گروه معادن مس
 
فلز سرخ در شیلی رنگ از رخ می‌بازد
گروه معادن >مس - خشکسالی و زلزله در شیلی موجی از نگرانی در میان تولیدکنندگان مس این کشور ایجاد کرده است. این دو اتفاق باعث شده قیمت جهانی مس در هفته گذشته به بالاترین میزان خود برسد. کمیسیون دولتی مس شیلی (کوچیلکو) در ژانویه برآورد کرده بود که تولید مس در سال ۲۰۱۵ به حدود ۶ میلیون تن می‌رسد که بالاتر از 5.78 میلیون تن در سال گذشته خواهد بود.
به گزارش ماين نيوز، طبق اعلام کوچیلکو، این کاهش پیش‌بینی شده به دلیل برآورد کمتر از پروژه‌های آنگلوامریکن و بریک گولد است.

آنگلوامریکن ماه گذشته اعلام کرد ادامه خشکسالی در شیلی بر عملکرد عملیاتی این شرکت در سال گذشته تاثیر گذاشت و ممکن است امسال بر معدن لس‌برونسس این شرکت در مرکز شیلی تاثیر بگذارد.

براساس گزارش رویترز، شیلی با کاهش عیار سنگ‌های استخراجی در معادن قدیمی روبه‌رو است با این همه امیدوار است معادن جدیدی مانند معدن مینیسترو هالس کودلکو به افزایش تولید کمک کنند. این در حالی است که افزایش تولید مس در این کشور نیازمند سرمایه‌گذاری جدید در معادن است. از سوی دیگر کشف ذخایر جدید مس در امریکای لاتین می‌تواند سرمایه‌گذاران را به سوی خود جذب کند. مقام‌های دولتی این کشور معتقدند با سرمایه‌گذاری مجدد در معادن می‌توان تولید مس در این کشور را مانند گذشته قدرتمند کرد.

عمر ۲۰ ساله ذخایر مس در شیلی

مدیر اداره بین‌الملل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره کاهش ذخایر مس در کشور شیلی اظهار کرد: هرچند شیلی بزرگترین تولیدکننده مس در جهان است اما امروز شاهد کشف ذخایر جدید مس در آمریکای لاتین هستیم.

وی افزود: امروز ذخایر دوره شدادی مس در این کشور رو به اتمام است اما نمی‌توان اظهار کرد عیار ذخایر باقیمانده نیز کاهش یافته است. البته شیلی تا ۱۰، ۲۰ سال آینده ذخیره مس در اختیار دارد اما پس از آن شرکت‌های بزرگ باید به دنبال ذخایر جدید در این حوزه باشند.

سیدهادی میرمحمد میگونی در ادامه تصریح کرد: البته زمان ۱۰ تا ۲۰سال برای فعالیت‌های معدنکاری زمان کمی نیست. طبق داده‌های اکتشافی برای مدت زمان ۱۰ تا ۲۰ سال می‌توان برنامه‌ای کوتاه، میان و بلندمدت تعیین کرد درنتیجه کاهش ذخایر مس در این فاصله نمی‌تواند شرکت‌های بزرگ را با چالش مواجه کند. به گفته وی، با توجه به کشف ظرفیت‌های جدید در آفریقا و آمریکای لاتین، شرکت‌های معدنی حاضر در شیلی برای ورود به این مناطق نیز اقداماتی انجام داده‌اند. البته نباید فراموش کرد که شرکت‌های بزرگ معدنی تنها به دنبال استخراج و بهره‌برداری از یک ماده معدنی نیستند به همین دلیل کاهش ذخیره مس در شیلی نمی‌تواند آسیب جدی به آنها وارد کند. در واقع اگر ذخیره مس رو به کاهش باشد به دنبال مواد دیگری با بازارهای جدید خواهند رفت.

میگونی اضافه کرد: بدون شک کشف ذخایر جدید در مناطق دیگر می‌تواند فعالیت‌های معدنی شیلی در این حوزه را تحت‌الشعاع قرار دهد. کشف ذخایر سرچشمه نمونه‌ای از این اتفاق است. با کشف ذخیره مس در سرچشمه، شیلی با چالش‌های متفاوتی در بازار خود مواجه شد در نتیجه کشف ذخایر در امریکای لاتین نیز می‌تواند بر این کشور اثرگذار باشد.

وی درباره فعالیت‌های معدنی شرکت‌های بزرگ نیز گفت: شرکت‌های بزرگ معدنی در استرالیا، کانادا و افریقا همیشه به دنبال یک جایگزین هستند تا در مواقع بحران با مشکل جدی روبه‌رو نشوند.

