گروه معادن سنگ آهن
 
فیروزه افروز در گفت‌وگو با ماین نیوز:
تفکیک جنسیتی در بخش معدن کم‌لطفی به زنان است
چشم‌انداز مثبت چادرملو مثبت به شرط واگذاری محدوده جدید
گروه معادن >سنگ آهن - شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از بزرگترین شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی کشور محسوب می‌شود که حجم کاری آن بسیار بالا بوده و افرادی که به ویژه در سطوح مدیریتی و کارشناسی آن مشغول به کار هستند، وظایف سنگینی را بر عهده دارند. از آمار دقیق تعداد زنان شاغل در شرکت چادرملو اطلاعات دقیقی در دست نیست اما یکی از زنان صاحب مسئولیت در این شرکت اعتقاد دارد که هیچ مانعی بر سر پیشرفت زنان در بخش معدن و صنایع معدنی کشور و از جمله شرکت چادرملو وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، فیروزه افروز یکی از معدود زنانی است که در بزرگترین شرکت تولیدکننده سنگ آهن کشور مشغول به کار است. او که از سال 1371 تاکنون در واحد امور مهندسی و کنترل پروژه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو کار می‌کند، اعتقاد دارد که ایجاد تفکیک جنسیتی در رشته‌های تحصیلی مرتبط با بخش معدن کم‌لطفی بزرگی در حق زنان بوده و زنان می‌توانند با توجه به مسئولیت‌پذیری بالایی که دارند به سمت‌های بالای مدیریتی نیز دست پیدا کنند.

او که خود را دستکم از نظر سنی باتجربه‌ترین زن فعال در شرکت چادرملو معرفی می‌کند، تاکید دارد که چشم‌انداز شرکت چادرملو مثبت بوده و باید در این راستا محدوده‌های جدیدی به این شرکت واگذار شود تا چادرملو بتواند خوراک کارخانه‌های کنسانتره، گندله و در نهایت فولادسازی خود را در بلندمدت تامین کند.

متن گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با فیروزه افروز به شرح زیر است:

به عنوان سوال نخست خود را معرفی کنید و بفرمایید چه تحصیلاتی دارید؟

من فیروزه افروز هستم. از سال 1371 در واحد امور مهندسی و کنترل پروژه در پروژه‌های مختلف چادرملو حضور داشته‌ام. رشته و مدرک تحصیلی من فوق لیسانس تجارت الکترونیک و بازاریابی است. البته آموزش‌های مختلف ضمن کار را نیز گذرانده‌انم. من از ابتدا که وارد صنعت شدم، در حوزه بازرگانی در بخش‌های سفارشات، خرید خارج و اعتبارات اسنادی فعال بودم. در چادرملو از ابتدا از اعتبارات ارزی برای سه خط اول استفاده کردیم و بعدا برای خط چهارم از حساب ذخیری ارزی استفاده کردیم و در فاینانس‌های گندله‌سازی اردکان نیز پیشقدم بودیم و در حوزه اخذ تسهیلات فاینانس نیز فعال بوده‌ام. ضمن اینکه در بخش قراردادهای خارجی و کنترل‌های مالی و بازرگانی پروژه‌ها نیز حضور داشته‌ام.

کنترل پروژه‌ در شرکتی مانند چادرملو کار بسیار سنگینی است. چطور از پس این وظیفه برآمده‌اید؟

من بسیار خوشحالم که وارد این حیطه شدم و باید بگویم خیلی موارد را نیز در این مدت آموخته‌ام. تلاش کردم در این مدت هم بیاموزم و هم از آموخته‌هایم در کارها استفاده کنم.

چشم‌انداز شرکت چادرملو را چطور می‌بینید. با توجه به اینکه عمر معدن تا چند سال دیگر به پایان می‌رسد و هنوز محدوده جدیدی برای اکتشاف و استخراج به شرکت واگذار نشده است.

من خیلی وارد این مقوله نمی‌شوم ولی این یک الزام است. با توجه به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در چادرملو اجتناب‌ناپذیر است که موانع و مشکلات منجر به توقف این فعالیت‌ها باید هرچه زودتر به صورت معقولی برداشته شوند. شرکت چادرملو باعث ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در کشور و منطقه شده است و به صورت منطقی و معقول باید موانع پیش‌روی این شرکت برداشته شوند تا چادرملو بتواند به ذخایر جدید برای خوراک‌ واحدهای کنسانتره، گندله و فولادسازی خود دست پیدا کند. ما نباید اجازه دهیم سرحلقه قطع شود و زنجیره تولید فولاد در چادرملو دچار مشکل شود.

اطلاع دارید که در حال حاضر چند خانم در شرکت چادرملو مشغول به کار هستند؟

فکر می‌کنم 12 تا 13 نفر زن در مجموع در چادرملو کار می‌کنند. البته من وضعیت پیمانکاران چادرملو را نمی‌دانم. در سایت که فکر نمی‌کنم کارمند خانم داشته باشیم. در اردکان چند نفر کارمند خانم داریم که در سطوح مختلف کار می‌کنند.

شما بالاترین خانم در چادرملو از نظر سطح مدیریتی و کاری هستید؟

دقیق نمی‌دانم. از نظر سنی من با 56 سال سن دارای بیشترین تجربه در بین کارمندان زن چادرملو هستم اما از نظر سمت نمی‌دانم. البته رئیس حسابداری شرکت نیز یک خانم است.

چند سال پیش بحث ممنوعیت حضور و تحصیل زنان در رشته‌های معدنی و تفکیک جنسیتی در این حوزه مطرح شد. نظر شما در این باره چیست؟

به نظر من مطرح کردن این بحث نوعی کم‌لطفی به زنانی است که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. باید بدانیم که معمولا انحرافاتی که در کارها پیش می‌آید، مربوط به حوزه‌هایی که زنان تحصیلکرده دارای مسئولیت بالا در آنها حضور دارند نیست. بعضا سقف‌های شیشه‌ای برای زنان در سطوح مختلف می‌گذارند که از داخل دیده نمی‌شوند ولی وجود دارند و باید این سقف‌ها به تدریج برداشته شوند. مسئولان هم باید به تدریج دیدگاه خود را نسبت به فعالیت زنان در حوزه‌های مختلف مثبت کنند.

موضع آقای نوریان، مدیرعامل شرکت چادرملو نسبت به فعالیت زنان در این شرکت چطور بوده است؟

از زمان حضور آقای نوریان در چادرملو من به شخصه محدودیت خاصی از سوی ایشان برای فعالیت زنان در چادرملو ندیده‌ام.

دوست خانم معدنکاری دارید و از زنان معدنکار کشور کسی را می‌شناسید؟

نه ندارم و نمی‌شناسم.

چند فرزند دارید؟

دو فرزند دارم که دوقلو هستند، یکی دختر و دیگری پسر. پسرم در رشته کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شریف تحصیل کرده و دخترم نیز در حوزه بازرگانی و بازاریابی درس خوانده است.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۳۴
کد مطلب: 23232