گروه معادن
 
با هدف تقویت درآمد منابع معدنی و ارزش افزوده تولید
مواد خام معدنی اندونزی صادر نمی‌شود
گروه معادن - وزیر نیرو اندونزی از تصمیم دولت این کشور برای ممنوع کردن صادرات مواد خام معدنی خبر داد و گفت: این تصمیم با هدف تقویت درآمد از منابع معدنی در درازمدت است، تا شرکت‌های داخلی مجبور شوند کار تولید مواد معدنی خام را به دست گیرند.
به گزارش ماين نيوز به نقل از رویترز،‌ اندونزی صادرات مواد خام معدنی را ممنوع می‌کند، ولی اجازه خواهد داد تا دو شرکت آمریکایی مواد معدنی مس صادر کند.

به گزارش ماين نيوز، اندونزی با هدف تقویت درآمد از منابع معدنی در درازمدت تلاش می‌کند تا شرکت‌های داخلی مجبور شوند کار تولید مواد معدنی خام را به دست گیرند.

این تصمیم روز یکشنبه اندونزی به شرکت آمریکایی فریپورت و جولد نیومونت اجازه می‌دهد تا فعالیت خود را برای حمل مس به خارج ادامه دهند.

این کشور جزیره‌ای جنوب شرق آسیا که پنجمین کشور معدن مس جهان را دارد، دارای بزرگترین منابع سنگ معدن، نیکل، قلع و زغال سنگ است و از بزرگترین معدن طلا برخوردار است.

این تصمیم اندونزی که به منظور تقویت درآمد کشور در درازمدت برنامه‌ریزی شده است شرکت‌های داخلی را مجبور می‌کند، تا برای استخراج مواد خام معدنی تلاش کنند، اما مقامات این کشور هشدارهایی درباره این تصمیم در درازمدت داده‌اند، چرا که ممکن است، باعث بازگشت سرمایه‌های خارجی در کوتاه مدت شود و افزایش کسری حساب، تضعیف شدن اعتماد سرمایه‌گذاران را به دنبال داشته باشد و پول این کشور (روپیه) تضعیف شود.

جیرو واسیک وزیر نیرو اندونزی به رسانه‌ها اعلام کرد: پس از یک دوره زمانی کوتاه از نشست طولانی با رئیس جمهور و شورای وزیران نیمه شب ۱۲ ژانویه تاکید شد که ممکن نیست مواد خام معدنی صادر کنیم.

در ۱۰ سال پیش شرکت فریپورت و نیومونت در خصوص ادامه فعالیت هایشان در این زمینه با اجازه رئیس جمهور اندونزی فعالیت می‌کنند.

به گفته وزیر نیرو اندونزی، ۶۶ شرکت فرصت پردازش صاردات مواد معدنی را به دست می‌آورند. شرکت‌های بزرگ هم از شرکت‌های کوچک که تعدادشان به ۱۰۰ هم می‌رسد، ممکن است تاثیرپذیر شوند.

به گفته بانک جهانی، ارزش کل صادرات مواد معدنی اندونزی به ۱۰.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ بود یعنی نزدیک پنج درصد از کل صادرات اندونزی را تشکیل می‌دهد.

به گزارش ماين نيوز، اندونزی بزرگترین قدرت اقتصادی جنوب شرقی آسیا است. بنابر آمار سال ۲۰۰۵ تولید ناخالص داخلی اندونزی ۲۸۷ میلیارد دلار بوده ‌است که سهم سرانه هر فرد ۴۴۵۸ دلار است. سهم صنعت ۴۰٫۷ درصد که بیشتر به فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی مشغول است و سهم بخش کشاورزی ۱۴ درصد است و محصول اصلی آن برنج است.

بیشترین صادرات اندونزی به کشورهای آمریکا و ژاپن و چین و سنگاپور است.

به گزارش فارس، اندونزی از لحاظ معدنی کشوری غنی است و معادن نفت، گاز طبیعی، قلع، نیکل، زغال سنگ، بوکسیت ماده خام آلومینیوم و مس در این کشور موجود است، اما به علت نسبت بیشتر جمعیت به ثروت جمعیت مردم فقیر زیاد است.

صنعت معدن‌کاری سهمی ۱۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی اندونزی دارد. یکی دیگر از منابع کسب درآمد برای اندونزی صنعت گردشگری است.

تولید نفت در اندونزی بسیار کم است و این میزان تنها برای تامین نیازهای داخلی این کشور صرف می‌شود، ولی با این حال اندونزی بزرگترین تولیدکننده نفت در کشورهای جنوب شرقی آسیا به‌شمار می‌رود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۳
کد مطلب: 2236
 
مرجع : خبرگزاری فارس