گروه صنایع معدنی سیمان
 
ظرفیت کرمان برای تولید سیمان چاه نفت
گروه صنایع معدنی >سیمان - سیمان چاه نفت ظرفیت مهمی برای استان کرمان است که علاوه بر تامین نیاز استان های خوزستان، هرمزگان، بوشهر و مازندران به کشورهای قزاقستان، ترکمنستان و عراق هم صادر می شود.
به گزارش ماین نیوز، سیمان براساس مشخصات و نوع ترکیبات مواد، انواع متفاوتی دارد که هرکدام کاربرد خاصی دارند و سیمان چاه نفت به علت مقاومت دربرابر دما و فشارهای بالا برای درزگیری چاه های نفت به کار می رود.

فرازمند، کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی کارخانه سیمان کرمان می گوید: درزگیری و حفاظت دور لوله های چاه نفت تا اعماق 2 هزار و 500 متر از کاربردهای سیمان چاه نفت است که به صورت دوغاب پمپاژ و ضمن استحکام از ورود مواد شیمیایی و فیزیکی به درون چاه نفت جلوگیری می کند.

مدیر کارخانه سیمان کرمان می گوید: این سیمان تا پیش از سال 78 از کشورهای آلمان، نروژ و امارات متحده عربی وارد می شد اما با تولید سیمانِ چاه نفت علاوه بر خودکفایی سالانه از خروج 7 میلیون و 500 هزار دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.

جهان آرا می افزاید: گروه صنایع سیمان کرمان با ظرفیت تولید بیش از 30 هزار تن سیمان چاه نفت کلاس G در حال حاضر بزرگترین تولید کننده این نوع سیمان در کشور است.

وی با برشمردن مزیتهای سیمان چاه نفت از جمله برداشت مواد اولیه بدون استفاده از مواد انفجاری، نداشتن عناصر اضافی مانند کلر و مواد قلیایی در مواد اولیه معدن سیمان کرمان معتقد است، این مزایا در مرغوبیت سیمان و صرفه جویی درمصرف انرژی و کاهش هزینه ها خودنمایی می کند.

فرازمند می گوید: سیمان چاه نفت براساس استاندارد API بین المللی در کارخانه سیمان کرمان تولید می شود.

مدیر تولید کارخانه سیمان هم می گوید: روزانه 300 تن سیمان چاه نفت در کوره 300 تنی سیمان کرمان تولید می شود و سالانه تا ظرفیت 100 هزار تن سیمان چاه نفت براساس تقاضای مناطق نفت خیز برای حفاری ها وجود دارد.

آرمات می افزاید: مراحل تولید تقریبا مشابه دیگر سیمان هاست ولی به علت آنالیز موادی که در این سیمان نیاز است ذوب آن در شرایط خاصی صورت می گیرد و به علت حساسیت خاصی که استفاده این نوع سیمان دارد هزینه های بالای حفاری ها کاهش می یابد.

مدیر کنترل کیفی و آزمایشگاه نیز معتقد است: سیمان چاه نفت به علت این که اکسید آهن بیشتری دارد، رنگ آن خاکستری تیره است.

امیرشکاری در عین حال از وجود برخی مشکلات مانند سازه های قدیمی، به روز نبودن تجهیزات آزمایشگاهی و برقرار نبودن ارتباط قوی با آزمایشگاه های مطرح خارج از کشور خبر می دهد و اضافه می کند: دستگاه های آزمایشگاهی نیازمند توسعه، نوسازی و بهسازی است و متخصصان داخلی باید در این زمینه همت بیشتری بکار برند.

مدیر کنترل کیفی و آزمایشگاه درباره دغدغه های کمبود گاز در روزهای سرد می افزاید: سوخت گاز برای تولید کلینکر (نوعی مواد اولیه) سیمان چاه نفت در کوره ها استفاده می شود اما در فصل های سرد به علت کمبود گاز کارخانه سوخت مازوت جایگزین گاز می شود که همین وضع روند تولید کلینکر سیمان چاه نفت را کند و در برخی موارد متوقف می کند.

کارخانه سیمان کرمان به عنوان قدیمی ترین کارخانه در جنوب شرق کشور از سال 49 تولید خود را با نخستین خط تولید سیمان به میزان 300 تن در روز آغاز کرد و اکنون به سه خط تولید با ظرفیت 3 هزار و 600 تن کلینکر در روز افزایش یافته و 15 سال است که انواع سیمان را صادر می کند.
تاریخ انتشار : شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۳
کد مطلب: 20111