گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیرعامل فولاد هرمزگان مطرح کرد:
سد آمریکا و اروپا در برابر فولاد روسیه
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل فولاد هرمزگان درباره دامپینگ روسیه در بازار فولاد اظهار کرد: این داستان از چند ماه پیش و درست با آغاز تحریم‌های امریکا علیه روسیه، شروع شد که درنهایت توانست ارزش روبل را تا ۳۵ درصد کاهش دهد. اما در آن سوی ماجرا با کاهش ارزش روبل انگیزه برای صادرات افزایش پیدا کرد. در واقع صادرات در چنین شرایطی منجر به افزایش ۳۵درصدی درآمدها می‌شود. هرچند این اتفاق بر صادرات تاثیر مثبت داشته اما بر خریدهای خارجی تاثیر منفی داشته است.
به گزارش ماین نیوز، مرتضی آقاجانی افزود: با توجه به تعرفه‌های سنگینی که اروپا و آمریکا روی واردات فولاد از روسیه وضع کرده‌اند این کشور بازار چندانی در اروپا نخواهد داشت در نتیجه تمرکز اصلی خود را روی بازار کشورهای آسیایی و حاشیه خلیج فارس گذاشته است. با توجه به کاهش ارزش پول ملی این کشور و همچنین در اختیار داشتن معادن غنی، روسیه می‌تواند بازارهای موجود در منطقه را تسخیر کند.

هرچند قیمت سنگ‌آهن جهانی، انرژی و فولاد در جهان با کاهش مواجه شده است اما در ایران این تغییرات چندان مشاهده نمی‌شود در نتیجه این موضوع می‌تواند بر رقابت فولادی ایران تاثیرگذار باشد.

به گفته آقاجانی در صورت ادامه این موضوع ایران توان رقابت با روسیه را نخواهد داشت در نتیجه در بازارهای آسیایی دچار مشکل خواهیم شد. هرچند این خطر در کمین صنعت فولاد ترکیه دیده می‌شود اما این کشور با وضع تعرفه ۳۵درصدی واردات از اثرات منفی این موضوع جلوگیری کرده است. ما نیز برای جلوگیری از آثار منفی این موضوع تعرفه واردات را در روزهای پایانی سال ۹۳ وضع کردیم اما این اقدام با تاخیری ۲ تا ۳ماهه و با میزان کم انجام شد.

مدیرعامل فولاد هرمزگان درباره اینکه اگر روسیه دست به دامپینگ بزند چه تاثیری بر بازار چین خواهد داشت، اظهار کرد: در پی افت جهانی قیمت سنگ آهن چین که بزرگترین واردکننده این ماده معدنی در جهان است با کاهش قیمت تمام‌شده مواجه شد. از سویی دیگر این کشور که با افزایش تولید به صادرکننده فولاد تبدیل شده است برای تسخیر بازار وارد رقابت شدیدی با روسیه می‌شود اما این موضوع به نفع خریداران مواد خام است که از این رقابت نهایت استفاده را می‌برند. البته این رقابت به محصولات نهایی نیز کشیده خواهد شد.با توجه به کاهش شدید قیمت سنگ‌آهن و سیاست‌های اقتصادی پیش‌بینی می‌شود این رقابت در ۲۰۱۵م نیز به همین شدت ادامه یافته و درپی آن قیمت‌ها نیز در بازار با کاهش مواجه خواهند شد.

آقاجانی تاکید کرد: ما نیز با افزایش تعرفه باید فضای بازار داخلی را برای تولیدکنندگان فولاد که به دلیل افت قیمت‌ها توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارند، مهیا کنیم. با توجه به اتفاقات رخ‌داده در فضای بین‌المللی و نتیجه مثبت مذاکرات هسته‌ای، پیش‌بینی می‌شود ظرف چند سال آینده ایران حضور خوبی در بازارهای جهانی داشته باشد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۱۷
کد مطلب: 23374
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت