گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
حقیقی خبر داد:
فعالیت ۹۷ معدن سنگ گرانیت تزئینی در خراسان جنوبی
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان حدود ۹۷ معدن سنگ گرانیت دارد، گفت: خراسان جنوبی حدود ۱۰ درصد از معادن سنگ تزئینی کشور را دارا است.
به گزارش ماین نیوز، سیدنعمت الله حقیقی اظهار داشت: از 480 واحد صنعتی فعال در استان،حدود 4 درصد بالای 50 نفر پرسنل دارند که این نرم در کشور بیش از 50 درصد است .

وی با اشاره به اینکه واحدهایی که در استان شکل گرفته است عمدتاً واحدهای کوچک هستند.گفت: نداشتن صنعت مادر که بتواند صنایع پایین دست خود را دراستان ایجاد کند از یکسو و عدم وجود زیرساخت های توسعه صنعتی بخصوص آب، راه و برق از سوی دیگر سبب شده استان خراسان جنوبی عملاً توسعه نیافته شود.

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از محورهای توسعه صنعتی استان و ایجاد اشتغال و زیر ساخت های توسعه صنعتی، فعال کردن منابع معدنی از حالت بالقوه به حالت بالفعل است.

وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم مشوقی برای صنعت در نظر بگیریم و سرمایه گذار را در خراسان جنوبی متقاعد کنیم تاسرمایه گذاری کند سخت است افزود: چون مشوق خاصی برای سرمایه گذار در استان وجود ندارد، تنها عاملی که سرمایه گذار را محدود ومجبور به سرمایه گذاری می کند بخش معدن است.

حقیقی گفت: چون تامین منابع معدنی ارتباطی به اینکه بتوانیم آن راجابجا کنیم ندارد و موهبت های الهی است که مربوط به هر منطقه است و قابل تغییر مکان نیست.به همین خاطر این محدودیت باعث می شود سرمایه گذار در کنار صنایع معدنی کشف شده صنایع پایین دست مواد معدنی را ایجاد کند و این نکته قوت بسیارخوبی است که باید در استان به آن نگاه ویژه داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه محور اصلی در توسعه صنعتی استان بخش معدن است تصریح کرد: آنچه برای استان بسیار اهمیت دارد و در تدوین استراتژی توسعه صنعتی باید برنامه بلند مدت در نظر بگیریم این است که موضوع وزن و حجم و ایجاد تولیدات کالاهای باربر را به عنوان یک بخش بسیار حساس به آن توجه کنیم.

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی بابیان اینکه مهمترین رکن تولید صنعتی استان وزن است بیان کرد:هر چه در استراتژی توسعه صنعتی از وزن فاصله بگیریم و به سمت تولید کالاهایی که در هر صورت کمترین وزن و بیشترین ارزش افزوده را دارند برویم بهترین حالت است.

حقیقی اظهار داشت: در استراتژی کلان توسعه صنعتی باید نگاه ویژه به IT، نانو تکنولوژی وخدمات فنی مهندسی ونگاه ایجادسرمایه های مجازی داشته باشیم واین ها سبب می شود عرصه رقابت پذیری برای تمام کالاهایی که استان متاسفانه مشکل ایجاد کرده،بتوانیم با ایجاد این فضاهای تولیدی، معضل را تا حدودی مرتفع وبرطرف کنیم .

معدن نقطه قوت برای توسعه صنعتی استان است

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی بیان کرد: اگر بسیاری از تولیدات مواد معدنی رابا نگاهی که به منابع معدنی داریم ومی گوییم معدن نقطه قوت برای توسعه صنعتی استان است وزن در نظر بگیریم و وزن معدن را در کنار آن بگذاریم دراین نگاه حدود 70 درصد معادن ریزش می کنند.

حقیقی افزود:اگر ماده معدنی ارزش افزوده وسود خالصی کمتر از 100 هزار تومان ایجاد کند عملاً در عرصه رقابت فروش آن فراسوی مرزهای استان مشکل ایجاد می نماید چون هزینه انتقال یا حمل با محل مصرف چه در داخل و چه در خارج ازکشور یک مسافت بسیار هزینه براست وچون دراستان حمل ونقل ریلی نداریم عملاً عرصه رقابت در این تولیدات از ما گرفته می شود.

وی بابیان اینکه خراسان جنوبی حدود 97 معدن سنگ گرانیت دارد افزود:این استان حدود10 درصد از معادن سنگ تزئینی کشوررادارا می باشد وبه رغم اینکه عمده این معادن مشکل دارند امااز نظر رنگ وکیفیت جزو بهترین معادن کشور هستند.

وی با بیان اینکه نمی توانیم آنها را به بازار فروش عرضه کنیم و هزینه حمل ونقل کاملابرای این تولیدکمرشکن است عملاً عرصه رقابت از آنها گرفته شده و بسیاری از معادن که می توانند برای استان تولید ثروت کنند از چرخه تولید خارج شده و یا در نقطه سربه سر قرار دارند.

