گروه صنایع معدنی سایر حوزه ها
 
زاويه در گفت‌وگو با ماين نيوز تشريح كرد:
برگزاري موفقيت‌آميز دومین همایش و نمایشگاه صنعت دیرگداز
جز تعرفه‌گذاري حمايتي از دولت نمي‌خواهيم
گروه صنایع معدنی >سایر حوزه ها - دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت مواد نسوز و رئيس دومین همایش و نمایشگاه ملی صنعت دیرگداز ایران با اشاره به برگزاري موفق دومین همایش و نمایشگاه ملی صنعت دیرگداز ایران در روزهاي 28 تا 30 ارديبهشت ماه سال جاري در پژوهشگاه نيرو در تهران اظهار كرد: بالغ بر 750 نفر مدعو در اين همايش و نمايشگاه حضور داشتيم و 130 نفر نيز در كارگاه‌هاي آموزشي همايش شركت كردند كه اين يك ركورد براي صنعت نسوز محسوب مي‌شود.
 
علی حسین زاویه در گفت‌وگو با خبرنگار ماين نيوز با اشاره به اينكه دومین همایش و نمایشگاه ملی صنعت دیرگداز ایران با امكانات مالي محدودتر اما با اراده قوي‌تر نسبت به دوره اول آن (حدود 10 سال پيش) برگزار شد، افزود: مدعوين در همايش از حوزه‌هاي مختلف از جمله فارغ‌التحصيلان رشته سراميك، دانشگاهيان، فعالان كسب و كار صنعت نسوز و سرمايه‌گذاران حضور داشتند و اساتيدي از داخل و خارج از كشور نيز در همايش مقالات و مطالب خود را ارائه كردند.

او با اشاره به برگزاري موفقيت آميز كارگاه‌هاي آموزشي در جريان برگزاري دومین همایش و نمایشگاه ملی صنعت دیرگداز ایران عنوان كرد: برگزاري اين كارگاه‌ها نشان داد كه همه به دنبال ارائه حرف‌هاي نو در صنعت نسوز كشور هستند و اگرچه در صنعت نسوز كشور در حال حاضر نسبت به 10 سال گذشته بخش تحقيقات دچار افت شده است اما احساس ما بر اين است كه اقبال به اين حوزه دوباره صورت گرفته و آتش زير خاكستر تحقيقات دوباره در حال شعله‌ور شدن است و بايد تلاش كنيم تا بر اين آتش بدميم و آن‌را رونق ببخشيم.

وي افزود: از سوي ديگر در بخش آموزش نيز كارهاي جدي را دنبال مي‌كنيم و در پي همكاري با دانشگاه‌هايي از جمله دانشگاه صنعتي شريف در حوزه صنعت نسوز هستيم. در همين حال در جريان برگزاري همايش تاكيد كرديم كه سرمايه‌گذاران خارجي ايران را فقط به عنوان بازار هدف نبينند بلكه اقدام به سرمايه‌گذاري مشترك در ايران كرده و با استفاده از منابع انرژي ارزان‌قيمت و ذخاير معدني فراوان كشورمان اقدام به توليد محصول و سپس صادرات آن از طريق ايران كنند.

زاويه با تاكيد بر اينكه صنعت نسوز كشور هيچ حمايتي از دولت به جز حمايت تعرفه‌اي و كنترل واردات نمي‌خواهد، اضافه كرد: شاخص‌ترين صنعت مصرف كننده صنعت نسوز كشور صنعت فولاد و به ويژه فولاد مباركه است كه امروز تا 95 درصد از توليدات صنعت نسوز ايران استفاده مي‌كند و اين براي ما اهميت زيادي دارد. همينطور در صنعت سيمان ركوردهاي خوبي توسط صنعت نسوز كشور به ثبت رسيده كه حتي در مواردي از ركوردهاي نسوزهاي خارجي نيز بالاتر بوده است. در صنايع پتروشيمي نيز صنعت نسوز كشور حضور خوبي دارد و تمام ضدحريق‌ پالايشگاه‌هاي نفت، گاز و پتروشيمي كشور صد در صد ايراني هستند و صنعت نسوز كشور در مجموع رقيب سرسخني براي شركت‌هاي خارجي فعال در اين حوزه محسوب مي‌شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت مواد نسوز در ادامه با اشاره به وجود 51 واحد توليد نسوز در كشور عنوان كرد: از اين تعداد 39 واحد عضو انجمن هستند و مابقي نيز در حال طي مراحل عضويت در انجمن هستند. در مجموع بالاي 90 درصد توليد نسوز كشور عضو انجمن نسوز هستند. در حال حاضر ظرفيت نصب شده در صنعت نسوز كشور بين 560 تا 570 هزار تن است و توليد كشور در اين حوزه نيز بين 330 تا 340 هزار تن است. واردات نسوز به كشور نيز انجام مي‌شود و ميزان آن بين 40 تا 70 هزار تن است. البته برخي از نسوزهايي كه وارد كشور مي‌شوند صرفه توليد آنها در داخل وجود ندارد.

