گروه معادن
 
گزارشی از صدور بیمه‌نامه‌های معدنی برای توسعه بخش معدن
رشد ارزش بیمه‌ها همگام با توسعه معادن بزرگ
گروه معادن - ورود سرمایه‌گذاران جدید به بخش معدن تا حدودی تحت تاثیر میزان تسهیلات اعطایی ازسوی بانک‌ها است.
به گزارش ماین نیوز، حال در شرایطی که بانک‌ها پروانه‌های بهره‌برداری را به عنوان ضمانتنامه قبول نمی‌کنند و صندوق بیمه سرمایه‌گذاری معادن با صدور بیمه‌نامه بستر اخذ تسهیلات را فراهم می‌کند، صندوق بیمه سرمایه‌گذاری نقش مهمی در جذب سرمایه‌گذار و رونق معدنکاری دارد.

با ساماندهی واگذاری معادن فعالیت‌های معدنکار به سمت تخصصی شدن رفته و طرح‌ها از نظر اقتصادی صرفه بیشتری خواهند داشت، به همین دلیل ارزش بیمه‌نامه‌های صادر شده در بخش معدن افزایش یافته است. در این زمینه یک عضو هیات‌مدیره صندوق بیمه معادن معتقد است تا پایان سال ۹۳ ارزش صدور بیمه‌نامه‌های معدنی تا چند برابر افزایش خواهد یافت. گرچه بیشتر صدور بیمه‌نامه‌ها در بخش اکتشافی است.

با این حال برخی کارشناسان معتقدند بیمه‌نامه‌های صندوق سرمایه‌گذاری معادن تنها به معادن فلزی محدود شده این درحالی است که نزدیک به ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد و تنها راهکار این مسئله تشکیل کارگروه مشترک است.

افزایش چند برابری ارزش بیمه‌نامه‌های معدنی

یک عضو هیات‌مدیره صندوق بیمه سرمایه‌گذاری معادن ضمن اشاره به آمار صدور بیمه نامه‌های ۹ ماه امسال در مقایسه با سال گذشته گفت: اگر بخواهیم تعداد بیمه‌نامه‌های صادر شده در بخش معدن را به تفکیک بررسی کنیم، باید هریک از مراحل را به طور مجزا بررسی کنیم که در این صورت شاهد افزایش ارزش بیمه‌نامه‌های اکتشافی ۹ماه امسال در مقایسه با سال گذشته خواهیم بود. به‌گونه‌ای که در این مدت ۲۸ بیمه‌نامه تا پایان آذرماه صادر شده که ارزش آن ۴ میلیارد تومان است درحالی که سال گذشته نزدیک به ۵۲ بیمه‌نامه صادر شده و ارزش آنها ۳ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان بود که از نظر تعداد نسبت به امسال بیشتر اما از نظر ارزشی کمتر است. این موضوع نشان‌دهنده افزایش فعالیت‌های اکتشافی بخش معدن است. از طرف دیگر نشان می‌دهد که همراه با سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت معدنکاران تخصصی به این بخش وارد شده و توانسته‌اند با ارائه طرح توجیهی مناسب صرفه اقتصادی بالاتری را تضمین کنند.

مهرداد احمدشعربافی با نگاهی به بیمه‌نامه‌های صادر شده در مراحل دیگر فعالیت‌های معدنی ادامه داد: بیمه‌نامه‌های اعتباری فعالیت‌های استخراج، فرآوری و بهبود ایمنی معادن را در برمی‌گیرد.

حال از آنجایی که ۱۶ مورد بیمه‌نامه صادر شده در سال ۹۲ نزدیک به ۱۴ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان ارزش داشته، در ۹ ماهه امسال ۸ بیمه نامه با ارزشی نزدیک به ۸میلیارد و ۵۷۰ میلیون تومان صادر شد که از نظر ارزشی نسبت به سال ۹۲ کاهش داشته، اما از آنجایی که بیمه‌نامه‌های پیمانکاران معدنی در ۳ ماه پایانی امسال صادر می‌شود و ارزش این بیمه‌نامه‌ها چندبرابر تمام بیمه‌نامه‌های صادر شده در ۹ ماه امسال است به نظر می‌رسد ارزش بیمه‌نامه‌های سال ۹۳ در مقایسه با سال گذشته رشد چشمگیری داشته باشد.

او با بیان اینکه افزایش ارزش بیمه نامه‌های صادر شده نشان‌دهنده حرکت معدنکاری به سمت تخصصی‌تر شدن است، افزود: در مجموع بیمه‌نامه‌های ۹ماه سال ۹۳ از ۳۶ بیمه‌نامه ارزشی ۱۵ میلیارد و ۵۷۰ میلیون تومانی برآورد می‌شود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته، گرچه نسبت به تمام سال ۹۲ که از ۷۱ بیمه‌نامه صادر شده ۱۷ میلیارد و ۷۶۰ میلیون تومان بوده کمتر است و به‌طور قطع در ۳ماه پایان سال جبران می‌شود، بنابراین این موضوع نشان می‌دهد با فعالیت‌های معدنکاری بزرگ مقیاس که سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت است هماهنگی دارد.

بیمه معادن محدود به کانی‌های فلزی است

معاون معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در رابطه بیمه‌نامه‌های بخش معدن گفت: در حال‌ حاضر صندوق سرمایه‌گذاری معادن تنها برای مواد معدنی طبقه ۲ که فلزی هستند بیمه نامه صادر می‌کند و این درحالی است که بسیاری از معادنی که وظیفه تامین مصالح ساختمانی و... را برعهده دارند از تسهیلات کافی برخوردار نمی‌شوند. از طرف دیگر یکی از برنامه‌های دولت رونق فرآوری محصولات معدنی است اما بسیاری از معادن گروه یک که غیرفلزی هستند واحدهای فرآوری را در کنار معادن خود راه‌اندازی کرده‌اند اما صندوق بیمه معادن همکاری لازم را در جهت اعطای تسهیلات نکرده و تسهیلات خود را تنها محدود به خرید ماشین‌آلات اکتشافی و استخراجی بخش معدن کرده‌اند.

مجید پورمقدم با اشاره به اینکه توسعه بخش معدن نیازمند اعطای تسهیلات است افزود: با توجه به ظرفیت‌های معدنی که از نظر تنوع و میزان ذخایر ماده معدنی وجود دارد در گام نخست هیچ‌گونه محدودیتی نباید در رابطه با اعطای تسهیلات در بخش معدن وجود داشته باشد. از طرف دیگر نیاز است که کارگروهی مشترک بین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها با صندوق بیمه سرمایه‌گذاری معادن و بانک صنعت و معدن تشکیل شود تا تسهیلات برای رونق بیشتر معادن داده شود. همچنین صندوق بیمه سرمایه‌گذاری معادن باید متناسب با میزان اشتغالزایی و سرمایه‌ای که در معدن به کار رفته ارزش بیمه‌نامه را تعیین کند تا واحدها بتوانند شرایط اقتصادی مناسبی را برای مناطق فراهم کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۴
کد مطلب: 19106
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت