گروه معادن
 
رئیس سازمان صنعت و معدن خراسان رضوی:
معادن استان دچار رکود شده‌اند
گروه معادن - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: معادن فلزی و غیرفلزی در این استان امسال دچار رکود اقتصادی شده‌اند.
به گزارش ماین نیوز، راضیه علیرضایی افزود: بر این اساس بازار فروش مواد معدنی به صورت خام یا فرآوری شده رونق پارسال را ندارد.

وی گفت: معادن غیرفلزی در خراسان رضوی نیز وضعیت مناسبی ندارند به ویژه معادن مربوط به مصالح ساختمانی از جمله شن و ماسه، سنگ لاشه، گچ و پوزولان که امسال به دلیل رکود در ساخت و ساز فروش آنها کاهش یافته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: با این حال محصولات معادن فلزی که اغلب به صورت خام به فروش می رسند به رغم کاهش فروش هنوز صرفه اقتصادی دارند.

وی ادامه داد: اما معادن غیرفلزی که وابسته به صنعت هستند و مصرف داخلی دارند به دلیل رکود اقتصادی از شرایط خوبی برخوردار نیستند.

علیرضایی همچنین گفت: امسال کشور چین حجم خرید خود را از مواد معدنی خام خراسان رضوی کاهش داده که رکود در معادن فلزی استان را در پی داشته است.

وی بدون ذکر آمار افزود: عمده ذخایر معادن فلزی در خراسان رضوی مانند سنگ آهن، کرومیت و منگنز به صورت خام به چین صادر می شود اما امسال آن کشور حجم خرید خود را به دلایل مختلف از جمله اشباع مواد معدنی یا پیدا کردن بازارهای جدید کاهش داده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی دیگر مشکل بخش معدن این استان را کمبود زیرساختها عنوان و بیان کرد: زمینه فرآوری برخی مواد معدنی فلزی مانند سنگ آهن برای جلوگیری از خام فروشی فراهم شده اما زیرساختهایی همچون آب که نیاز اصلی تولید فولاد است در استان فراهم نیست.

وی گفت: جوازهای تاسیس زیادی برای واحدهای تولید فولاد در خراسان رضوی وجود دارد که به دلیل خشکسالی و کمبود آب قادر به فعالیت نیستند.

علیرضایی افزود: از سوی دیگر اکنون فرآوری معادن فلزی در کشور تکمیل شده لذا باید در بخش چرخه فولاد سرمایه گذاری کرد.

مشکل تامین زیرساختهای فرآوری مواد معدنی برطرف می شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برای جبران کمبود زیرساختهای مربوط به فرآوری مواد معدنی در استان اخیرا نشستی مشترک با مجری طرح ایجاد زیربناهای معادن بزرگ و مناطق معدنی برگزار شد.

علیرضایی افزود: در این نشست پس از انعقاد تفاهمنامه بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به عنوان دستگاه اجرای طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی و سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی این نهاد موظف به تامین زیرساختهای مورد نیاز معادن استان می شود.

وی با تشریح شرایط معادن خراسان رضوی گفت: از 66 نوع ماده معدنی کشف شده در کشور 46 مورد در این استان شناسایی و برای آن پروانه بهره برداری صادر شده است.

او افزود: 658 معدن فعال دارای پروانه بهره برداری و 71 معدن متروکه در خراسان رضوی وجود دارد که ذخیره قطعی آنها نزدیک به سه میلیارد تن و ظرفیت اسمی استخراج آنها 26.4 میلیون تن در سال است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: هشت هزار نفر بطور مستقیم در معادن استان فعالیت دارند اما شمار افرادی که بطور غیرمستقیم در معادن خراسان رضوی فعالیت می کنند دو برابر این تعداد است.

وی همچنین اظهارداشت: در شش ماه نخست امسال 31 معدن جدید با 889 میلیون تن ذخیره مواد معدنی، استخراج سالانه 749 هزار تن و 171 میلیارد ریال سرمایه گذاری در خراسان رضوی به بهره برداری رسید.

علیرضایی افزود: ذخایر این معادن شامل کائولن، کرومیت، سیلیس، سنگ آهن، باریت، بنتونیت، تراورتن، خاک رس، خاک صنعتی، سنگ آهک، سنگ لاشه، گچ خاکی، مرمریت، منگنز و شن و ماسه است.

وی گفت: گروه معدنی معادن مذکور شامل تزئینی، غیرفلزی و فلزی و مصالح ساختمانی است که در شهرستانهای بجستان، بردسکن، تربت جام، تربت حیدریه، چناران، خواف، زاوه، سبزوار، فریمان، کلات، گناباد، نیشابور و مشهد توسط بخش خصوصی به بهره برداری رسیده اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: فعالیت این معادن برای 237 نفر بطور مستقیم اشتغالزایی کرده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۱۶
کد مطلب: 14745
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا