گروه معادن مس
 
با انعقاد قرارداد سه‌جانبه به ارزش 285 ميليون يورو صورت گرفت
احداث نيروگاه سيكل تركيبي سيرجان با سرمايه‌گذاري صنعت مس
گروه معادن >مس - قرارداد احداث نيروگاه سيكل تركيبي سيرجان با حضور رئيس هيئت عامل ايميدرو، مديرعامل شركت ملي صنايع مس ايران، مديرعامل گروه مپنا، مديرعامل شركت نيروگاهي كرمانيان و نماينده مردم كرمان در مجلس شوراي اسلامي منعقد شد.
به گزارش ماین نیوز، طي جلسه‌اي كه در محل شركت ملي صنايع مس ايران منعقد شد، قرارداد سه جانبه احداث نيروگاه سيكل تركيبي سيرجان به امضاي مديرعامل گروه نيروگاهي كرمانيان، مديرعامل گروه مپنا و مديرعامل شركت ملي صنايع مس ايران رسيد.

در اين جلسه، مديرعامل شركت ملي صنايع مس ايران با بيان اينكه طي سال گذشته مذاكراتي با شركت نيروگاهي كرمانيان به منظور احداث نيروگاه سيكل تركيبي صورت گرفته است، تصريح كرد: شركت ملي صنايع مس ايران به عنوان مصرف‌كننده برق ترجيح مي‌دهد برق موردنياز خود را از طريق دستگاه‌هاي رسمي نظير وزارت نيرو و شركت‌هاي خصوصي فعال در اين عرصه تامين كند.

احمد مرادعليزاده با بيان اينكه ترجيح مي‌دهيم همه امور را در شركت ملي مس متمركز نكنيم، اظهار كرد: 100 درصد سهام شركت نيروگاهي كرمانيان متعلق به شركت‌هاي زيرمجموعه صندوق بازنشستگي مس است. از اينرو تصميم گرفتيم تا در قراردادي سه‌جانبه ميان شركت ملي مس به عنوان مصرف‌كننده، شركت نيروگاهي كرمانيان به عنوان فروشنده انرژي و گروه مپنا به عنوان پيمانكار، برق موردنياز را تامين كنيم.

مديرعامل شركت ملي صنايع مس ايران با بيان اينكه ميزان سرمايه‌گذاري اين پروژه 285 ميليون يورو است، اظهار كرد: با احداث اين نيروگاه نه تنها برق منطقه تامين خواهد شد بلكه مازاد آن نيز در شبكه سراسري ساير واحدها استفاده مي‌شود.

مرادعليزاده افزود: اميدواريم با اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي و افزايش ظرفيت اين نيروگاه، ميزان توليد برق به سطوح بالاتري ارتقا يابد.

همچنين نصرت‌اله كاظمي، مديرعامل شركت نيروگاهي كرمانيان با بيان اينكه توليد انرژي الكتريكي يكي از زيرساخت‌هاي اصلي در توسعه پايدار است، ادامه داد: تمامي مفاد قراردادي و مشخصات فني براي احداث اين نيروگاه در چارچوب مشخص مورد بررسي، مذاكره و توافق قرار گرفته است.

وي افزود: اميدواريم با دقت نظري كه در تدوين توافقات انجام شده است بتوانيم از حداكثر توانمندي گروه بزرگ مپنا در بخش‌هاي طراحي، تامين تجهيزات و كارهاي اجرايي جزاير مختلف در خصوص اينتگريشن و اينترفيس سيستم‌ها و جزاير مختلف پروژه، شاهد تحولي تاثيرگذار در زمان اجراي احداث و عملكرد نيروگاه در دوران بهره‌برداري باشيم.

در ادامه عباس علي‌آبادي، مديرعامل گروه مپنا با ابراز خرسندي از حضور گروه مپنا در اين پروژه ملي اظهار كرد: انرژي به صورت عام و برق به صورت خاص از جمله مزيت‌هاي كشورمان براي سرمايه‌گذاري در صنايع انرژي‌بر است.

