گروه معادن
 
عضو هیات مدیره خانه معدن ایران:
بهبود فضای کسب و کار درمعادن و صنایع معدنی به مشارکت همگانی نیازدارد
گروه معادن - عضو هیات مدیره خانه معدن ایران معتقد است: امروز بهبود فضای کسب وکار در بخش معدن و صنایع معدنی به کمک و مشارکت همه دست اندرکاران ذیربط اعم از دولتی و خصوصی نیاز دارد.
به گزارش ماين نيوز، عزیز میرزائیان اظهار داشت: دولت یازدهم با رویکرد تدبیر و امید، اصلاح امور را در برنامه های خود گنجانده، اما تحقق این مهم نیازمند مشارکت همه نیروهای متعهد و دلسوز بخشهای ذیربط است و در حوزه معادن و صنایع معدنی باید به این مهم بها داد.

وی گفت: اصلاح تفکر حاکم بر بخش معدن و صنایع معدنی با مشخصه فضاسازی برای بخش خصوصی مورد توجه جدی قرار دارد، اما حرکت در این حوزه نیاز به شتاب بیشتری، نسبت به رویه جاری دارد.

میرزائیان افزود: اصلاح ساختار در بخش معدن و صنایع معدنی، پیامد جلب و جذب سرمایه گذاری را در پی دارد لذا مشارکت بخش خصوصی می تواند زمینه ساز اشتغال جدید و رونق تولید باشد.

وی تصریح کرد: رونق تولید رشد بهره وری و پیامد افزایش صادرات را در بردارد که این شرایط به عنوان نیاز کنونی بخش معدن و صنایع معدنی محسوب می شود.

عضو هیات مدیره خانه معدن با بیان اینکه آفت بخشی نگری در برخی دستگاه ها مانع از حرکت روبه جلو می شود، گفت: امروز شاهد آن هستیم که سازمانهای منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست در استانها به دنبال پیاده سازی خواسته های خود در بخش معدن و صنایع معدنی هستند.

وی اظهار امیدواری کرد: همفکری وزیران برای بهبود فضای کسب و کار بیش از پیش در حوزه اجرایی نقش آفرین باشد و معادن نیز به دور از نگرش های بخشی، امکان رشد پیدا کند.

میرزائیان گفت: بررسی روند استخراج مواد معدنی از افزون بر پنج هزار و ۶۰۰ معدن فعال کشور نشان می دهد که امروز سالانه حدود ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود، اما این میزان با ذخیره قطعی معدنی که اکنون نزدیک به ۴۰ میلیارد تن است، همسویی ندارد.

وی یادآور شد: معادن فعال کشور اکنون ۱۱۴ هزار شغل مستقیم ایجاد کرده اند، درحالی که آمارها نشان می دهد ۶۱۷ هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم در صنایع معدنی فعالیت دارند .

گزارشهای منتشر شده حاکی است، ظرف ۵۰ سال اخیر ۲۳ میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری شد.

به اعتقاد این کارشناس معدنی، مساله اکتشاف کلید توسعه معادن محسوب می شود و کشوری مانند کانادا سالانه دو میلیون متر حفاری اکتشافی انجام می دهد، در حالی که در ایران ظرف نیم قرن گذشته کمتر از این رقم حفاری به عمل آورده است.

معدن و صنایع معدنی دربرگیرنده کلیه اقلام خام و فرآوری شده فلزی، غیرفلزی، مصالح ساختمانی و غیره با ماهیت معدنی است که در میان مجموعه گروههای کالایی تولیدی و صادراتی کشور، بخش قابل توجهی از صادرات غیرنفتی را تحت پوشش قرار می دهد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۴۹
کد مطلب: 2249
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا