گروه معادن
 
افزایش سرمایه‌گذاری با طرح جامع معادن استانی
گروه معادن - طرح جامع معادن استانی موضوعی است که به‌تازگی در برخی از استان‌های معدن‌خیز کشور و با هدف ساماندهی و برنامه‌ریزی در جهت رشد و توسعه بخش معدن مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ماين نيوز، در واقع در این طرح هر استان با در نظر گرفتن شرایط و امکانات و همچنین ارائه اطلاعات جامع از محدوده‌های معدنی بستر لازم برای ورود سرمایه‌گذاران را فراهم آورده تا از این طریق زمینه رشد و توسعه اقتصاد معدنی کشور فراهم شود. هم‌اکنون طرح جامع معادن استانی در چندین استان به مرحله اجرا درآمده که استان مازنداران نیز با توجه به ظرفیت بالای خود در حوزه معدن در حال اجرای این طرح است.

محمدرضا بهرامن درباره طرح آمایش سرزمین در بخش معدن کشور می‌گوید: یکی از برنامه‌هایی که هم‌اکنون در دستورکار قرار دارد طرح آمایش سرزمین معادن است و هدف اصلی آن شناسایی و صدور شناسنامه برای محدوده‌های معدنی است که فعالیت‌های اکتشافی در آنها آغاز شده است.

نایب رییس خانه معدن گفت: درواقع در این طرح با صدور شناسنامه برای محدوده‌ها مقدمه اجرای طرح کاداستر در استان‌های مختلف که نسبت به انجام این طرح اقدام کرده‌اند فراهم شده و روند حرکت و تسریع بخشیدن به فعالیت‌های معدنی نیز فراهم است.

وی افزود: در این طرح تمامی تداخل‌ها درباره محدوده‌های معدنی و ایرادهای قانونی که وجود دارد مورد بررسی قرار گرفته و تصمیم نهایی درباره ادامه فعالیت و تعیین محدوده گرفته می‌شود. حال با توجه به محدوده‌های معدنی فراوانی که در کشور وجود دارد برای اجرایی کردن این طرح لازم است برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود.

بهرامن در ادامه به مزیت‌های طرح اشاره کرد و گفت: با شناسنامه‌دارکردن محدوده‌ها دیگر نگرانی از به وجود آمدن تداخل در محدوده‌های معدنی وجود نخواهد داشت. درواقع اجرای این برنامه به نوعی همچون سندی است که مالکیت شخص را نسبت به محدوده مشخص کرده است.

نایب ‌رییس خانه معدن افزود: باید توجه کرد که محدوده‌های معدنی که در این بخش مورد آمایش قرار می‌گیرند دارای شناسنامه‌اند و با اجراشدن طرح آمایش مشکلاتی همچون تداخل‌هایی که در محدوده‌های معدنی ممکن است به وجوداید را حل کرده و به این ترتیب متولی بخش معدن با در اختیار داشتن اطلاعات کامل از محدوده‌های معدنی و فعالیت‌های آنها از اکتشاف تا استخراج نظارت کافی روی فعالیت‌های آنان دارد و محدوده‌های معدنی که آزاد هستند و تاکنون سرمایه‌گذاری روی آنها انجام نشده، مشخص می‌شوند.

راه‌اندازی سامانه اطلاعاتی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران درباره طرح جامع معدنی استان مازندارن و اهداف می‌گوید: در طرح جامع معدنی برنامه‌هایی برای بهبود شرایط فعالیت‌های معدنی در دستور کار قرار گرفته است. یکی از موارد مهمی که می‌توان به آن اشاره کرد، این است که بیشتر نقشه‌ها و پرونده‌های معدنی به صورت کاغذی است و در نرم‌افزار مکانی یا سامانه اطلاعات جغرافیایی ثبت نشده است. به همین منظور سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران با کمک و همراهی معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت سامانه اطلاعاتی را راه‌اندازی کرده و با ثبت اطلاعات مربوط به نقشه‌ها و معادن زمینه‌های بهبود شرایط فعالیت و کم‌شدن مشکلات را فراهم کرده است.