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی بابیان اینکه معدن محور توسعه استان است اظهارکرد:باید نگاهمان راعوض کنیم و درحوزه توسعه صنعتی تاکید بر این است تا برنامه های کوتاه مدت یا بلند مدت متفاوت باشد.

حقیقی بیان کرد: به اعتقاد من برنامه بلند مدت برای استان در زمینه توسعه صنعتی می تواند معدن باشد ولی با نگاه ویژه به معادن فلزی و عناصر نادر خاکی که هنوز ما در این عرصه کار چندانی انجام نداده ایم و باید نگاهمان رادرتوسعه صنعتی و دربلند مدت به سمت صنایع هآی تک، نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی و به عبارتی دانش محور سوق دهیم.

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی گفت: باید در جهت گیری ها وآینده نگاری های طرح آمایش استان به مسئولان دید و نگاه درست را در توسعه صنعتی نشان دهیم و جهت یابی ها، تصمیم سازی وتصمیم گیری ها باید مبتنی بر ایجاد صنایع های تک باشد.

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی اظهار داشت : هر صنعتی که کمترین وزن را در تولید ایجاد کند و بیشترین ارزش افزوده راداشته باشداین صنعت در استان پایدار است.

وی با بیان اینکه از قدیم کاربری استان وجود دانشگاه معتبر بیرجند، مدرسه شوکتیه، تنها معادن فلزی مثل معدن قلعه زری که مس بوده و یا معادن منطقه عشق آباد که سرب و روی بوده است را نشان می دهد افزود: ازسوی دیگر زعفران که به عنوان سمبل صادرات در این استان ماندگارشده است به خاطر وزن آن بوده است که این ها وزن های کم وارزش افزوده زیاد دارند وماباید به اینها به عنوان کدهای قابل قبول ومعتبر نگاه کنیم .

حقیقی بیان کرد: در معادن غیر فلزی باید صنایع 100 درصد مرتبط داخل استان ایجاد کنیم .سنگ تزئینی نه تنها کارخانه باید در استان ایجاد شود بلکه باید کارخانه را به سر معدن ببریم تا بتوانیم از تمام ضایعات موادمعدنی استخراج شده استفاده کنیم و آن را به عرصه رقابت پذیری بازار ببریم.

وی گفت:در ارتباط با بعضی مواد معدنی از جمله منیزیت باید به سمت فرآوری آن برویم منابع منیزیت 80 درصد ما به شدت کاهش یافته است و باید به دنبال معادن منیزیت با درصد پایین تر که خوشبختانه در استان وجود دارد و روی فرآوری آنها کار کنیم.

انجام تحقیق و پژوهش در فرآوری و کانه آرایی مواد معدنی

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی گفت: محور بعدی برای توسعه آینده استان باید تحقیق و پژوهش در فرآوری و کانه آرایی مواد معدنی مبتنی بر پتانسیل های موجود استان باشد وبه آن به عنوان یکی از محور های استراتژیک نگاه کنیم.

وی با اشاره به اینکه مرحله بعدی دربخش معدن نگاه ویژه به فراوری مواد معدنی است گفت: استحصال منیزیم از دولومیت، تولید آجرهای نسوز وحلقه هایی تولیدی که مرتبط با آهن هستند از جمله کنسانتره ،گندله،فولاد ، نورد، آهن اسفنجی همه اینها باید به عنوان نقطه قوتی که خوشبختانه با توجه به اینکه در استان یک واحد آهن اسفنجی و فولاد 800 هزارتنی با حداقل سرمایه گذاری نزدیک به 1000 میلیارد تومان شکل می گیرد باید حلقه های مرتبط با آن را که نورد است ایجاد و حلقه تولید آهن را تکمیل کنیم وایجاد اشتغال آن را سهم این استان قرار دهیم و این یک نگاه راهبردی در بخش معدن است.

حقیقی با اشاره به اینکه کارهای زیادی دربخش معادن انجام شده ولی به نتیجه نرسیده است تصریح کرد: باید یک اعتبار سنجی از داده های یاقابل استناد واعتماد که در بخش اکتشاف معادن داریم انجام شود.

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی بیان کرد: سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران نگاه ویژه ای به ایجاد و زیر ساختهای معدن ،اکتشاف و صنایع معدنی دارد.

وی گفت: با این سازمان توافقاتی داشته ایم که مقرر شد در ایجاد زیر ساخت های لازم از جمله راه، برق که تقریباً هزینه های سربار زیادی در بخش معدن تحمیل می کند به صورت ویژه درخراسان جنوبی رامدنظر قرار دهند و در اعتبارات امسال یا در بودجه سال آینده میزان سرمایه گذاری در این راستا لحاظ می شود تامجتمع های معدنی در استان که نیاز به برق دارند و هزینه های آن برای ایجاد واحدهای فراوری سر معدن به ویژه درنهبندان و منطقه دهسلم که چند واحد مس است ایجاد کنند.

