گروه صنایع معدنی سایر حوزه ها
 
مدیرعامل نسوز راه صنعت در گفت‌وگو با ماین نیوز:
محکوم به تولید محصولات ویژه در صنعت نسوز هستیم
گروه صنایع معدنی >سایر حوزه ها - مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز راه صنعت اصلی‌ترین اولویت صنعت نسوز کشور را رفتن به به سمت تولید محصولات با تکنولوژی‌های بالاتر و محصولات ویژه دانست و گفت: در این راستا شرکت‌های نسوز باید به فکر جوینت ونچر و سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های صاحب تکنولوژی در دنیا باشند.
غلامعلی کهباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با طرح این پرسش که چگونه چین با استفاده از سوخت گران محصول نسوزی را تولید می‌کند که قابل رقابت با نسوز ایرانی تولید شده با سوخت ارزان است، گفت: در چین قیمت هر متر مکعب گاز بین 70 تا 80 سنت است در حالی که قیمت گاز در ایران مترمکعبی بین 170 تا 180 تومان است اما باز هم نمی‌توانیم با سوخت ارزان محصول قابل رقابتی را با محصولات چینی تولید کنیم.

وی با بیان اینکه بخش تولید و صنعت در ایران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند که باعث شده این بخش به پیشرفت لازم دست پیدا نکند، توضیح داد: از جمله اصلی‌ترین این مشکلات نوسان بی‌حساب و کتاب نرخ ارز است که در چند سال گذشته کمر تولیدکنندگان را خم کرده است. چند نرخی بودن ارز هم مزید بر مشکلات شده است.

او با اشاره به اینکه ظرفیت تولید نصب شده در صنعت نسوز کشور بسیار بیشتر از مصرف این محصولات است، گفت: البته بخش عمده‌ای از این ظرفیت مربوط به ظرفیت تولید محصولاتی است که به دلیل تغییر تکنولوژی عملا دیگر بازار مصرفی برای آنها وجود ندارد و می‌توانیم بگوییم این ظرفیت در واقع ظرفیت به درد نخور در صنعت نسوز محسوب می‌شود. در چنین شرایطی ما محکوم به این هستیم که به سمت تولید محصولات خاص‌تر و ویژه‌تر در صنعت نسوز برویم.

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز راه صنعت اضافه کرد: البته ما تجهیزات موردنیاز برای تولید محصولات ویژه‌تر را در کشور نداریم و به همین دلیل باید به سمت سرمایه‌گذاری مشترک و همکاری با صاحبان تکنولوژی در دنیا برویم. لازمه این کار نیز این است که در کشور ثبات اقتصادی به وجود بیاید و مسئولان با تصمیمات لحظه‌ای فضای اقتصادی کشور را به هم نریزند.

کهباسی در ادامه درباره آخرین وضعیت فعالیت‌های شرکت فرآورده‌های نسوز راه صنعت نیز توضیح داد: ظرفیت تولید شرکت در سال گذشته بالغ بر 6000 تن بود که با پروژه‌های در دست اجرا قرار است این ظرفیت امسال به 10 هزار تن برسد. البته تولید واقعی شرکت در سال گذشته به دلیل رکود بازار بین 4500 تا 5000 تن بود. محصولات نیز عمدتا در پروژه‌های احیای فولاد و کارخانه‌های سیمان و همچنین صنعت نفت و گاز و آلومینیوم مورد مصرف قرار می‌گیرد. ما در گذشته به صورت غیرمستقیم و مستقیم نیز به عراق صادرات داشتیم.

وی افزود: من به شخصه و برخلاف بسیاری دیگر از دوستانم در صنعت نسوز نسبت به آینده خوش‌بین هستم و فکر می‌کنم به زودی فضا باز خواهد شد.

کهباسی تاکید کرد: عملکرد تولیدکنندگان کشور در برخی حوزه‌ها مانند عایق‌های حرارتی به گونه‌ای مطلوب بوده که در حال حاضر واردات این محصولات به کشور صرفه چندانی ندارد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۵
کد مطلب: 23191