تاثیر زلزله شیلی بر بازار

کارشناس اکتشاف درباره فعالیت‌های شیلی در حوزه مس اظهار کرد: براساس گزارش سازمان زمین‌شناسی آمریکا (USGS)، کشور شیلی با ۱۹۰ میلیون تن ذخیره قطعی، بیشترین ذخایر مس دنیا را به خود اختصاص داده است. طبق این گزارش میزان تولید مس این کشور در سال ۲۰۱۲، 5.3 میلیون تن، در سال ۲۰۱۳، 5.7 میلیون تن و در سال ۲۰۱۴م، 5.8 میلیون تن بوده است. در واقع ۲۰ درصد از تولید ناخالص ملی این کشور و ۶۰ درصد از صادرات آن متعلق به مس است.

آرمین سلسانی در ادامه افزود: با توجه به آمارهای عنوان شده کشور شیلی پیشرفت قابل توجهی پیش از سال ۲۰۱۵ در زمینه تولید مس داشته، اما زلزله اخیر در این کشور و همچنین مشکلات مربوط به خشکسالی‌های اتفاق افتاده در فعالیت‌های معدنی شیلی اختلالاتی را ایجاد کرده است. از سویی دیگر برخی از معادن شیلی با مشکلاتی از جمله مشکل تامین برق مواجه هستند. به طور کلی مشکلات یادشده و ایجاد نگرانی‌ها در تولید و عرصه مس شیلی سبب شده که قیمت مس در بازارهای جهانی در هفته گذشته به بالاترین حد خود برسد.

وی گفت: میزان فروش مس در این کشور بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵، سالانه 11.2 میلیارد دلار و در فاصله زمانی بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ این رقم به سالانه 11.5 میلیارد دلار رسید. هرچند درآمد حاصل از فروش مس برای شیلی درآمدی خوب بوده اما این کشور در سال‌های اخیر با کاهش عیار مس مواجه شده است.

سلسانی تصریح کرد: آمارهای منتشرشده نشان می‌دهد از زمان شروع به‌کار شرکت اسکاندیدا از سال۱۹۹۱ میانگین عیار ذخایر مس، 1.4 درصد بوده اما درحال‌حاضر این میانگین عیار به یک‌درصد رسیده است. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ میانگین عیار ذخایر مس در کشور شیلی به 0.7 درصد برسد. به همین دلیل باید انتظار کاهش تولید را داشته باشیم.

به گفته وی، با توجه به اینکه میزان تولید مس در سال گذشته 5.8 میلیون تن بوده پیش‌بینی می‌شود ۲۰ درصد از منابع مس این کشور ظرف ۱۰سال آینده تعطیل خواهد شد. درواقع شیلی امروز با معضل کاهش عیار و کاهش ذخیره روبه‌رو است.

این کارشناس اکتشاف تصریح کرد: شورای معادن شیلی در آمار اظهار کرده است، میزان تولید ۴۳ درصد از تولیدکنندگان مس جهان تا سال ۲۰۲۰م بیشتر از تولید کشور شیلی خواهد بود. در واقع تا ۵ سال آینده ۴۳ درصد از تولیدکنندگان گوی سبقت در تولید مس را از شیلی خواهند ربود.

بدون شک شیلی برای دستیابی به قدرت گذشته خود در مس و حفظ این جایگاه نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتری خواهد بود. سلسانی درباره این موضوع اظهار کرد: درحال‌حاضر شیلی به دنبال سرمایه‌گذاری مجدد در معادن خود است تا بتواند فرآیندهای استخراجی خود را بیش از گذشته تقویت کند. براساس آمارهای مربوط به کمیسیون دولتی شیلی، سرمایه‌گذاری مجدد می‌تواند بخش زیادی از نیازهای معدنکاران را در این کشور تامین کند. طبق گزارش این کمیسیون، این کشور نیازمند سرمایه‌گذاری ۱۰۵ میلیارد دلاری در بخش معادن خود خواهد بود که ۸۱ میلیارد دلار آن مربوط به بخش مس است.

وی درباره تاثیر کاهش تولید مس در شیلی بر حضور سرمایه‌گذاران نیز افزود: بدون شک در پی چنین اتفاقی حضور سرمایه‌گذاران در این کشور کم‌رنگ‌تر از گذشته خواهد بود. درحال‌حاضر شرکت‌های بزرگ معدنی همچون بی‌اچ پی بیلتون در شیلی مشغول به فعالیت در صنعت مس هستند که ممکن است فعالیت آنها در صورت کاهش ذخایر این کشور کم‌رنگ‌تر شود. همانطور که مطرح شد زلزله و تامین نشدن برق در معادن این کشور مشکلاتی را ایجاد کرده است البته معدنکاران بزرگ معتقدند این زلزله به زیرساخت‌های موجود در معادن آسیبی وارد نکرد اما توانسته قیمت مس را افزایش دهد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۲
کد مطلب: 23635