انجام 8 هزار متر حفاری اکتشافی در 6 هزار کیلومتر مرز خراسان جنوبی

حقیقی اظهارکرد: سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران متعهد گردید بدون هیچگونه محدویت اعتباری در مناطق امید بخشی که این سازمان معرفی کند کار اکتشاف را اجرا کنند.

وی با اشاره به اینکه ایمیدرو در حدود 6 هزار کیلومتر مربع از مرز استان فعالیت دارد افزود: تاکنون فاز شناسایی انجام و فاز پی جویی مرحله نخست دریک منطقه اجرایی شده و دو منطقه دیگر در حال انجام است که اگراین میزان عملیاتی شود حدود 8 هزار متر حفاری اکتشافی دارد که درنوع خود، جزو یکی از پروژه های اکتشافی بسیار مهم کشور محسوب می شود.

رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت خراسان جنوبی بیان کرد: در اقدام دیگری که مورد توافق سازمان ایمیدرو قرارگرفت مقررشد با هر حجم سرمایه گذاری که سازمان صنعت استان تایید کند وحتی مشاورهای آنها در تدوین مطالعات فنی واقتصادی هم کمک کنند و اقتصادی باشد با سهم 49 درصد ورود پیدا کنند.

اشتغال24 هزار نفربه صورت مستقیم وغیر مستقیم در بخش معدن

وی افزود: یکی از دغدغه های اساسی ما این است که این بخش را که نیروی محرکه توسعه صنعتی استان است با این مکانیزم فعال کنیم ودر این راستا هرچه سریعتر بتوانیم حدود 1200 محدود بلاتکلیف معدنی را که عرصه حضور بخش خصوصی را گرفته ازطریق معاملات دولتی و مزایده احیا کنیم.

حقیقی بابیان اینکه تاکنون از طریق مزایده بیش از 50 محدودمعدنی واکتشافی در نیم دوم امسال فعال شده است تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم تاپایان امسال ودر مزایده های دیگربتوانیم بخش دیگر از این معادن رافعال کنیم.

وی باتاکید براینکه اگر بتوانیم 200 محدوده معدنی را در مدت 2 سال به معادن استان اضافه و آن را احیاءکنیم حدود 4 هزار نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می شود همچنین در مدت 3 سال حدود 24 هزار نفربه صورت مستقیم و غیر مستقیم در مدت بخش معدن اشتغال مشغول به کار می شوند.

سرمایه گذاری 49درصدی ایمیدرو در واحد های صنایع معدنی استان

وی گفت: در بخش صنعت ایمیدرو موافقت کرد تا به عرصه سرمایه گذاری واحد های صنایع معدنی استان به نسبت 49 درصد به 51 درصد وارد شود و برای این حوزه هیچ گونه سقفی قائل نشده است و معتقد است اگر سرمایه گذار با 51 درصد در ارتباط با صنایع از طریق خود سازمان صنعت ، معدن وتجارت معرفی شود، سازمان ایمیدرو مشارکت سرمایه گذاری دارد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهارداشت : این خلاقیت این سازمان ومدیران ارشد استان است که بتوانیم پتانسیل های استان رابه سرمایه گذار به خوبی معرفی کنیم و جذب و جلب سرمایه گذاری را با توجه به شرایط ایجاد شده مهیا کنیم .

حقیقی با بیان اینکه ایمیدرو و ایدرو برای این سرمایه گذاری آمادگی دارد گفت: این مشروط به آن که بتوانیم امکانات زیربنایی، مشوق های صنعتی، مشوق های جذب سرمایه گذار در استان، نگاه مسئولان استان به سرمایه گذاری، تسهیل در امور سرمایه گذاری، موارد را نهادینه کنیم .

وی با اشاره به اینکه به افق سرمایه گذاری در استان به عنوان یک کارشناس بسیار خوشبین هستم واحساس می کنم استان در یک مرز تقریباً ارتقاء صددرصد قرار دارد افزود: علی رغم اینکه بسیار ضعف هایی در مسائل جذب سرمایه گذار وجود دارد ولی جذابیت هایی سرمایه گذاری در استان، بویژه در بخش معدن آن قدر زیاد است که تمام آنها را پوشش می دهد.

وی گفت: به اعتقاد من خراسان جنوبی استانی است که تقریبا در میسر 100درصد پیشرفت قرار دارد و دلیل آن وجود 4 بازارچه مرزی و حدود 460 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان است، افغانستان به عنوان یک کشور در حال توسعه است و ثبات سیاسی افغانستان به ما کمک می کند که برنامه ریزی دقیقی در عرصه توسعه افغانستان داشته باشیم.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۷
کد مطلب: 17771
 
مرجع : خبرگزاری تسنيم