گروه معادن مس
 
مرادعلیزاده:
ظرفیت مس خاتون آباد به ۱۲۰ هزار تن می‌رسد
گروه معادن >مس - مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به همراه رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی از مجتمع مس سرچشمه بازدید کردند.
به گزارش ماین نیوز، احمد مرادعلیزاده - مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران - طی این بازدید با اشاره به برنامه‌ریزی برای تبدیل شرکت ملی مس به هلدینگ، اظهار کرد: تفکیک شرکت‌های مس کرمان و آذربایجان و انجام شده است. شرکت مس کرمان مرکب از مس شهربابک و مس سرچشمه است که معدن‌های دره زار، دره آلو و چاه فیروزه نیز زیر نظر مس کرمان فعالیت خواهند کرد.

وی در مورد طرح‌های توسعه توضیح داد: در معدن‌های دره‌آلو، دره‌زارو چاه فیروزه مراحل باطله برداری انجام شده و ماشین آلات خریداری شده است. همچنین پروژه‌های دره‌آلو و دره‌زار به مناقصه گذاشته شده است تا امور اجرایی آن انجام شود. معدن چاه فیروزه نیز طی سه ماه آینده برای مناقصه آماده خواهد شد.

مرادعلیزاده با اشاره به اصلاحات کارخانه ذوب خاتون‌آباد تصریح کرد: با انجام اصلاحات ظرفیت تولید این کارخانه به 120 هزارتن می‌رسد. کارخانه اسید نیز برای جلوگیری از آلایندگی احداث خواهد شد. همچنین کارخانه پالایشگاه با ظرفیت 200 هزارتن در ‌حال احداث است که فاز نخست آن با ظرفیت 100 هزارتن تاپایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه واحد تغلیظ قدیم سرچشمه با ظرفیت 14 میلیون تن ورودی خاک کار می‌کند، افزود: واحد دوم تغلیظ سرچشمه با ظرفیت 7 میلیون تن خاک ورودی کار می کند و واحد سوم آن نیز با ظرفیت 7 میلیون تن در سال برای افتتاح در اوخر آبان ماه آماده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در مورد واحد ذوب سرچشمه نیز گفت: کارخانه ذوب سرچشمه با تکنولوژی ریورب کار می‌کرد که آلاینده محیط زیست است از اینرو با مطالعاتی که انجام شد، کارخانه ذوب با فناوری فلش در دستور کار قرار گرفت. پروژه کارخانه ذوب با تکنولوژی فلش تا کنون 76 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. البته سرعت کار در 8 ماهه گذشته کندتر شده چراکه کارخانه‌های ذوب و اسید باید همزمان با هم آماده به کار شوند. تا پایان سال آینده کارخانه ذوب با ظرفیت 280 هزار تن آند و کارخانه اسید با بازنگری‌های انجام شده با ظرفیت حدود 650 هزارتن راه‌اندازی خواهند شد.

مرادعلیزاده با بیان اینکه تا پایان سال 97 ظرفیت تولید به 400 هزار تن خواهد رسید، تصریح کرد: 80 درصد ظرفیت تولید مس در مس کرمان خواهد بود.

وی افزود: از سال گذشته بازنگری و اصلاحاتی در بهره‌برداری از معدن مس سرچشمه در قالب طرح درازمدت تعریف شده است. در حال حاضر 1.5 میلیارد تن ذخیره ماده معدنی داریم که دوره سی ساله قابل بهره‌برداری است.

در ادامه مهدی کرباسیان، رئیس هیات مدیره شرکت ملی مس و رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با اشاره به برخورداری از ذخایر غنی و ارزشمند مس، اظهار کرد: با توجه به نعمت خدادادی که در این منطقه وجود دارد، صنایع مس از جایگاه ویژه ای برخوردار است. از اینرو در نظر داریم طرحهای نیمه تمام مس را هرچه سریعتر به پایان برسانیم.

وی با اشاره به تیم باتجربه صنعت مس، اظهار کرد: با وجود تجربه و دانش فنی، برای مشکلات احتمالی در تکمیل طرح‌ها راهکارهای مناسبی در نظر گرفته می‌شود. همچنین با جذب منابع مالی از سرمایه گذاران برای اتمام طرح‌ها کمک گرفته خواهد شد زیرا اتمام هر پروژه در مس حتی یک روز زودتر به نفع اقتصاد کشور است.

کرباسیان با بیان اینکه یکی از سیاست‌های خوب شرکت ملی مس اداره آن به صورت هلدینگ است، تصریح کرد: با اداره شرکت به صورت هلدینگ، حالت انحصاری از بین می‌رود و شرکت می‌تواند در تعامل با زیرمجموعه‌ها فعالیت کند. چنین سیاستی در شرکت‌های بزرگ دنیا نظیر شرکت‌های صنعتی و نفتینیز پیش گرفته می‌شود چراکه در غیر این صورت یک شرکت بزرگ با عدم‌کارایی و افزایش هزینه‌ها روبرو می‌شود.

وی افزود:‌ با تاسیس شرکت‌های مس کرمان و آذربایجان، این دو شرکت زیرمجموعه هلدینگ به صورت سهامدار عام عمل می‌کنند و وارد بورس می‌شوند. بدین ترتیب منابع مالی جدیدی برای انجام دیگر پروژه‌ها به هولدینگ مس تزریق خواهد شد و هلدینگ مس با شرکت‌های معتبر تولیدی و شرکت‌های پشتیبانی‌کننده با به برنامه‌های خود ادامه خواهد داد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه شرکت ملی مس یکی از شرکت‌های تاثیرگذار در اقتصاد کشور است، تصریح کرد: رشد و حرکت صنعت مس در اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود. از اینرو همت و تلاش در راستای تولید بیشتر و بهره‌برداری از پروژه‌های جدید می‌تواند صنعت مس را در وضعیت مطلوب‌تری قرار دهد.

وی با اشاره به اهمیت رویکرد اجتماعی شرکت‌های بزرگ اقتصادی، اظهار کرد: بخشی از بودجه فعالیت‌های اقتصادی باید به سرمایه‌گذاری اجتماعی اختصاص یابد به‌گونه‌ای که جامعه از اثرات آن فعالیت اقتصادی بهره ببرند و شرکت نیز از بودجه اختصاص‌یافته دچار خسران نشود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۵
کد مطلب: 16087