گروه صنایع معدنی فولاد
 
بازار فولاد و ميل به كاهش قيمت‌ها
گروه صنایع معدنی >فولاد - بازار فولاد نخستين روز هفته را با روند ريزشي قيمت ها آغاز کرد. در اين روز نرخ برخي ضخامت هاي ورق، ميلگرد نوردکاران بخش خصوصي، لوله صنعتي و... در بازه 10 تا 30 تومان کاهش يافت. در بازار غيررسمي مسير قيمتي انواع آهن آلات عملااز روز يکشنبه خود را نشان مي دهد، اما با توجه به اينکه روند معاملات در همان حجم محدود گذشته در جريان است و تقاضاي انباري و مصرفي فولاد افزايش محسوسي را نسبت به قبل تجربه نکرده ،به نظر مي رسد تا پايان هفته شاهد نوسانات کاهشي قيمت ها در بازار فولاد باشيم.
به گزارش ماين نيوز، هفته گذشته اما شاهد جهت گيري هاي مختلف قيمتي در بازار آهن کشور بوديم. در حالي که از روز شنبه نرخ اغلب محصولات فولادي مانند ميلگرد، نبشي، ناوداني و... با کاهش همراه بود، اما بهاي تيرآهن افزايش قابل ملاحظه اي را تا روز دوشنبه تجربه کرد که متاثر از کاهش حجم عرضه اين محصول در بازار تهران بود.

از روز سه شنبه به بعد نيز اين روند مثبت قيمتي اصلاح و به سمت کاهش تعديل شد. در حالي که از ابتداي هفته شاهد واکنش هيجاني برخي بازارها مانند بازار سرمايه به بيانيه هسته اي لوزان بوديم، اما در بازارهاي کالايي کشور مانند فولاد هيچ عکس العمل مشخصي نسبت به اين رخداد مشاهده نشد و کاملا متاثر از رکود مبادلات، قيمت محصولات فولادي تحت مکانيزم عرضه و تقاضا تعيين شد.

طي اين هفته در بورس کالاي ايران نيز 192 هزار و 332 تن انواع فولاد عرضه و حجم معامله اين محصولات 83 هزار و 202 تن به ثبت رسيد. شرکت فولاد خوزستان در اين هفته مهم ترين عرضه کننده رينگ فولاد به شمار مي رفت که طي يک روز بالغ بر 170 هزار تن شمش و تختال را به تابلو معاملات آورد که تنها 58 هزار و 800 تن آن خريداري شد. کماکان سايه سنگين رکود معاملات بر سر بازار فولاد سنگيني مي کند، از اين رو روند قيمت ها در بازار غيررسمي با کاهش همراه است و در بورس کالانيز تغييري در قيمت هاي پايه نسبت به سال گذشته مشاهده نشده است. اين موضوع در حالي است که هزينه هاي جاري و ثابت توليد در سال جديد افزايش يافته اما تلاش براي ترغيب خريداران به حضوري فعال تر در مبادلات موجب شده تا عرضه کنندگان تغييري در قيمت هاي پايه اعمال نکنند.

دورنماي روشن در انتظار صنعت فولاد؟

در شرايطي که اغلب بازارهاي کالايي کشور همچون بازار فولاد با رکود معناداري که دامنه آن به بيش از دو سال گذشته بازمي گردد دست و پنجه نرم مي کنند، انتشار بيانيه پاياني نشست هسته اي لوزان و افزايش اميدواري ها نسبت به حصول توافق جامع تا 10 تيرماه که با احتمال بالايي با رفع تحريم ها همراه خواهد بود، موجب شده تا برخي مديران فولادي نسبت به آثار مثبت اين توافق بر صنعت فولاد کشور ابراز خوش بيني کنند.

رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران معتقداست: بيانيه سوئيس نه تنها بستر لازم را براي برطرف شدن تحريم ها فراهم ساخته، بلکه جهت توسعه صنعت فولاد فرصت ايده آلي را براي سرمايه گذاري مهيا کرده است.

بهرام سبحاني گفت: رفع تحريم ها، زمينه صادرات اين بخش را تسهيل مي کند و در عين حال نقل و انتقال پول که با مخاطره زياد و شرايط ناايمن صورت مي گرفت بهبود بخشيده و از طرفي هزينه ها را نيز کاهش مي دهد.

در عين حال مديرعامل ذوب آهن اصفهان نيز اعلام کرد: توافق هسته اي ايران و قدرت هاي بزرگ جهاني را طليعه اي براي حركت جديد اقتصادي كشور مي دانيم و اميد است بتوانيم با اين شرايط جديد، در ذوب آهن فضايي تازه براي دستيابي به اهداف شركت ايجاد كنيم و از رکود خارج شويم.

اردشير سعدمحمدي درخصوص شرايط بحراني شرکت هاي فولادي و مشکلات حوزه فروش گفت: هم اكنون علاوه بر ذوب آهن ۴۸ كارخانه توليد ميلگرد، ۹ كارخانه توليد تيرآهن و ۷ كارخانه توليد ساير محصولات همچون نبشي، ناوداني و... در كشور وجود دارند، بنابراين مانند گذشته ذوب آهن نمي تواند كنترل بازار را در اختيار داشته باشد، هرچند كيفيت محصولات اين شركت ها به هيچ وجه قابل مقايسه با ذوب آهن نيست، اما بسياري از خريداران به اين مساله مهم توجه ندارند. ضمن اينكه كشورهايي همچون چين نيز محصولات خود را با قيمت هاي ارزان ارائه مي كنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۵
کد مطلب: 23541
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد