گروه صنایع معدنی فولاد
 
ترشیزی در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
برنامه لوله و تجهیزات سدید برای صادرات به عمان و الجزایر
200 میلیارد تومانی از قرارگاه و شرکت‌های دیگر طلبکاریم
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت لوله و تجهیزات سدید از برنامه صادرات این شرکت به کشورهای ترکیه و عمان در سال 1394 خبر داد و گفت: قصد داریم از طریق تشکیل کنسرسیومی با شرکت‌های ترکیه محصولات خود را به کشورهای الجزایر و عمان صادر کنیم.
 
هادی ترشیزی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به تغییرات به وجود آمده در بخش بازرگانی این شرکت و رویکرد لوله و تجهیزات سدید به صادرات اظهار کرد: بزرگترین مشکل در اجرای پروژه‌ها در کشور مربوط به تامین مالی و فاینانس است و در همین راستا تلاش می‌کنیم، مشکل فاینانس کارفرمایان خود را نیز حل کنیم که در این صورت لوله تولیدی شرکت نیز به فروش خواهد رفت.

وی افزود: در شرایط کنونی تحریم صادرات کار راحتی نیست به ویژه آنکه هر کشوری که بخواهد صادرات داشته باشد باید استاندارد API آمریکا را داشته باشد. با این حال در تلاشیم که به دو کشوری که روابط خوبی با آنها داریم یعنی عمان و الجزایر از طریق تشکیل
متاسفانه استفاده از لوله‌های اسپیرال در حوزه گاز کمرنگ شده است. این در حالی است که شرکت لوله و تجهیزات سدید حتی یک مورد ایجاد اشکال در لوله‌های تولیدیش را نیز نداشته است. مشکل استفاده نکردن از لوله‌های اسپیرال در پروژه های گازرسانی بیشتر مشکل فرهنگی است.
کنسرسیومی با شرکت‌های ترکیه محصولات خود را صادر کنیم. از سوی دیگر کشورهای منطقه CIS نیز جزو اهداف صادراتی شرکت لوله و تجهیزات سدید هستند.

او در ادامه با اشاره به اینکه شرکت لوله و تجهیزات سدید بدنه اصلی گروه صنعتی سدید و قدیمی‌ترین شرکت این مجموعه محسوب می‌شود، افزود: از سال 1372 که شرکت منفک شده در زمینه تولید لوله‌های قطور به شیوه اسپیرال فعالیت می‌کنیم و در بسیاری از موارد نیز رتبه نخست را در کشور داریم. ما از سال 1372 تا 1380 لوله های آب و از سال 1380 تا 1388 لوله‌های گاز را تولید کردیم. متاسفانه بعد از اینکه بودجه‌های عمرانی کشور کاهش یافت شرکت لوله و تجهیزات سدید نیز با افت فعالیت مواجه شد.

مدیرعامل شرکت لوله و تجهیزات سدید با بیان اینکه با توجه رویکرد دولت یازدهم در زمینه افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور این انتظار می‌رود که فعالیت شرکت لوله و تجهیزات سدید نیز مجددا افزایش یابد، اضافه کرد: البته متاسفانه استفاده از لوله‌های اسپیرال در حوزه گاز کمرنگ شده است. این در حالی است که شرکت لوله و تجهیزات سدید حتی یک مورد ایجاد اشکال در لوله‌های تولیدیش را نیز نداشته است. مشکل استفاده نکردن از لوله‌های اسپیرال در پروژه های گازرسانی بیشتر مشکل فرهنگی است. هم‌اکنون در دنیا 30 درصد از لوله‌های تولیدی برای مقاصد گازرسانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این 30 درصد حدود 11 درصد به صورت قطور است که از این 11 درصد نیز 6 درصد لوله‌ها درز مستقیم و 5 درصد به صورت اسپیرال هستند. در کشورهای پیشرفته‌ای مانند آمریکا، کانادا و آلمان تا 70 درصد از لوله‌های اسپیرال و 30 درصد از لوله‌های درز مستقیم استفاده می‌شود. اما در کشورهایی که حساسیت نسبت به تولید کمتر است این نسبت برعکس می‌شود.

ترشیزی با اشاره به مزیت‌های مختلف لوله‌های اسپیرال نسبت به لوله‌های درز مستقیم عنوان کرد:
نسبت به لوله‌های اسپیرال کم لطفی شده است و حتی اصلا ما را وارد مناقصات هم نمی‌کنند.
ما در سال 1380 در سمینار بین‌المللی لوله‌های اسپیرال آقای زنگنه را مجاب کردیم و ایشان هم به سیستم کالای نفت اعلام کرد که در اجرای پروژه‌ها از لوله اسپیرال استفاده کنند. در همین راستا 8 سال این لوله‌ها را تولید کردیم. اما متاسفانه هم‌اکنون که کارها دچار افت شده نسبت به لوله‌های اسپیرال کم لطفی شده است و حتی اصلا ما را وارد مناقصات هم نمی‌کنند که امیدواریم این مشکل به زودی برطرف شود. در همین زمینه اطلاعات لازم به وزیر نفت ارائه شده است.

وی با اشاره به سفارش ارائه شده به هند برای واردات 2 میلیون تن ورق گفت: کل این سفارش برای تولید لوله‌های درز مستقیم است این در حالی است که با تولید لوله‌های اسپیرال قابلیت کاهش هزینه تا 15 درصد نیز وجود دارد و در واقع از نظر اقتصادی هم تولید این لوله‌ها دارای صرفه است. ضمن اینکه در تولید لوله های اسپیرال محدودیت سایز نیز برخلاف لوله‌های درز مستقیم وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت لوله و تجهیزات سدید با بیان اینکه به نظر می‌رسد بازار بزرگی برای لوله‌های گاز در کشور
در حال حاضر میزان مطالبات شرکت بالغ بر 200 میلیارد تومان است که 100 میلیارد تومان آن مربوط به قرارگاه خاتم‌الانبیاء و شرکت‌های زیرمجموعه آن و 100 میلیارد تومان دیگر نیز مربوط به شرکت‌های دیگر است.
در حال گشایش است، افزود: وزارت نیرو نیز قصد دارد مشابه وزارت نفت پروژه‌هایی را در حوزه آب اجرا کند اما پول کافی را در اختیار ندارد. به عنوان مثال ما دو سال پیش با شرکت آب و فاضلاب تهران قرارداد تولید 50 هزار تن لوله را بستیم که بعد از تولید 15 هزار تن به دلیل مشکل تامین مالی شرکت آب و فاضلاب تهران ادامه کار متوقف شد.

او درباره پروژه انتقال آب خلیج فارس به معادن گل گهر در استان کرمان و نقش شرکت لوله و تجهیزات سدید در این پروژه نیز گفت: در این پروژه ابتدا به صورت کنسرسیوم شرکت کرده بودیم که تیم دوم شدیم. در ادامه تیم اول از نظر مالی نتوانست کار کند و برای ساخت لوله با ما وارد مذاکره شدند که قرارداد 40 هزار تنی نیز بسته شد. کل کار این پروژه 200 هزار تن است. 20 هزار تن به ما برای ساخت لوله داده شده است و 20 هزار تن دیگر نیز به شرکت ایران اسپیرال ولی احتمالا کل پروژه را ما پوشش خواهیم داد. مواد اولیه این پروژه نیز از فولاد مبارکه تامین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت لوله و تجهیزات سدید در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز که میزان مطالبات شرکت لوله و تجهیزات سدید در حال حاضر چقدر است؟ توضیح داد: ما به دلیل مطالباتی بالایی که داریم به سمت تولید کارمزدی رفته‌ایم. در حال حاضر میزان مطالبات شرکت بالغ بر 200 میلیارد تومان است که 100 میلیارد تومان آن مربوط به قرارگاه خاتم‌الانبیاء و شرکت‌های زیرمجموعه آن و 100 میلیارد تومان دیگر نیز مربوط به شرکت‌های دیگر است. از این رقم 20 میلیارد تومان مربوط به مطالبات از شرکت گاز و 80 میلیارد تومان نیز مطالبات از شرکت‌های گروه سدید است.

ترشیزی
سال قبل حدود 60 هزار تن تولید داشتیم. برای سال آینده امیدواریم بتوانیم سهم خود را از بازار لوله‌های قطور جذب کنیم.
اضافه کرد: در عین حال حدود 390 میلیارد تومان هم بدهی بانکی داریم که البته این رقم تا 5 سال آینده و بر اثر گرداندن حساب‌ها است. رقم واقعی بدهی بانکی شرکت لوله و تجهیزات سدید بسیار کمتر از این رقم بوده اما روی آن بهره، دیرکرد و جریمه افزوده شده است. متاسفانه بدهی ما روز به روز در حال افزایش است اما مطالبات ما همان رقم باقی مانده و تازه برای دریافت آن باید تلاش زیادی کنیم. البته با توجه به اینکه مطالبات ما از کارفرمایان اصلی ما است چاره جز تعامل با آنها نداریم تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

وی با بیان اینکه شرکت لوله و تجهیزات سدید ظرفیت تولید 300 هزار تن لوله آب و 250 هزار تن لوله گاز را دارد، اظهار کرد: ما در سال 1388 با حدود 170 هزار تن تولید حدود 22 درصد از کل تولید لوله‌های قطور را به خود اختصاص دادیم. امسال متاسفانه تولیدمان کمتر از سه هزار تن بوده است. سال قبل حدود 60 هزار تن تولید داشتیم. برای سال آینده امیدواریم بتوانیم سهم خود را از بازار لوله‌های قطور جذب کنیم. اگر شرکت‌های تولید لوله درز مستقیم نتوانند به تعهدات خود به شرکت گاز عمل کنند ما می‌توانیم تعهدات آنها را عملیاتی کنیم. از سوی دیگر امیدواریم وضعیت پروژه‌های عمرانی نیز سروسامان بگیرد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۲:۱۰
کد مطلب: 18789