زاويه درباره واردات محصولات نسوز به كشور توضيح داد: انتظار داريم كساني كه در حوزه بيزينس نسوز فعاليت مي‌كنند، به منافع ملي هم فكر كنند و اقدام به واردات باكيفيت محصولات نسوز كنند. البته دولت نيز گام‌هايي را در راستاي حمايت تعرفه‌اي از صنعت نسوز برداشته و در اين زمينه اراده دارد. ولي در هر صورت واردكنندگان نيز به هر شكل ممكن در حوزه واردات نسوز فعال هستند.

رئيس دومین همایش و نمایشگاه ملی صنعت دیرگداز ایران درباره عملكرد نسوزهاي معتبر خارجي در بازار ايران و ضرورت مشاركت با اين شركت‌ها و يا حتي ادغام شركت‌هاي ايراني با اين شركت‌ها عنوان كرد: به نظر من هنوز از نظر فرهنگي مساله ادغام شركت‌ها در ايران جا نيفتاده است و همه در ايران دوست دارند كشتي‌ بگيرند تا فوتبال بازي كنند. بايد اين مسائل حل شود تا ما رو به كار تيمي بياوريم. البته جا دارد بگويم واحدهاي متفرقه صنعت نسوز ما به صورت مجزا ركوردهايي در صنايع فولاد و سيمان دارند كه در برخي موارد با ركوردهاي شركت‌هاي خارجي معتبري مانند رفراتكنيك و وزوويوس برابري مي‌كند و يا حتي از ركوردهاي آنها نيز بالاتر است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت مواد نسوز با بيان اينكه صنعت نسوز كشور چاره‌اي جز سرمايه‌گذاري و كار در حوزه تحقيق و توسعه براي پيشرفت و رقابت با محصولات خارجي ندارد، درباره عملكرد صنعت نسوز در حوزه صادرات نيز توضيح داد: صادرات نياز به بسترهايي دارد كه يكي از مهمترين آنها تعاملات بين‌المللي مناسب است. البته دولت با توجه به سياست‌هايي كه در پيش گرفته نشان داده كه به دنبال تعاملات خوب با دنياست و اميدواريم با حل مشكلات اين حوزه زمينه براي صادرات هرچه بيشتر صنعت نسوز كشور نيز فراهم شود.

رئيس دومین همایش و نمایشگاه ملی صنعت دیرگداز ایران همچنين با اشاره به استقبال خوب انجام شده از دومین همایش و نمایشگاه ملی صنعت دیرگداز ایران اظهار كرد: صنايع زيادي از اين همايش استقبال خوبي كردند البته حضور صنعت سيمان در همايش كمتر بود اما صنايع فولاد، مس، فلزات، پتروشيمي، نيروگاه‌ها و سازمان انرژي اتمي حضور خوبي در همايش داشتند و سوالات خوبي نيز در جريان همايش مطرح شد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۸
کد مطلب: 24617
 
۲ نظر
 


محمد حسن صاعدی
با سلام و عرض ادب اگر چه کمی دیر به نظر میرسد ولی به استحضار میرسد در دومین همایش و کلاسهای آموزشی صنعت دیرگداز ایران در سه روز وبا پرداخت هزینه از سوی انرژی اتمی اصفهان در 28 تا 30 اردیبهشت 94 شرکت کردم ولی تا کنون هرگز گواهی شرکت در کلاسها به دستم نرسیده است و خانم عینکی قول دادند حتما ارسال خواهد شد در حالی که گواهی دو نفر از همکارانم که اتفاقا فقط یک روز حضور داشتد تحویل شده لطفا راهنمایی فرمایید . با سپاس (3566)
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۰۲:۱۱
 
محمد حسن صاعدی
پیگیر دلیل عدم ارسال و عدم صدور گواهی حضور در کلاسهای آموزشی همایش اردیبهشت 94 هستم لطفا با ایمیل msaedy46@yahoo.com بنده را مطلع فرمایید از انرژی اتمی اصفهان (3567)
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۰۵:۱۸