گروه معادن سنگ آهن
 
عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن خبر داد:
سهم دو درصدی صادرکنندگان ایرانی از بازار جهانی سنگ‌آهن
گروه معادن >سنگ آهن - عضو انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ‌آهن ايران گفت: آمارها نشان مي‌دهد كه صادركنندگان ايراني دو درصد از بازار سنگ‌آهن جهان را به خود اختصاص داده‌اند و كشورهاي برزيل، استراليا و آفريقاي جنوبي صادركنندگان عمده محسوب مي‌شوند.
به گزارش ماین نیوز، سجاد غرقي گفت: صادرات سنگ‌آهن ناشي از عدم وجود ظرفيت‌هاي لازم براي جذب اين ماده معدني در صنايع كشور است و توليدكنندگان ناگزير اين اقدام را انجام مي‌دهند .
وي با نادرست خواندن اين تفكر كه صادرت سنگ مصاديق خام فروشي است، گفت: روند توليد اين ماده معدني موجب مي‌شود تا ارزش افزوده بالايي پيدا كند .
غرقي يادآور شد: چندي پيش يكي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از صادرات سنگ‌آهن به عنوان هدر رفت ثروت ملي ياد كرده بود و گفته بود علت واردات محصولات فولادي، خام‌فروشي سنگ‌آهن است .
اين كارشناس تصريح كرد: صادرات سنگ‌آهن خام فروشي نيست و صدور اين ماده معدني نقشي در افزايش واردات فولاد كشور ندارد .
وي اضافه كرد: توليد سنگ‌آهن فرآيندي بلندمدت و سرمايه‌بر به حساب مي‌آيد، مراحل اكتشاف، استخراج و فرآوري را به دنبال دارد و سرانجام منجر به صادرات مي‌شود.
عضو انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ‌آهن تصريح كرد: معدن‌داري و معدنكاري از فعاليت‌هاي اقتصادي محسوب مي‌شود كه به سرمايه بالا نياز دارد و در عين حال كه با ريسك زيادي همراه است، بازگشت سرمايه با دوره طولاني مدتي صورت مي‌گيرد.
وي با بيان اينكه اغلب معادن كشور در مناطق محروم واقع شده‌اند، گفت: بهره‌برداري از اين معادن علاوه بر افزايش اشتغال و درآمدزايي، مانع از كوچ روستاييان به شهرها مي‌شود.
به گفته غرقي مسئولان در برابر فروش نفت خام كمتر برخوردهاي انتقادي دارند، اما همواره از صادرات سنگ‌آهن به عنوان خام‌فروشي ياد مي‌كنند.
غرقي تصريح كرد: صنايع فولادي كشور محدوديت‌هايي داشته و توان جذب تمام سنگ‌آهن توليدي معادن كشور را ندارد .
وي افزود: توليدكنندگان سنگ‌آهن، تامين نياز داخلي صنايع را در اولويت برنامه‌هاي خود دارند و چنانچه موانعي بر سر راه صادرات آنها ايجاد شود به سود صنايع فولادي نيست، به اشتغال صدمه مي‌زند و به زيان صادرات كشور تمام خواهد شد .
اين فعال بخش خصوصي اضافه كرد: بهره‌گيري از تمام سنگ‌آهن توليدي كشور، نياز به ظرفيت‌سازي دارد و اكنون تعداد محدودي از كارخانه‌هاي توليد كنسانتره، گندله و آهن اسفنجي در سطح كشور فعاليت دارند .
وي لزوم افزايش ظرفيت واحدهاي فعال در اين بخش را يادآور شد و ضرورت تاسيس كارخانه‌هاي جديد را مورد تاكيد قرار داد .
غرقي پيشنهاد داد: ايجاد كنسيرسيوم توسط بخش خصوصي و اعطاي تسهيلات بانكي به دست اندركاران اين بخش از راه‌حل‌هاي تامين سرمايه موردنياز براي ايجاد واحدهاي جديد است .
مديرعامل شركت مجريان توسعه معادن آسيا، تسهيل صادرات به منظور تامين سرمايه براي تاسيس واحدهاي جديد توليد آهن اسفنجي، گندله و كنسانتره به عنوان راه‌حل سريع اين امر برشمرد و گفت: سياست تشويق صادرات موجب رشد درآمد ارزي، افزايش اشتغال و ارتقاي توليد مي‌شود و نيازي به صرف منابع بانكي و هزينه در اين جهت نخواهد بود و مي‌توان سهم اعتبارات بانكي ساير صنايع را افزايش داد .
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۱
کد مطلب: 202