گروه صنایع معدنی فولاد
 
تابش در گفت‌وگو با ماین نیوز:
فولادسازي در استان‌های معدن‌خیز به‌صرفه‌تر است
گروه صنایع معدنی >فولاد - نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تولید فولاد در استان یزد باید به هدف 15 میلیون تن برسد، گفت: تولید فولاد در استان های دارای معادن سنگ آهن باصرفه تر از تولید فولاد در استانهای همجوار دریا است.
محمدرضا تابش در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به اینکه تولید فولاد در کنار دریا ممکن است صرفه اقتصادی داشته باشد اما مشکلات محیط زیستی زیادی را ایجاد می کند، افزود: بنده در بحث با افرادی که می گویند اجرای پروژه های فولادی در کنار دریا صرفه اقتصادی دارد می گویم ممکن است چنین باشد اما این پروژه ها مشکلات محیط زیستی بسیار زیادی نسبت به پروژه های فولادی کنار معادن دارند. در ضمن هزینه انتقال آب کمتر از هزینه انتقال مواد است و به همین دلیل به نظر من اجرای پروژه های فولادی در استانهای معدنی به صرفه تر است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه در بودجه سال آینده قرار است چه حمایتی از معدن و صنایع معدنی شود؟ توضیح داد: تلاش ما بر این اساس که در لوایح و قوانین صنایع داخلی به ویژه صنایع معدنی مورد حمایت قرار بگیرند. از جمله حمایت ها نیز می توان به افزایش تعرفه واردات فولاد به منظور حمایت از فولادسازان اشاره کرد. ضمن اینکه باید تلاش کنیم هزینه های واحدهای صنایع معدنی را نیز کاهش دهیم. به عنوان مثال بعضا واحدها در سالهای گذشته ارز گرفته بودند و حالا برای بازپرداخت آن به نرخ روز دچار مشکل هستند که در حال پیگیری برای حل این مشکل هستیم. موضوه بهره مالکانه نیز دنبال می شود تا فشاری که به معادن وارد می شود کاهش یابد. اکثریت متخصصان مجلس درصدد کاهش فشارها بر بخش تولید و صنعت هستند تا تولید مقرون به صرفه شود.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز درباره آخرین وضعیت مصوبه مجلس در خصوص تعمیم بهره مالکانه به همه معادن توضیح داد: من در تجدیدنظر شنیدم که میزان بهره مالکانه به 15 درصد کاهش یافته و پلکانی شده است.

تابش اضافه کرد: در هر صورت باید از تولیدات داخلی به ویژه صنایع معدنی حمایت کنیم. بنده از مجموعه دست اندرکاران پروژه های اردکان تشکر می کنم که یک کار بزرگ را انجام داده اند. از زمان دکتر بانکی، هراتی نیک و پالیزدار این حرکت آغاز شد و همچنین از زحمات آقای نوریان که یک مدیر ریسک پذیر، شجاع و پیگیر هستند تشکر می کنم. ایشان به انجام امور تخصصی اهتمام دارند. آقایان فرشاد و کیوان آرا نیز دارای سوابق طولانی هستند. خوشبختانه چادرملو توانسته پروژه ها را با کمترین زمان و صرفه جویی ارزی اجرا کند.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه اجرای پروژه های معدنی و صنایع معدنی در استانهای یزد و کرمان چگونه با وجود بحران کم آبی ادامه خواهد یافت؟ توضیح داد: فاز اول پروژه انتقال آب از خلیج فارس به منظور تامین آب شرب و بهداشت مردم اجرا شد و خط انتقال دوم نیز در حال اجرا است. البته قرار بود بخشی از خط انتقال اول نیز مورد مصرف صنایع قرار بگیرد اما چون ما جنگ آب داریم نمی توانیم روی آبی که برای مصرف و بهداشت مردم است اتکا کنیم. انتقال آب خلیج فارس به استانهای یزد و کرمان جزو پروژه های مورد اهتمام مسئولان بوده و وزارت نیرو نیز با آن موافقت کرده است. هفته گذشته نیز وزیر نیرو به اتفاق نمایندگان یزد، نماینده استاندار و نماینده ولی فقیه جلسه ای داشت که در آن پیشنهادات خوبی برای تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع به ویژه فولاد ارائه شد.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در صورت اجرایی شدن این پیشنهادات مدت زمان اجرای پروژه های فولادی در این منطقه نیز کاهش خواهد یافت. البته ما باید تا مشکلات محیط زیستی با کشورهای حاشیه خلیج فارس به وجود نیامده سریعا پروژه انتقال آب را مصوب و اجرا کنیم. به همین دلیل تسریع در اجرای این پروژه را خواستاریم. البته چادرملو نیز پروژه های را در زمینه صرفه جویی در مصرف آب و انرژی اجرا کرده که تا 65 درصد موثر بوده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۱۶
کد مطلب: 21838