وي با بيان اينكه بايد از اين مزيت نسبي حداكثر بهره‌ را ببريم، افزود: بدين ترتيب اشتغال و توسعه پايدار ايجاد مي‌شود و مي‌توانيم به معناي واقعي اقتصاد مقاومتي را براي كشور رقم بزنيم.

علي‌آبادي با بيان اينكه آب و برق جزو نخستين مولفه‌هاي انرژي هشتند، تصريح كرد: فراهم كردن زيرساخت‌هاي لازم صنايع مستلزم تامين همزمان آب و برق و انتقال آن به مناطق صنعتي است. در اين خصوص خوشبختانه از ذخاير نفت و گاز كافي و همچنين ذخاير مشترك با همسايگان برخوردار هستيم كه بايد از اين پتانسيل‌ها بهره ببريم.

وي افزود: صنايع بدون آب و برق قادر به فعاليت نخواهند بود و اين نياز در صورت راه‌اندازي و احداث صنايع پايين‌دستي مشهودتر خواهد بود.

مديرعامل گروه مپنا با بيان اينكه ايران جزو معدود كشورهاي سازنده تجهيزات نيروگاهي در دنيا است، اظهار كرد: 100 درصد تجهيزات پروژه نيروگاهي سيرجان توليد داخل و با تكيه بر دانش و تخصص كارشناسان كشورمان خواهد بود.

علي‌آبادي با بيان اينكه مپنا آمادگي توليد توربين‌هاي بزرگ‌ مقياس 300 مگاوات و بالاتر را دارد، تصريح كرد: به دنبال اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي در صنايع بايد توليد همزمان برق و آب در كنار دريا و انتقال آن به مناطق مركزي مانند كرمان را به شكل جدي دنبال كنيم.

همچنين شهباز حسن‌پور، نماينده مردم سيرجان و بردسير در مجلس شوراي اسلامي اين قرارداد را رويدادي تاثيرگذار براي مردم كرمان خواند و افزود: اين پروژه با توان داخلي و به دست فرزندان اين آب و خاك انجام مي‌شود كه در نوع خد اقدام بزرگي است.

وي با بيان اينكه در حال حاضر حدود 2هزار مگاوات قرارداد برقي در منطقه سيرجان بسته مي‌شود، تصريح كرد: اين قرارداد نقش موثري در تامين برق منطقه خواهد داشت و از سوي ديگر نشانه رونق و براي جوانان مايه اميدواري و دلگرمي است.

در ادامه رئيس هيئت عامل ايميدرو با اشاره به توجه ويژه دولت يازدهم به مقوله توسعه، اظهار كرد: طي يك سال اخير در تمامي حوزه‌ها اقدامات بزرگي صورت گرفته و دولت كوشيده است تا در تمامي حوزه‌ها شفاف عمل كند.

مهدي كرباسيان با اشاره به اهميت مقوله انرژي، تصريح كرد: كشور ما از مزيت گاز برخوردار است كه نه تنها مي‌توانيم از اين مزيت در توسعه صنايع بهره ببريم بلكه مي‌توانيم صادرات نيز داشته باشيم.

وي با بيان اينكه آب و برق مباني توسعه به شمار مي‌روند، افزود: بزرگترين معضل صنايع معدني تامين آب و برق مورد نياز است و جزو گلوگاه‌هاي اين بخش به شمار مي‌رود.

كرباسيان با اشاره به تلاش دولت يازدهم براي راه‌اندازي پروژه‌هاي راكد، خاطرنشان كرد: بايد روند جهشي براي توسعه در پيش بگيريم تا بتوانيم به اهداف ترسيم شده براي افق 1404 و تبديل شدن به قدرت نخست اقتصادي منطقه دست يابيم.

ظرفيت اسمي اين پروژه 492 مگاوات و قابل توسعه تا 1000 مگاوات است كه شركت ملي صنايع مس ايران، شركت‌ نيروگاهي كرمانيان و گروه مپنا به ترتيب كارفرما، سرمايه‌گذار و پيمانكار آن هستند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۲
کد مطلب: 12550