرا گذاشته شد، توسط بخش خصوصی واقعی مورد استقبال قرار نگرفت و انتظار این است که چنانچه اشتباهی از سوی وزارتخانه در این زمینه صورت گرفته، موضوع منعکس تا نسبت به رفع آن اقدام شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارتخانه مزبور افزود: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تا پایان 1392 بالغ بر 200 هزار کیلومتر خطی پرواز ژئو فیزیک هوایی برای شناسایی ذخایر معدنی انجام داده که این رقم در سال 93 برابر با 50 هزار کیلومتر بود و امسال 300 هزار کیلومتر هدف گذاری شده است.

وی هدف از انجام ژئوفیزیک هوایی را تهیه و تولید اطلاعات پایه در زمینه ذخایر معدنی است که باید در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد و برپایه این اطلاعات برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

سرقینی موضوع سفته بازی و فروش پروانه های بهره برداری را از اقدامات نامناسب در بخش معدن دانست و گفت: جلوگیری از این رویه مخرب، سیاست دولت یازدهم بود و نسبت به ابطال پروانه های غیرفعال نیز اقدام شد.

وی یادآور شد: بررسی ها نشان داد، افرادی که یک محدوده معدنی را بین پنج تا 10 سال بدون هیچگونه اقدام بلوکه کرده بودند و سیاست واگذاری پهنه های معدنی به بخش خصوصی برای رفع این نارسایی بود.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، کنترلهای انجام شده نشان داد که اعضای یک خانواده نسبت به دریافت 32 پروانه اکتشاف معدنی اقدام کرده بودند که این امر حاکی است، هدف از این اقدام سوءاستفاده از معادن کشور بود.

وی خاطرنشان ساخت: وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوع صلاحیت فنی ومالی بهره برداران معادن را در این دوره به شکل جدی دنبال می کند، تا افرادی که واقعا قصد فعالیت دارند به این عرصه وارد شوند.

سرقینی افزود: سال گذشته نیاز به واردات هشت میلیون گندله در کشور وجود داشت اما به دلیل ضعف زیرساختها، به میزان سه میلیون تن گندله وارد کشور شد و از سوی دیگر هشت میلیون تن کنسانتره سنگ آهن مازاد وجود داشت و این موضوع ناشی از عدم تراز زنجیره ارزش در بخش فولاد بود.

وی اضافه کرد: امسال نیاز به هشت میلیون تن گندله وجود دارد اما برای جذب آن خط تولید باید آماده باشد.

این مقام مسئول گفت: مطابق طرح جامع فولاد در افق 1404 کمبود 40 میلیون تن سنگ آهن وجود دارد که برای رفع آن باید نسبت به تعریف پروژه جدید اقدام شود.

سرقینی در نشست پرسش و پاسخ نیز اظهار داشت: برنامه ششم توسعه در وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکنون نهایی نشده و اکنون کارگروهی در این زمینه فعالیت دارد که یکی از محورهای فعالیت این است که چگونه برای معدن باید تسهیلات ویژه قائل شد و در واقع با نرخ بهره کمتری این بخش مورد حمایت قرار گیرد.

وی گفت: موانع قانونی نیز چگونه باید برطرف شود تا بخش معدن با پویایی لازم در رشد اقتصادی کشور نقش آفرین باشد و علاوه برآن افزایش تولیدات معدنی، جذب سرمایه گذاری خارجی با شرایط تسهیل کننده از دیگر محورهای مورد توجه در برنامه ششم توسعه است.

این همایش نیم روزه با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ایمیدرو، سازمان نظام مهندسی معدن ایران، خانه معدن ایران، انجمن علمی مهندسی معدن، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به مناسبت هفته معدن برپا شده بود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۷
کد مطلب: 24692