گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
بازار جهانی آلومینیوم در انتظار پرش هندی‌ها
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - هند ازجمله کشورهایی است که ذخایر زیادی از بوکسیت را در خود جای داده به‌گونه‌ای که برخورداری از انواع بوکسیت این کشور را به عنوان یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان فلز آلومینیوم در جهان مطرح کرده است.
 
به گزارش ماین نیوز، البته در چند سال گذشته شرایط سیاسی حاکم بر این کشور و شرایط اقتصادی جهان باعث شده بود تا هند نتواند به‌طور گسترده از این منابع استفاده کند اما رویکرد مسئولان دولتی هند باعث شده تا این کشور خود را برای جهشی بزرگ و تبدیل کردن به قدرت بزرگ در تولید آلومینیوم جهان آماده کند. موضوعی که اظهارنظرهای مختلفی را درپی داشته است، به طوری که برخی از کارشناسان معتقدند متاثر از این افزایش تولید، سقوط قیمتی همچون بازار فولاد در انتظار آلومینیوم خواهد بود. این درحالی است که درمقابل برخی از کارشناسان معتقدند رویکرد صنایع به استفاده از آلومینیوم تغییر کرده و هر روزه شاهد بکارگیری این فلز در صنایع مختلف هستیم بنابراین این رویکرد از هرگونه تغییری در بازار جهانی جلوگیری
خواهد کرد.

هندوستان در آستانه پرش آلومینیومی
«ان چاندرا بابو نایدو» وزیر ارشد آندرا پرادش به دلیل کمک‌های بی‌شمار خود به صنایع معدنی و آلومینیوم هند در ۱۰ سال صدارت دوره قبل، موجب شد بعد از برگشت بر مسند قدرت بار دیگر به عنوان وزیر ارشد ایالت آندرا پرادش در سال ۲۰۱۴م انتخاب شود. نایدو تصمیم گرفته تا موانع موجود برسر راه گشایش معادن بوکسیت در آن ایالت را از پیش‌رو بردارد.به دلیل مشکلات موجود در اخذ مجوزهای لازم از دفاتر مرکزی و استانی این کشور و همچنین مخالفت از طرف پیمانکاران بزرگ داخلی و خارجی، هیچ معدن بوکسیت بزرگی در این ناحیه به مرحله بهره‌برداری و استخراج نرسیده است.

این درحالی است که ظرفیت بهره‌برداری از معدن پاچپاتمالی که درحال‌حاضر در ناحیه کوراپوت استان اوریسا قراردارد، ازسوی شرکت دولتی آلومینیوم (نالکو) در اوایل دهه ۱۹۸۰م به حدود ۱۶۰ میلیون تن کاهش پیدا کرده است. در نتیجه تامین بوکسیت برای واحدهای تصفیه، به یک چالش روزانه برای سایر شرکت‌ها از جمله شرکت آلومینیوم ودانتا، آلومینیوم آنراک و هیندالکو تبدیل شده است.

فدراسیون اتحادیه تجاری هند در یک بیانیه کتبی خطاب به نایدو اعلام کرده، استخراج از معادن بوکسیت به اکوسیستم شکننده گاتز شرقی که در آنجا رودهای بسیاری در جریان است، ضربه خواهد زد. آلودگی این رودها که به دومین رودخانه طویل گاداواری می‌پیوندد، تهدیدی برای آبزیان و تولیدات کشاورزی دشت‌های این منطقه خواهد بود.در رابطه با اتهامات لغو مقررات زیست محیطی، نایدو معتقد است که بهترین اقدام این است که دولت متعهد شود که استخراج از معادن بوکسیت مشکلی دربر نخواهد داشت.

دولت با تسلیم شدن در برابر فشارهای وارده از طرف معترضان از آگوست سال ۲۰۱۰ صدور تمام مجوزهای تضمینی برای شروع معدنکاری مربوط به واحد تصفیه آنراک را به حالت تعلیق درآورده است.

هزینه‌های دیگر مواد اولیه
از طرف دیگر یکی از چالش‌های مهم پیش روی شرکت‌های هندی پایین نگه داشتن هزینه‌های تولید اکسید آلومینیوم است ؛ حتی زمانی که بوکسیت مورد نیاز خود را از منابع دیگری تامین می‌کند. به همین جهت برای دستیابی به این موضوع بوکسیت مورد نیاز خود را از طریق مخلوط کردن بوکسیت‌های وارداتی از کشور گینه که از کیفیت بالایی برخوردار هستند با مواد اولیه استخراج شده معادن بیش از یک استان تامین می‌کند، که در این بخش سهم بوکسیت گینه‌ای استفاده شده در این اختلاط حدود ۲۵ درصد است.

همچنین بیشترین هزینه‌های مواد اولیه در صنایع تولید آلومینیوم هند، شامل مصرف انرژی می‌شود که با توجه به راندمان واحد ذوب و میزان زغال‌سنگ استفاده شده، در حدود یک سوم یا بیشتر از کل هزینه‌های مواد اولیه مصرفی را در بر می‌گیرد. زنجیره تامین داخلی گاهی جوابگوی نیازهای تولیدکنندگان هندی نبوده و آنها به ناچار روی به استفاده از زغال‌سنگ وارداتی آورده یا مقدار مورد نیاز خود را از مزایده‌های داخلی با قیمت بالاتری خریداری می‌کنند.

بازار جهانی آماده افزایش تولید آلومینیوم

درباره تاثیر بازار جهانی آلومینیوم و آلومینا از تغییر و تحولات تولید این فلز در کشور هند مجید فیض‌آبادی مدیرعامل آلومینای ایران گفت: در دنیا دو نوع بوکسیت وجود دارد یک نوع که به بوکسیت نرم مشهور است و دیگری که به عنوان بوکسیت سخت از آن یاد می‌شود. وی افزود: تفاوت این دو نوع بوکسیت در میزان استحصال ماده اصلی از آن است به گونه‌ای که از هر واحد بوکسیت نرم تا ۸۵ درصد آلومینا استحصال شده و این درحالی است که این میزان در بوکسیت سخت به حدود ۴۵ درصد می‌رسد.

وی ادامه داد: در کشوری مانند هند و برزیل منابع زیادی از هر دو نوع بوکسیت وجود داشته که این موضوع قدرت این کشورها را در تولید آلومینیوم افزایش می‌دهد. فیض‌آبادی درباره تاثیر بازار جهانی از افزایش تولید آلومینیوم در هند که در نتیجه تغییر سیاست‌های این کشورها ایجاد شده، گفت: هم‌اکنون نگرش صنایع جهان نسبت به استفاده از آلومینیوم تغییر کرده و در صنایعی همچون خودروسازی شاهد تغییر نگرش مدیران برای جایگزین کردن آلومینیوم به جای فولاد هستیم تا از این طریق راندمان تولیدات خود را افزایش دهند.

این درحالی است که در صنایعی همچون هواپیماسازی و لوازم خانگی نیز این جریان درحال شکل‌گیری است. وی ادامه داد: ممکن است با افزایش میزان تولید در ابتدا تغییر و نوسان اندکی را در بازار جهانی شاهد باشیم اما افزایش تقاضای این فلز نیز باعث می‌شود تعادل و ثبات را در طولانی مدت شاهد باشیم.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران درباره تاثیرپذیری بازار داخلی در مقابل افزایش تولید کشور هند گفت: بازار ایران بیشتر از روند جهانی تابع تقاضا و شرایط داخلی است بنابراین ممکن است در ابتدا و متاثر از تغییرات قیمتی بورس فلزات لندن در کوتاه مدت تغییراتی را در این بخش شاهد باشیم اما در طولانی مدت این تقاضای داخلی است که تعیین‌کننده روند شکل‌گیری بازار ایران خواهد بود.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۳
کد مطلب: 18807
 
مرجع : صمت