محمد محمدپورعمران در ادامه افزود: یکی از نتایج مثبتی که طرح جامع معدنی به دنبال دارد مشخص‌شدن حریم محدوده‌های معدنی است و به این ترتیب یکی از بزرگترین مشکلات را حل خواهد کرد. چرا که بسیاری از افراد در محدوده‌هایی که از نظر جغرافیایی با محدوده‌های مشخص شده در نقشه‌ها و پروانه‌های صادر شده دارای مغایرت بود فعالیت می‌کردند. به این ترتیب با راه‌اندازی سامانه و ثبت محدوده‌ها در صورتی که امکان تغییر مختصات محدوده‌ها توسط قانون وجود داشته باشد آنها را تغییر داده و در صورت نبود امکان برای تغییر، افراد ملزم به ادامه فعالیت در محدوده جغرافیایی مشخص شده خواهند شد و به این ترتیب نظارت کافی و جامعی بر فعالیت‌های معدنی به وجود خواهد آمد. وی به یکی دیگر از اهداف موردنظر در طرح جامع معادن استان اشاره کرد و گفت: برای رسیدن به اهداف یاد شده برای مشخص شدن حریم‌ها و در دسترس بودن اطلاعات، قرار است تا این سامانه را از طریق اینترنت فعال کرده و به این ترتیب امکان دسترسی به محدوده‌های مجاز و غیرمجاز برای فعالان فراهم کرده و زمینه‌های حل شدن بسیاری از مسائل را به دنبال خواهد داشت. در واقع این اقدام به نوعی کمک به اجرای پنجره واحد و سرعت گرفتن فعالیت‌های معدنی خواهد بود.

طرح جامع اکتشافات زغال‌سنگ توسط ایمیدرو

محمدپورعمران در ادامه به مطالعات جامعی که در بخش اکتشاف محدوده‌های معدنی انجام شده است اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون فعالیت‌های اکتشافی در سطح استان توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین شناسی در حال اجراست. همچنین سرمایه‌گذاری مختلفی انجام شده که مهم‌ترین آنها از سوی سازمان ایمیدرو در حوزه زغال‌سنگ است که در آن طرح جامعی برای انجام اکتشافات جدید و گسترش محدوده‌های ذخایر اثبات شده زغال‌سنگ در دست اجراست. وی در ادامه با اشاره به واردات زغال‌سنگ و کک گفت: درحال‌حاضر حجم قابل‌توجهی ارز برای واردات زغال‌سنگ و کک از کشور خارج می‌شود و این در حالی است که زغال‌سنگ استان مازندران از بالاترین درجه کیفیت زغال کشور برخوردار بوده و ذخایر فراوانی را در خود جای داده است، به این ترتیب می‌توان با انجام طرح‌های اکتشافی زمینه تولید این محصول را افزایش داده و به این ترتیب نسبت به تامین نیاز صنایع اقدام کرد.

آزادسازی محدوده‌های بلوکه شده

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران به آزادسازی محدوده‌های بلوکه شده اشاره کرد و افزود: محدوده‌های بلوکه شده که در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت هم‌اکنون با آزاد کردن آنها امکان ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت در آنها فراهم شده است. در واقع می‌توان گفت این امر یکی از اقدامات دولت تدبیر و امید است که اجازه ورود به این محدوده‌ها را برای کسانی که تمایل به انجام سرمایه‌گذاری در این بخش دارند فراهم کرده و زمینه‌ساز رشد و توسعه فعالیت‌های معدنی در استان شده است.

ساماندهی معادن شن و ماسه

محمدپورعمران در ادامه درباره فعالیت‌های معادن شن و ماسه اشاره کرد و افزود: بیشترین حساسیت و شائبه تخریب را در گذشته استان‌های شمالی کشور داشته است. به همین دلیل تصمیماتی برای ساخت شهرک‌های شن و ماسه گرفته شد، به این ترتیب که به جای اختصاص دادن محدوده‌های ۲ تا۵ هکتاری برای برداشت با اختصاص دادن محوطه‌های چندصدهکتار یا بیشتر، آن را از طریق مزایده در اختیار متقاضیان قرار داده است و به این ترتیب برداشت اصولی از معادن شن و ماسه و بسته‌بندی آنها، زمینه کاهش قیمت تمام‌شده محصول را فراهم کرده و به این ترتیب زمینه‌های رشد و توسعه را در این حوزه فراهم کرد. وی در ادامه افزود: ساماندهی بهره‌برداری از معادن شن و ماسه در دستور کار بوده و مقدمات ابتدایی کار که شامل مواردی همچون فضاسازی و ایجاد فرهنگ برای اجرای این برنامه و همچنین دریافت جوازها انجام شده و با پیدا کردن مکان مناسب برای ساخت شهرک با برگزاری مزایده فعالیت در این بخش به مرحله اجرایی خواهد رسید.

سرمایه‌گذاری شرکت غدیر در معادن بزرگ

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران از سرمایه‌گذاری شرکت غدیر در معادن استان خبر داد و افزود: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با شرکت سرمایه‌گذاری غدیر انجام شده است این شرکت با سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف معدن از اکتشاف تا فرآوری مواد معدنی زمینه را برای تولید محصولات معدنی فراهم می‌کند. محمدپورعمران معتقد است که انجام فعالیت‌های معدنی و گسترش آنها در استان مازندران پویایی و تحرک را به دنبال داشته و به این ترتیب زمینه‌های رشد اقتصادی را نیز برای صنایع معدنی استان و در نتیجه کشور به دنبال خواهد داشت.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۷
کد مطلب: 20808
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت