گروه صنایع معدنی فولاد
 
معاون گروه سدید به ماین نیوز خبر داد:
طلب ۳۰۰ میلیارد تومانی سدید از دولت و قرارگاه
لوله‌سازان با 30 درصد ظرفیت کار می‌کنند
گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون توسعه منابع انسانی، تشکیلات و روش‌های گروه صنعتی سدید میزان طلب این گروه از دولت و قرارگاه خاتم‌الانبیاء را بالغ بر 300 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در شرایطی که توان ساخت لوله‌های انتقال گاز و آب در کشور وجود دارد دولت نباید مجوز واردات لوله را صادر کند.
 
امیرحسین کاوه در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه امیدواریم دولت یازدهم طبق وعده‌های داده شده مشکل بدهی دولت به پیمانکاران را حل کند، افزود: چند سال است که گروه صنعتی سدید بالغ بر 300 میلیارد تومان از دولت، قرارگاه خاتم‌الانبیاء و شرکت‌های وابسته طلبکار است اما بابت این طلب خود هیچ سودی نیز دریافت نمی‌کند. با این وجود بانک‌ها برای بدهی‌های معوق سدید تا 35 درصد سود نیز دریافت می‌کنند که این باعث شده فشار زیادی به سدید وارد شود.

وی در ادامه با انتقاد از واردات گسترده لوله‌های انتقال نفت و گاز به کشور طی سال‌های گذشته اظهار کرد: این واردات گسترده در شرایطی انجام شد که توان ساخت لوله در کشور وجود دارد. البته اخیرا با تلاش‌های وزارت نفت تا حدودی جلوی این واردات گسترده گرفته شده است. ما مشکلی از نظر تولید لوله‌های انتقال گاز نداریم و هم از نظر قیمت و هم سرعت ساخت در شرایط مناسبی قرار داریم.

کاوه افزود: مجموع ظرفیت تولید لوله در دو واحد زیرمجموعه گروه سدید 700 هزار تن است؛ ضمن اینکه در کشور نیز ظرفیت تولید لوله‌های قطور به 4 میلیون تن می‌رسد. این در حالی است که حدود 9 ماه است شرکت لوله و تجهیزات سدید تنها با 20 درصد ظرفیت خود در حال کار است.

معاون توسعه منابع انسانی، تشکیلات و روش‌های گروه صنعتی سدید افزود: در شرایط خشکسالی دولت باید روی پروژه‌های مربوط به انتقال آب سرمایه‌گذاری کند اما متاسفانه وزارت نیرو بودجه لازم را برای اجرای پروژه‌های آبرسانی در اختیار ندارد و به همین دلیل شرکت‌های لوله‌ساز قطور فولادی اکثرا با کمتر از 30 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند. به گفته معاون وزیر نیرو برای سال 1393 حدود 18 هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های آبرسانی نیاز بود که تنها 2 هزار میلیارد تومان اختصاص یافت. به این دلیل وزارت نیرو نمی‌تواند پروژه‌های کلان را اجرا کند.

او درباره پروژه انتقال آب خلیج فارس به معادن گل گهر نیز گفت: ما در این پروژه نیز به عنوان شرکت لوله ساز و تامین‌کننده لوله حضور داریم. البته در این پروژه نیز مشکل اصلی تامین مالی و فاینانس است و به همین دلیل پروژه تاکنون اجرایی نشده است.

کاوه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه آیا گروه صنعتی سدید برنامه‌ای برای فعالیت در بخش معدن دارد یا خیر؟ توضیح داد: ما به صورت مستقیم وارد فعالیت‌های معدنی نشده‌ایم اما شرکت‌های زیرمجموعه ما به صورت فرعی وارد حوزه معدنداری شده‌اند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۴:۰۳
کد مطلب: 18791